115

5.3K 247 38
                                    

"Wat deed je naast haar?" vroeg ik rustig aan Ismael die ondertussen bij zijn vrienden zat. Ik ken iedereen hier. Die gastjes zijn allemaal jonger dan mij, ongeveer Leyla's leeftijd. "Wollah sorry broer wist niet dat het je vriendin was" "Nee natuurlijk niet, maar wat doe jij überhaupt naast een meisje? Geen respect wela?" Hij keek me geschrokken en bang tegelijk aan. Ze hebben me hier nog nooit boos gezien, als zeg ik het zelf, maar ben echt gerespecteerd hier. Dat komt door me vader. Hij is een heel gerespecteerde man. Maar dat doet er nu niet toe, vandaag is de dag dat ze me boos gaan zien. "Ik wist niet.. ik bedoel.." "Sinds wanneer ben jij zo geworden broer? Respect voor meisjes alles?" zei Yousef, de vriend van Ismael. "Kijk dèja jij houd je mond, of ik ga je je tanden laten opeten" Hij zweeg en keek me met grote ogen aan. "En jij fdp, als ik je nog 1 meisje zie aanraken of wat dan ook, je zal zien. Stel het was je zus of vriendin, zou jij dat leuk vinden?" Hij zweeg. "Dacht het al, dus ik laat je nu met rust maar wollah nog 1 keer en je zal zien safe" Bang knikte hij met zijn hoofd. Ik gaf Yousef nog een dodelijke blik, meteen keek hij weg. Boos liep ik naar buiten. Tazz mijn eetlust is weg en ben te laat op werk.

Ismael :

Wollah heb Younes nog nooit zo gezien. Hij is veranderd, heel erg veranderd. Vroeger had hij elke dag nieuwe meisje, shisha elke weekend, uitgaan elke dag en nu gaat hij hier over respect beginnen? Mohim ik vind het maar raar, maar aan zijn ogen te zien was hij woedend. Ik denk dat hij echt van haar houd, want zo heeft hij nog nooit gedaan over een meisje. Maar eerlijk is eerlijk, ze is kapot lekker en mooi. Sowieso is ze niet van hier.

Yousef keek me aan. "Wat was er met hem man" "Ik weet niet" "Wollah meh hij was zo vroeger" "Ja man" zei ik en keek voor me uit. Ik dacht aan zijn woorden. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden moest dit met mijn vriendin of zus gebeurd zijn. Pffff die Younes heeft alles wat hij wil. Mooie vriendin, mooie auto, deftig werk, geld en ik hang hier rond als een zwerver met mijn vrienden. Wollah ik ga ook iets beginnen met mijn leven. In een ruk stond ik op. "Wat is er?" vroeg Yousef die me aankeek. "Ik ga naar huis" zei ik.

Leyla :

Samen met mijn nicht, liep ik richting de metro. "Tazz man, hij is echt een dramaking" zei ik. Ze begon te lachen. "Dramaking" herhaalde ze. Ik keek haar droog aan. De metro kwam na 5 minuten en we stapten in.

Bij me oma aangekomen, zat mijn tante Amina daar met haar kinderen. Ik groette ze en ging bij me kleine neefje. "Leyla kom we gaan naar huis" zei me moeder. "Nu al?" "Ja we moeten nog achter Lina" Ik knikte en legde mijn neefje neer. Yousra kwam nog snel naar me toe. "Ben je wel zeker dat het goed gaat?" vroeg ze. "Ja ja tuurlijk, is gewoon klein ruzie het komt wel goed" zei ik. "Zeker?" Ik knikte. Ze trok me in een knuffel en ik knuffelde haar terug. "We hadden zaterdag afgesproken, maar ik weet niet of het nu doorgaat.." zei ik. "Inshallah wel!" "Inshallah" zei ik zacht terwijl ik me schoenen aandeed.

