9

1.4K 58 0
                                    

Briseis

Nemsokkal múlt három amikor beléptem a bejárati ajtónkon úgytűnik a nap folyamán járt nálunk  szerelő ismét ,mert az ajtónk a helyén állt. Anya még messze nem ért haza Jerry  tv elött ült valami valoságshowt nézet. Letettem a táskám az asztalra és nekiláttam a vacsorának. Hajamat felcsavartam kontyba a tarkomon .Tudom mi jár ha egy hajszál kerűl az ételbe. Félig görög létemre még tanugatom  a konyhájukat. Ma nagyon sok dolgom volt ugyhogy gyorsan csak összedobtam amit a hűtőben találtam tudom hogy Jerry imádja a húst ugyhogy ragut főztem neki hozzá sima tésztát. Ameddig kevergettem a húst Jerry letelepedett a konyha pulthoz.

- Angyalkám adnál egy sört kérlek. Kezdte bájologva.

-Persze Jerry . kivettem egyet a hűtőből és leraktam elé.

-hmm de jo illatvan. Igen ragut főzők. Válaszoltam gyorsan .

-nem  ragura értettem. Hangja olyanná vált mint egy ragadozoé ami csak arra várhogy széttéphesse álldozatát. Hátrább léptem ameddig csípőm a pultnak nem ütközött. A szörnyeteg felállt és hozzám lépet. kötelhajolt ,centikre voltam tőle mostis a jellegzetes pia és olcsó parfüm orrfacsaró elegyét áraztotta . Remegtem probáltam minél kisebbnek tünni és a pulthoz préselődni. De soha nem adtam meg neki azt az örömöt hogy elfordítom a tekintetem. És mikor úgyéreztem vége mindennek ennél nem jöhet közelebb hirtelen fölém nyult és a polcról lehúzott valamit.- Elfelejteted a sörnyitót. Kezében a nyitó lendűlt és a bordáim közé vágta . a fém élesen nyilalt a bőrömnek. Fogaim összeszorúltak nem adtam ki egy hangot se pedig belűl sikoltottam. Jerry ekkor  és fütyörészve a napaliba indult. Izületeim kifehéredtek a pult szoritásától

Remegtem. Elzártam a gázt. Nem érdekelt hogy megfőtt e teljese. Vagy sem el kellet mennem. Kiléptem az ajtón és futásnak eredtem muszáj volt kiadnom magamból ezt az oldalamon az ütés pokolian fájt de  érdekelt .Három háztömbnyire dolgoztam Nicolos nagybátyám bárjában és éttermében a   Hydraban. Nem igazán értettem a névválasztást amedig elnem magyarázta . Hydra ugyanis a tengeri szörny kinek ha levágod a fejét kető nő vissza. Nicolos bácsikám szerint a rövid italok is ilyenek ha lehuzol egyett kerni fogsz még ketőt. Valojában az is benne van szerintem hogy a volt feleségét is néha tengeri szőrnynek nevezi. De a világért sem vallaná be. Mire a Hydrahoz érek zsibognak a lábaim .Nico bácsi épp akkor nyit ki a délutáni sziesztából mikor odaérek. Briseis tündérem hát hova ez a nagy sietség ? Kérdi aggodva .

- tudod hogy nem szeretek elkésni válaszolom műmosolyt mímelve. Gyorsan àtöltözöm az egyenruhàmba ami egy térdfölé érõ fehér ruha kissé olyan mintegy toga fehér hullàmzo selyem vékony aranyszinü lànc tekeredik a derekamra es a ilyen színü csattok a vàlnàl. A ruha ugy mint az épület is ontja magàbol a görög életérzést. Lapostetõs fehérre màzolt kõépület boltíves bejàrattal belürõl mindenütt görög motivumok díszítik a falakat minde sarokban faragott kőoszlopok àlnak. Hatalmas öreg kancsok bennük tropusi viràgokkal. Fa asztalok és magas bàrszékek vannak mindenütt gyönyörü hely autentikus és mégis modern. Fél hat körül jàr az idõ kevés vendégünk volt addig . dehàt amugyis hétköznap volt. Pár hónapja egy ilyen estént történt hogy épp egy csalàdtòl vettem fel a rendelést  amikor megszolal a szélcsengõ jelezvén hogy új vendégünk érkezett . A pulthoz visszasétàlva pillantàst vetettem az uj kuncsaftra. - Üdvözöllek a Hydraban hozhatok vala.. Bentakad a szò a torkomban. Sosem gondoltam volna hogy valaha itt futok össze vele.

-Hello Briseis szolal meg Dan.

-csak Bri javitom. -Hozhatok valamit Daniell?  Csak Dan. javit ki õ is. Összemosolygunk. Vettem a lapot. Leűl a pulthoz ameddig egy kisfiunak elővettem egy colat.

- mi hozott errefelé? Kérdeztem Közben a kissrác elé teszem a poharat. Dan elé meg leteszek egy cent uzot.

- Ez meg mi? Szaglássza. - görög nemzeti ital. Minden új vendég a ház vendége egyre.

- oh királyság .vigyorog és lehuzza - nem is tudtam hogy itt dolgozol. Emliti meg .

- Hát pedig már lassan 2éve rendszeresen. Válaszolom. Érdekes Wik sosem emlitette.. Jegyzi meg hallkan de látom hogy amint kimondta megbánta. Sose voltunk barátok Dannel régen se beszéltünk sokat de ahogy most itt ült megesett rajta a szívem.

- miért van egy olyan érzésem hogy Wiknek köze van ahoz hogy te most ittvagy?kérdeztem szemöldököm megemelve.

- nem tudom sutogta maga elé. Töltöttem neki mégegy uzot. Aztis gyors lehuzza.

- ohh Bris csak annyit mondj meg nekem boldog? Kérdi könyörögve. Dan te boldog lennèl ha az egyetlen ember akibe tisztaszívböl beleszerettél mindenap fàjdalmat okoz? Kérdem halkan tõle.

- Nem Bris én sem vagyok boldog.

Azon az estén többet nem beszélgetünk én a vendégekkel voltam elfoglalva ő a gondolataival. Viszont azota majdnem minden este visszatér

Akarlak [Befejezett]Where stories live. Discover now