Lørdag 11:47

224 2 3
                                    

Med Eskild på ena sidan, Linn på andra och Isak mittemot satt vi i sängen i en av de tre sovrummen på kollektivet. Eskild och Linn fullt engagerade i varje ord som lämnade min mun medan Isak var fullt upptagen med något på mobiltelefonen. De tog hand om mig som ett litet barn medan jag berättade för dem om varför jag valde att lämna London. 

Eskild lekte med mitt hår mellan sina fingrar medan han flätande samma slinga om och om igen. De försökte övertala mig om att den varma soppan var gjord av Linn, jag försökte få ögonkontakt med Isak men lyckades inte. Kanske de blivit tvungen att ta mer ansvar över hushållet medan jag varit borta. 

Förolämpningen fick Isak att reagera. Eskild hade precis uttryckt att Isak inte varit en ultimat rumskompis och att han var en latmask. Isak kanske inte är den mest motiverande människan men han har en poäng:  Vi är just nu fyra personer på tre sovrum. 


Goda minnen och ångest sitter i  väggarna av mitt gamla rum. Mot den vita träpanel hade sängen tidigare stått, Isak hade möblerat om men detaljerna var dem samma. Den lättklädda kvinnan ovanför sängen får mig att le. Oavsett Isaks sexualitet så kändes det som en bild som skulle ligga under sängen och inte över. Medan jag befann mig där kände jag mig känslosam, här hade William och jag spenderat många timmar tillsammans. Här hade han räddat min krönika, här hade han hållit om mig tills jag inte orkade gråta mer, här hade han kysst mig tills jag såg stjärnor. 

Men det var Isaks rum nu, även om jag skulle vilja riva ner den kvinnoobjektifierande affischen så kunde jag inte det. Nu startar en ny del av mitt liv, ett liv där jag delar rum med Eskild och hans kommande manliga besök... bokstavligen. 

Va skjer med Noora og William? (SKAM)Where stories live. Discover now