TORSDAG 11:45

175 3 0
                                    

"Din stolthet William, jeg bryr meg ikke om din stolthet. Jeg er ikke din trofé og det är ikke heller Noora. Du kan ikke gå rundt i London mens hun venter. Hvem vil du være? Overklasse drittsekk som kan telle én pluss én eller han som respekterer sine egne følelser nok til å være med den han elsker? Det er ditt valg men det er tid for å velge nå!" 

Jag vet att jag inte borde tjuvlyssna. Jag borde inte höra det här. Men jag fascineras över hur hon lyckas. Vilde må vara osäker men hon har en övertalningsförmåga bortom denna värld. När hon bestämmer sig för något så blir det som hon säger. I förbifarten hade Eva berättat för mig att Vilde skulle få tag på William och tala honom till rätta. Två dagar senare använder hon några väl valda ord mot William på andra sidan luren. Hon är en krigare, hade Sana sagt och jag var beredd att hålla med. Hon ger inte upp. 

"Jeg vil ikke berøre noen av det er ikke viktig så hvis du ikke svarer så ringer jeg deg til du svarer. Hva jeg har å si er like viktig i dag som i morgen. Det endrer ikke bare fordi du ikke svarer" brukar hon säga som förklaring till varför hon gör det. 

"Du vet hun elsker deg", säger hon nu i en dovare ton. Nästan viskande. Sen är hon tyst en lång stund. Jag kan höra hur William pratar på andra sidan luren men jag kan inte avläsa vad han säger. "Hun dro fra London ikke fra deg" tröstar hon nu. Jag förundras över hur rätt hon har. Jag känner hur hela jag ler över hur Vilde har uppfattat situationen. Känner hur jag blir lycklig över sorgen som ändå existerar hos William. För det betydde i alla fall att han inte hade glömt mig. Att han fortfarande kände något. Att kollegan Diana inte lyckas att ta min plats i hans armar än. 

"Du og Noora vil være sammen, det er derfor det er vanskelig, for dere elske hverandre", med det som slutord lämnar hon det tomma klassrummet och jag lämnar snabbt glipan som jag tjuvlyssnat i. Detta var ett samtal jag inte skulle ha hört men jag hade inga skuldkänslor över mitt barnsliga beteende. Jag var mer tacksam över att Vilde fanns i mitt liv och orkade kämpa för något som jag hade tappat luften till. Att hon orkade strida för en vän som hade brutit mot koden den kvällen hon kysste William på bron. Det jag gjorde gör man inte mot sin bästa vän. Ändå står hon här, lojal vid min sida, och försöker rädda min relation med killen som hon varit förälskad i. Detta är inte synonym för en bästa vän, detta är något mer än så, hon är en av de finaste människorna jag någonsin mött. 

Va skjer med Noora og William? (SKAM)Where stories live. Discover now