We waren thuis aangekomen en ik ging meteen naar mijn kamer. Ik legde mijn tas op mijn bureau en staarde er even naar. Ik moest denken aan die mooie dagen die we hebben gehad. Ik ging zitten op me bed en dacht na. Wat me irriteert is dat hij niet luistert. Als hij boos is, luistert hij nooit. Moest hij nu eens geluisterd hebben, dan zou dit allemaal niet gebeurd zijn. Ik heb niks verkeerds gedaan! Ik heb Ismael nog vriendelijk gevraagd of hij weg wou, maar die fdp wou niet weg.

Ik trok me pyjama aan en deed nog wat schoolwerk. Na een uur was ik klaar. Ik nam mijn gsm die op me bed lag te laden en zag dat ik een appje had van Younes. 'Sorry' stond er. Ik negeerde het. Hij zet me voorschut naast iedereen komtie daarna met een domme 'sorry', ah ga slapen. 'Ewa dan niet' antwoordde hij erna. Ik negeerde het ook en belde Nafissa. Ze nam meteen op. "JAAAA" zei ze enthousiast. "Hee" "BITCCCHHH ZOLANG GELEDEN! Heb gehoord je was in Brussel vandaag?" "Ja" "Je zegt me niks?" "Je was toch aan het werk?" "Ja haha" "Ewa hmara" "Hahahaha maar heb je veels te lang niet gezien pff" "Ja wollah!" "Ewa hoe ist verder?" "Goed" "Is er iets? Je klinkt nog al afwezig" "Heb ruzie met Younes" "Waarom?" vroeg ze. "Nou ik was gaan eten en.." ik wou verder vertellen, maar hij belde. "Wacht Nafii is het goed dat ik je zo terugbel?" "Jaa hoor" Ik legde af en nam op op Younes.

"Waarom negeer je op app" begon hij meteen. "Omdat ik wil" "Doe niet stoer" "Hou aub je mond, of ik leg af" zei ik geïrriteerd. "Oke sorry, maar ik werd boos op je. Begrijp me dan ook" "Nee Younes! Ik moet altijd begrip tonen en rekening houden met wat JIJ niet leuk vind. Alsof jij daar altijd evenveel rekening mee houd? Je zegt ik steek 100% voor ons, maar toen je paar weken terug in de shisha zat, heb ik drama gemaakt nee toch? Je ziet 1 keer iets en je maakt me schamelijk voor heel Brussel" "Ewa wat wil je! Ik kom binnen en het eerste wat ik zie je is jij naast een jongen en dan nog in Brussel, in MIJN buurt" "Ja dus? Mag ik niet gaan eten omdat het JOU buurt is?" "Je mag gaan eten, maar wat jij deed was niet eten" "Nee ik was aan het zwemmen tussen het brood" "Jij zat met Ismael te lachen!" "Luister ik ga je dit 1 keer zeggen en klaar. Hij kwam naast mij zitten, ik heb hem meer dan 3 keer gevraagd om weg te gaan, maar hij bleef zitten. Als je me niet gelooft mag je nu gaan vragen aan iedereen die erbij zat en ten tweede. Wat je ook hebt gezien is geen reden om me voor schut te zetten" Hij zweeg en er was een dodelijke stilte. "Ik besef ook wel dat ik fout was, maar gewoon al mijn vrienden zaten daar, iedereen daar kent mij en ik wil niet dat ze jou op zo'n manier zien" "Dat kon je ook gewoon normaal zeggen zoals nu" "Het spijt me" "Pff ik weet dat ik het je ga vergeven" zei ik. "Dat weet ik ook haha" "Eh mongool, mohim ik  ga je laten" zei ik. "Saaf" "Bye" Ik legde af en belde Nafissa weer. Ik vertelde haar weer dat het goed was. "Echt zo typical relation problems" "Ewa ja, maar uh hoe zit het nu met jou en Rayan?" Ze begon te lachen en ik wist dat er iets was. "Yallah zeed vertel" "Nou uh het is al een weekje aan" zei ze lachend. "WAAATTT???? ZEG WOLLAH??? EN JE ZEGT ME NIKS FDPPPPP OMGGGG!!!" Ik begon helemaal te flippen. "HMARAAA BETER BEGIN JE TE VERTELLEN VOOR IK JE KOM DODEN!!" riep ik via de telefoon.


Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu