FREDAG 11:47 GMT LONDON

285 3 0
                                    

Hur kan man veta om han har tagit rätt beslut? Jag kollade på den nyutskrivna flygbiljetten som låg på köksbordet. Snuddades dess hörn med fingrarna och stirrade på avgångsdatumet och tiden. Är jag impulsiv eller följer jag bara min vilja? 19:30 skulle flyget lyfta från marken och jag skulle lämna William bakom mig. Jag skulle resa tillbaka till mina vänner, till min familj på kollektivet och jag skulle slutföra mina studier på Hartvig Nissens Skole. Studierna var bara en dålig men vuxenpoängs korrekt ursäkt till mitt beslut. Ändå hade jag lagt stor tyngdvikt på det i brevet.

 Brevet som låg hopvikt bredvid flygbiljetten. Brevet till William som var min undanflykt, min fega undanflykt för att slippa se hans ansikte när jag kliver in i taxin mot flygplatsen. Där hade jag skrivit med den finaste pennan jag kunde hitta om varför jag måste ge mig av. Men med den finaste pennan hade jag också textat vad jag känner för honom och att en flytt tillbaka till Oslo inte kommer att förändra det. 

Det fick mig att komma ihåg dagen jag satt och kollade ut genom fönstret på Nissen och jag hade precis berättat för Sana om mina känslor för William. Den själviska, manipulerande och bortskämda tredjeklassaren som jag lovat mig själv och Vilde att jag aldrig skulle röra. Det fanns inget viktigare för mig än att få vara tillsammans med William då och det finns det inte nu heller. Ändå har jag bokat en biljett tillbaka till Oslo, en biljett som skulle kunna innebära slutet för den kärlek som jag inte kunde leva utan. Så vad var då skillnaden mellan Noora i fönstret och Noora nu? Kanske var det så att Sana hade haft rätt den där gången; Att så länge jag har förmågan att argumentera emot och säga ifrån så behöver jag inte vara rädd att William skall styra mig. Å nu säger jag ifrån!

Va skjer med Noora og William? (SKAM)Where stories live. Discover now