TIRSDAG 19:17

111 1 0
                                    

Att tycka om honom var som en symbolisk käftsmäll för Eva. Hon pratade om sina känslor som om det var karma för det hon lät Jonas gå igenom långt tillbaka i det förflutna. Men om han var hennes karma så var den också anledningen varför hon tog sig upp på morgonen. Varför hon skrubbade ögonen och möte honom med energi i den trädklädda parken. Men han var också anledningen till varför hon tvivlade, genom att tvivla på honom blev hon att tvivla på sig själv. Tvivla på den hjärna och det hjärta som skapat de känslor som hon nu upplevde. För hon ville inte känna såhär, ville att det bara skulle vara lättsamt och neutralt. Som sex utan känslor, som kyssar utan kärlek, som kaffe utan socker. Men hon vet att hon  borde vetat bättre, det kan inte vara neutralt och utan känslor när känslorna redan hade funnits där från första början. 

"Jeg liker ikke ham, men jeg liker ham!"

Hennes tvetydiga erkännande får hela hennes kroppsspråk att slappna av och jag ser hur leendet letar sig tillbaka till hennes ansikte. Som om erkännandet förändrar någonting. Hon böjer sig ner och vilar ansiktet i sina händer medan hon i protest skakar i huvudet. Förstår inte varför hon måste känna såhär när han så tydligt inte gör det. För Chris handlade det bara om fysisk attraktion, han såg henne, precis som William såg Vilde, som en vunnen glänsande trofé. Som ytterligare en tjej som kunde bära den symboliska huvudtröjan. Eva erkände i detta ögonblick att hon hade en hemma, undangömd i garderoben, med allt vad den innebär. Hon erkände att hon hade låtit sig falla för hans smicker som ledde henne rakt in i sovrummet. 

Självbevarelsedriften hade försvunnit i sekunden som hon hade trott att deras relation var annorlunda än hans andra. Hade försvunnit i den millisekunden som han hade dragit hennes tröja över huvudet på henne och hon hade trott att hon kunde förändra honom. Det fungerte for Noora og William hade hon tänkt när hennes rygg pressades mot den obäddade sängen. 

Jag gav Eva en kram i brist på ord. Det hade fungerat för mig och William men jag visste inte vad vårt lyckade koncept bestod av. Min och Williams kärlek hade aldrig känts som lyckad då stenskott och ilska ständigt var närvarande och komplicerade både min kärlek och frustration för honom. Men det fanns ingen annan som jag älskade så mycket som jag älskade honom och det fanns ingen annan jag hellre skulle vilja vara frustrerad över. William höll mig på tårna varje dag och lärde mig att man kan inte ta någonting för givet. Speciellt inte en före detta fuckboi med en krasslig familjehistoria samtidigt som han såg ut som symbolen för gudagåvan själv.

"Jeg har falt for et sex-symbol", utbrister Eva, nu utan tvivel i rösten. Tårarna rinner fort ner för hennes kinder medan vi sitter runt i ring och tröstar. Killar förtjänar inte tjejers tårar, det säger vi varje gång tån klämmer, sedan går vi alla hem och gråter vattenfall över idioten som inte ens förstått att vi existerar. 

Men existens är inte så eftertraktat när killen använder din existens för att tillgodose sina fysiska begär. Nej, det är inget gratulerer, du har vært vellykket med det. 


Va skjer med Noora og William? (SKAM)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang