kapitola 114. - Jiný úhel pohledu

1.4K 109 12
                                    

POHLED STEPHANIE

,,Proč tady nejsou?!" zamumlala rozhořčeně Scarlet. Měli jsme se sejít v jedné opuštěné učebně s Mattem a Holl a oni nikde nejsou. Vjela jsem si rukou do vlasů.

,,Nemáme na výběr. Musíme jít. Umbridgeová nás čeká," položil mi ruku na rameno Draco. Otočila jsem se na něj.

,,Máš pravdu. Ale musí být způsob, jak je varovat," povzdechla jsem si a hledala nějaké rozumné řešení, ale nic mě nenapadalo.

,,Jedině tam vběhnout a zakřičet, že dnes je nejspíš odhalí," zaskuhral Chris. Objal mě kolem pasu. Opřela jsem si hlavu o jeho rameno. Více si mě k sobě přivinul.

,,Nesmíme proti Umbridgeové otočit. Už tak je to moc nápadné," ozvala se Scar. Všichni jsme se na ni otočili. Má pravdu. Už od začátku to bylo podezřelé. Ta hádka a všechno kolem toho. Všechno se to vymklo kontrole. Jenže teď z toho budou mít naši přátelé problém. Promnula jsem si zničeně spánky a po všech se podívala.

,,Dobře, musíme jít. Ale pokusíme se jim pomoct, jak nejvíc to půjde," vydechla jsem. Všichni přikývli na souhlas. Propletla jsem si s Chrisem prsty a vyrazili jsme kupředu. Doufám, že to dopadne co nejlépe pro nás všechny. Umbridgeová je nelítostná a to ji znám pouze chvíli, protože většinu času jsem strávila v minulosti. Ale i minulost mi dala něco do života. Naučila jsem se hledět svým chybám přímo do očí a nést jejich následky. Také lépe reaguji v kritických situacích... zní to trošku egoisticky, ale budiž...

V dáli jsem zahlédla Freda. Dloubla jsem do Chrise. Otočil se na mě s tázavým pohledem.

,,Pozdržte to. Zkusím je varovat," s těmito slovy jsem se rozběhla z zrzkem. Zrovna zašel za roh. Rozhlédla jsem se, jestli mě někdo nevidí. Vzduch byl čistý. Přidala jsem na tempu. Rychle jsem ho doběhla a strhla ho do jednoho výklenku. Zapištěl jako malá holka. Přitiskla jsem mu ruku na ústa, aby mlčel.

,,Stephanie?" ujišťoval se.

,,Ne, sám Merlin, víš?" ušklíbla jsem se a on se zasmál.

,,Ale teď k věci. Musíš varovat Harryho. Umbridgeová jde s námi na obhlídku. Všichni jste v nebezpečí. Prý jí to někdo řekl. Máte mezi sebou špeha," rychle jsem na něho vychrlila a on vyvalil oči. Zkoumavě si mě prohlížel.

,,Frede!" křikla jsem na něho, aby se vrátil zpět do reality.

,,Kdo by jí to mohl říct?" uvažoval nahlas. To taky netuším, leda že by...ne to nemohla udělat. To hraničí se všemi předpisy, ale na druhou stranu...ona je schopná všeho...

,,Všichni budou mluvit, když budou pod dávkou veritaséra," předložila jsem mu svou teorii. Uznale kývl.

,,Ale na to teď není čas! Ostatní tu růžovou žábu drží do doby, než přijdu. Musíš ostatní varovat!" zaječela jsem na něho a popadla ho za jeho košili. Zatáhla jsem za ni a strčila ho do zad, abych zdůraznila význam svých slov.

,,Pospěš si a buď opatrný," varovala jsem ho. Přikývl a vyběhl. Tak jedna věc hotova. Teď ještě jít za tou růžovou žábou. Zavřela jsem oči a zhluboka se nadechla. Tohle zvládnu. Sebejístým krokem jsem se rozešla k jejímu kabinetu. Nemůže to být přece tak zlé. Bude to přeci daleko horší. Opravdu povzbudivé...

Zaklepala jsem na dveře a počkala, až mě vyzve. Vstoupila jsem dovnitř. Všechny oči se upřely na mě. Umbridgeová nasadila ten svůj falešný úsměv a všechny si nás prohlédla.

,,Tak můžeme vyrazit. Pane Wiggu, prosím obeznamte slečnu Brook s naším plánem," pobídla Chrise, který si vedle mě stoupl. Vyrazili jsme.

,,Chce vyhodit Komnatu nejvyšší potřeby do vzduchu," zašeptal mi do ucha a já se zarazila. Zbledla jsem. Nemůže to vyhodit do povětří, když to přeci nejde! Je to mé nejoblíbenější místo z celého hradu. Málo kdo mě tam najde. Zničeně jsem si povzdechla. Nechci jí to dovolit, ale musím...nesmím být její nepřítel...

,,Připravte se," upozornila nás a natáhla před sebe ruku s hůlkou. Na sucho jsem polkla. Doufám, že je Fred stihl varovat a všichni uprchli.

,,Bombarda maxima!" křičela několikrát za sebou a všechno kolem se začalo otřásat. Panikařila jsem. Sakra. Co si o sobě ta žába myslí? Zeď pomalu padala dolů a já hleděla na vyděšené obličeje. Fred to nestihl...

,,Chyťte je," poručila nám. Šla jsem k Fredovi. Kývla jsem na něj. Ani se nepokoušel utéct. Vzala jsem ho za paži. Všichni někoho chytli. Ale někteří přesto uprchli. Umbridgeová se vydala za Brumbálem. Tohle nedopadne dobře. Až moc zasahuje do věcí školy. Popletal je na hlavu. Jak ji sem mohl poslat? Zakroutila jsem nad tím hlavou.

,,Proč jsi je nevaroval?" sykla jsem směrem k Fredovi. Pootočil svou hlavu mým směrem.

,,Byli jste moc rychlí. Navíc někteří mě neposlouchali a nevěřili mi," obhajoval se.

,,To je perfektní," pronesla jsem ironicky. Dál už jsme se nebavili. Růžová žába řekla heslo a nám se ukázali schody. Nastoupili jsme na ně a nechali se vyvést nahoru.

,,Profesorko Umbridgeová," pronesl překvapeně Brumbál a podíval se na nás. Pozorovala jsem každý jeho pohyb. Určitě to všechno nenechá padnout na studenty. Na to je až moc dobrácký.

,,Tito studenti založili spolek s názvem Brumbálova armáda," okamžitě spustila tím svým pisklavým hláskem. Naskočila mi husí kůže.

,,Obávám se, že se mýlíte, Dolores. To já jsem poprosil Harryho, aby založil tento spolek," snažil se jí to vyvrátit. Neříkala jsem to snad?!

,,Pane řediteli, to já jsem ji založil," vzpíral se Potter. To mu nedochází, že ho Brumbál chrání?!

,,Jmenuje se to Brumbálova armáda, ne Potterova," vyvrátil okamžitě jeho tvrzení.

,,Budeme vás muset odvést na ministerstvo," zvedla pyšně hlavu ta růžová žába. To si opravdu myslí, že Brumbál se nechá tak lehko? Dovolte mi se od srdce zasmát. Ha ha.

,,To nebude možné," odporoval jí. Jeho věrný fénix Fawkes přiletěl a ředitel se chytl jeho ocasu. Vykouzlil velký plamen ohně a uprchl. Překryla jsem si oči. Dobře, tohle se mu povedlo. Byl to okázalý útěk. Jenže teď, kdo nás bude chránit před ministerstvem? Kdo se stane ředitelem? Jestli tahle růžová žába, tak to se vracím domů. Nebudu poslouchat její prázdné řeči, které postrádají smysl. Vždyť ona nás bude týrat a trýznit! Zaúpěla jsem. Ta růžová čarodějnice nechápavě a vyděšeně koukala na místo, kde před chvílí zmizel Brumbál. Zrudla celá vztekem. Je s námi ámen. Merline, ochraňuj nás před touhle babiznou a érou její moci v Bradavicích...

**********************

Aloha, lidi:)

vítám vás u dnešní kapitoly, kde Umbridgeová kazí plány Harryho Pottera a ani Stephanie ji nedokázala zastavit :)

co se podle vás stane v příštích kapitolách? Pomalu, ale jistě se blížíme k posledním okamžikům pátého ročníku, který končí 120. kapitolou. Těšíte se na konec ročníku? :c

to je pro dnešek vše :)

mějte se krásně a skládejte básně ♥

lovuju vás ♥

Tak se Vávra, lidi! ♥

-Katy

Ravenclaw and Slytherin [CZ, HP FF]✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat