TIRSDAG 15:44

117 0 0
                                    

Jag är imponerad, det måste jag ge henne. På sättet hon hade lyckas dukat för frågorna, inte ens låtit dem uttalas innan hon bytte samtalsämne. Men snart skulle även Eva få slut på distraktioner och då skulle Vildes klor sätta ett fast grepp i henne. Eva var inte sämre än att hon visste att så länge hon undvek vår blonda lyckokaka till vän så sparade hon tid till något som jag inte förstod varför hon ville undvika. 

Förstod ändå så mycket att ett hjärta bakom namnet på en självutnämnd fuckboy aldrig kom ensam, den åtföljdes alltid av förvirrande känslor och försummelsen av sitt bättre vetande. Om det var någon som hade den minsta aningen om vad som försiggick inne i Evas dolda rum så var det jag. Kraften som det krävs att inte ge vika för charmen som den självsäkra besitter är svår att finna inom sig. Med två fötter stadiga på jorden är jag principfast och villig att kämpa för kvinnors motståndskraft gällande skithögar som både William och Chris utspelar sig av att vara. På något sätt känns det dock som kvinnans önskan att förändra överträffar deras önskan att motstå. Utifrån mina egna principer var jag aldrig villig att erkänna det i min egen situation, men som alltid kan jag alltid vara klok och förståndigt på avstånd. När det gäller någon annan än mig själv, det vill säga. 

Med Vilde inblandad begrep jag Evas flykt och undvikande av det testosteronklädda ämnet. Till skillnad från William hade Vilde stämplat Chris omdöme och med suckande och himlande ögon visat att hon inte var förtjust i något gällande den väl stajlade tidigare tredjeklassaren. Chris bristande omdöme och respekt för kvinnor verkade vara förklaringen till känslorna gentemot identitetstvillingen till hennes så förtjusande William. Inte för att kasta någon skugga över en av mina bästa vänner men ibland förstår jag inte vart hon grundar sin moral. Hon hade dock visat sig vara den starkaste av oss när det väl gällde.

 Men hon var fortfarande den svagaste när hon desperat krävde vår uppmärksamhet. Hennes metoder för att få den var ytterst inspirerande, för om det var något som inte ens Eva skulle kunna undvika så var det det som gjorde att min display gick från mörk till ljus. Nästan som om hon hade känt av att mina tankar skvallrade om henne. 

Vilde 

Krisemøte! 


När jag såg meddelandet så fortsatte mina tankar på samma spår som tidigare. Vildes metoder kanske inte var de moraliskt bästa men de var i alla fall effektiva. Eva vet i samma sekund som jag att om hon inte får närvaro på detta möte så kommer Vilde hitta henne med en matlåda Tortillas i handen. 

Lykke til Eva, lykke til!

Va skjer med Noora og William? (SKAM)Where stories live. Discover now