18

1.1K 46 0
                                    

Dél már jócskán elmúlt mikor kiléptünk a plázábol de egyikünk sem birt volna egy falatot is legyürni annyi fánk után. Nagyjából fél órát utazhatunk a várostól délre amikor egy nagy táblára mutatott.

-na odamegyünk. A táblán az állt St. Martin golf klubb 5mérföld.

-most komoly golfozni akarsz?. Vagy golfozó nyugdíjasokat verünk? Fordultam hozzá röhögve.

- nem mi sokkal jobb dolgot fogunk csinálni mint a golfozás. Vigyorodott el majd felhangositotta a zenét és hagyta hogy a tavaszi meleg levegő a hajunkba kapjon . A recepcionál Wik felmutatta az apja tagsági kártyáját. A bajszos férfi a pultnál a honunk alatt lévő bukosisakra mutatott mire csak mi megrántotuk a válunkat felelve hogy első a biztonság. Wik a pályára kiérve lekanyarodott egy épület irányába amin a raktár tábla állt.

-Régen apuval eljöttem párszor amedig ő golfozott én baszogattam a toban a kacsákat. De elmesélte mi van a raktárban. Szerencsénkre a hangár szerű épület nyitva volt . Bent ezer féle dolog állt rendezve . lyukakat kitűző zászlok, zsáknyi labdák golfautok. Volt egy szekrény a falon rakatnyi kulcsal. Wik lekapott ketőtt és eggyet nekem dobott

- golfautozunk? Kérdeztem. Szemöldökömemt ráncolva.

-nem dehogy az unalmas. Felelte minta ez egyértelmü lenne . - mi velük megyünk . mutatott vigyorogva a sarokban állo két fűnyirotraktorral. - most szivatsz? Röhögtem a két piros járgány láttán.

- na gyere primadonna. Intett hogy kövessem. Felkapcsolta a lila bukosisakot a fejére és hozzá egy pilotanapszemüveget nyomott a szemére. Hiába megkell adni a modját mindennek.  Követtem a példáját egymás mellet ültünk a traktorokon

- készen áll a kilövésre pilota? Kérdezte vigyorogva .

- hogyne kacsintottam rá és elforditottam a kulcsot. Mondhatnánk hogy a járgányunk hangja akár a versenyautok motorhangja de hazugság lenne esetleg egy halldoklo oldtimeére emlékeztetett de az már a plafon tényleg. Felengetük a gázt a legnagyobb fokozatra és szinte kilőttünk a hangárból. A golfpálya lankás dombjai tökéletes fünyiró rally pályát nyújtottak. Egymást előzgetve farolva szeltük a gyepet. A golfozok értetlenkedve bámultak minket ezért Wik elhajtott elottuk a kozépső ujját feltartva nekik majd szaguldot tovább. Persze a traktok alig volt gyorsabb egy. Futó embertól mi megis ugy viselketünk akár a forma1es piloták. Wik teljesen felpörgött ami a játékunk vesztét is okozta ugyanis észrevette a füvön totyogo kacsákat a dísztó mellet és ő ugy vélte hogy most itt az idő elkapni őket. A probléma ott állt be hogy az én drága jó barátnőm nem birt lefékezni a tó elött és egyenesen belehajtott a a dísztóba.. Szerencsére a büntetésünk annyi volt hogy Wik apját kirugták a golfklubból minket meg soha többet nem akarnak a pálya területén látni. Ennivel azthiszem talán tuléljük. Délután 5 körül értünk a házunk elé. Wik ekkora már száraz ruhát huzott csupán rettenetes iszapszagot árasztott.

- Brutáljo nap volt köszi hogy velem voltál. Mosolyog rám .

-Tudod ezért vagyok . hajoltam oda és egy cupanos puszit nyomtam az arcára

- de megkell mondjam förtlemesen büdös vagy fintorodtam el ami persze röhögésbe csapott át.

- oh jut eszembe . csillant fel a szeme.

Akarlak [Befejezett]Where stories live. Discover now