Lørdag 11:44

148 2 0
                                    

Varför sa jag inte bio, middag eller en resa till Maldiverna? Badyoga? Troligen så existerar det för i min baddräkt står jag nu här tillsammans med ett gäng mogna damer. Eskild diskuterar livligt med en dam över 80-gränsen vid namn Hilde om hur kluven han var över om han skulle ha badbyxorna eller full yogamundering med 80-tals svettband. Hilde uttryckte sig gladligen över Eskilds funderingar och hon medgav också sin tacksamhet över att han inte hade valt det tredje alternativet; att komma hit naken. 

"Mange kvinner er enker her, de har ikke sett en manns kropp i tjue år" hade hon förklarat för Eskild. Eskild var dock för upptagen med att hon hade kallat honom man från första början. Det fick mina tankar att återgå till det diskussionsämnet som jag och Eskild hade haft innan vi hade äntrat omklädningsrummen. 

"Representerer kjønnene på døren min oppfatning av mitt kjønn eller min ekte sex egentlig?" Nog för jag inte tror att Eskild haft funderingar över sin könsidentitet utan bara vilka identiteter han finner sig intresserad i, men jag förstod ändå hans poäng. 

"Så langt det er det som er mellom bena som bestemmer kjønn i Norge" svarade jag. Han funderade en stund och gav mig sedan ett stort pojkaktigt flin. 

"Får meg ikke til å være bekymret", besvarade jag honom medan han erkännande gick igenom dörren till killarnas omklädningsrum i någon variant av the walk of shame. 

I en kombination av blå badbyxor och orangea svettband gjorde sig nu Eskild redo för ett svettigt pass i bassängen. I min randiga baddräkt var jag inte lika taggad men jag uppskattade ändå tiden tillsammans med Eskild. För det var faktiskt hans tur att få lite uppmärksamhet och egentid. Ja, jag är mamman på kollektivet och Eskild var den kycklingen som ibland behövdes pysslas om lite extra. Tid var väl ändå det minsta jag kunde ge honom efter alla tårar han torkat från mina kinder. Efter alla uppmuntrande ord och humoristiska kommentarer om Williams oförmågor. 

"Du kan ikke ha så høye krav til en fyr som ikke hadde hår på pikken hans i syvende klasse" hade han som en återkommande punchline. Min och Williams första sammankomst kändes som om den var skriven i Nissens historiebok under rubriken; beviset på att kärlek börjar med bråk.  

På min kvalitetstid med Eskild stod jag nu och skakade min hud upp och ner i diverse hopp- och uppvärmningsövningar. Noga tittandes på veteranen Hilde så lärde vi oss ritualen fort men kom aldrig riktigt in i de mognare damernas tempo. Smidigheten som dessa damer uppvisade i deras ålder önskade jag hade existerat någon gång under mitt liv men jag fick lov att inse att Hilde vann mot mig i livet. 

Hon berättade för oss att hon och hennes make Valfrid hade varit gifta i snart 60 år. De hade tre barn tillsammans och fann fortfarande kärlek och glädje i varandras sällskap. 

"Du bør aldri vente, venter øker misforståelse, venter kan feiltolkes som om noe har gått tom. Løs problemene før konmer natten slik at du starter dagen med et sunt hjerte"

Jag ville bara därifrån nu, jag behövde få ett sunt hjärta. Lösa det innan natten gör sig påmind. 

Va skjer med Noora og William? (SKAM)Where stories live. Discover now