kapitola 13.-Pomsta bude sladká

3.9K 250 17
                                    

POHLED STEPHANIE

Seděli jsme v Komnatě nejvyšší potřeby. Přehodila jsem si nohu přes nohu a popadla jednu z knih, které ležely na konferenčním stolku přede mnou. Začala jsem v ní listovat a hledat nějaké vhodné kouzlo, které by mi mohlo pomoct.

,,Vážně musíme vynechat večeři?! Mám hlad!" skuhrala Holl a já na ni hodila otrávený pohled. Povzdechla jsem si a promnula si spánky. Opravdu s tím musí zase začínat?

,,Holl, musíme pohnout s naším plánem. Vzpomeň si na to, co se stalo na famfrpálovém zápase. Bradavicím hrozí nebezpečí a my jsme jediní, kdo o tom ví. Musíme něco udělat!" postupně jsem zvyšovala hlas. Na konci už jsem křičela. Chris mi položil ruku na rameno a nesouhlasně pokroutil hlavu. Zhluboka jsem se nadechla a poté zase vydechla. Narovnala jsem se a snažila se usmát.

,,Chápeme, že jsi nervózní, protože si myslíš, že za vším stojí tvůj otec, ale nesmíš se nechat vyvést z míry!" zavrčela Scar podrážděně a já nad ní protočila oči. Ono je to vlastně všechno v pořádku. Vůbec se nic neděje. Jen se samotný Voldemort pokouší povstat, ale to je přeci běžné!

,,A kdo jiný by za tím stál? Spoj si všechna fakta, Scar! Voldemort padl před deseti lety a tohle je nejlepší čas na to, aby se opět navrátil. Harry ho porazil, když byl ještě batole, a teď nastoupil do školy. Všechno to do sebe zapadá!" zasyčela jsem a mrskla s onou knihou na stůl, protože jsem v ní nenašla nic potřebné. Pouze samá kouzla, která spadala pod černou magii, a to opravdu nepotřebuji. Nehodlám se stát lady Voldemort, takže ne díky. Rozhodně nemám v plánu jít v otcových šlépějích.

,,Bude chtít Harryho zabít a taky získat zpět své staré spojence. Možná se pokusí najít i tvou matku," promluvil Matt. Poslední větu raději zašeptal téměř neslyšným hlasem. Napla jsem se jako struna a nasadila chladnou masku.

,,Už jenom to je pádný důvod k tomu, abychom ho zastavili!" sykla jsem naštvaně. Maminka se mi zmiňovala o tom, že otec neví, že má dceru. Mohl by se mě i matku pokusit zabít. Nehodlám o ni přijít. Musím ho zastavit. Nic jiného mi nezbývá.

,,Ale berme všechno postupně! Nejdřív se musíme vypořádat s Malfoyem a Parkinsonovou!"zarazila naši ostřejší výměnu názorů Dia. Uraženě jsem si odfrkla a popadla do ruk další bichli. Tentokrát by se mohla týkat nějakých zaklínadel, které by se daly využít.

,,Máte něco?" broukla asi po deseti minutách hledání Holl. Záporně jsem zakroutila hlavou, ale poté mi padla do oka jedna kletba. Zákeřně jsem se ušklíbla a pořádně si přečetla její účinky. Vypadá to slibně.

,,Zamlouvá se vám představa Malfoye s rohama?" zamumlala jsem zamyšleně. Nevypadá to nějak složitě. Navíc, nechceme Malfoye zabít, nýbrž pořádně zesměšnit. I když, ta smrt je možná přívětivější než veřejná potupa. Nu, což.

,,Peroxidové vlasy jsou znakem rodu Malfoyových. Myslím, že by to nerozdýchal," odkývala mi to Scarlet s úšklebkem.

,,No, spíš jeho otec by to nepřežil. Takové ponížení," zasmála se Diana a sama něco četla. Tohle bude ještě hodně zajímavé. Pokud se nám to vydaří, bude to nezapomenutelný žert.

,,Takže kouzlo Anteoculatia bereme. Ale pořád je to málo. Chce to ještě něco," dumala jsem nahlas. Hlavu jsem si podepřela rukou a unaveně zafuněla. Tohle je ta nudnější část. Těším se na tu, až to budeme praktikovat. To bude teprve zábava.

,,Můžeme snížit jeho ego tím, že ho namalujeme a použijeme kouzlo, aby to nemohl umýt," mykla Dia rameny a já se na ni překvapeně podívala. Zamrkala jsem rychle několikrát za sebou, jestli se mi to nezdá.

,,Kdo jsi a co jsi udělala s naší Diou?" nevěřícně jsem si ji měřila od hlavy až k patě a ona se uchechtla. Zvedla ruce nad hlavu ve znamení, že se vzdává. Nemůžu uvěřit, že něco tak podlého navrhla právě ona. Vždy byla mírumilovná a nerada někoho napadala. Neměla ráda pomsty a podobné naschvály. Doslova to nenáviděla.

,,Tak, Malfoye bychom vyřešeného měli, ale stále nám zbývá Parkinsonová," přerušil nepříjemné ticho Matt. Koukla jsem se na něho. Mezi obočím se mu vytvořila hlubší rýha. Dělala se mu vždy, když usilovně přemýšlel. Pousmála jsem se nad tím. On a Holl byli opravdu chytří. Tohle by se mělo spíš očekávat ode mě, jelikož jsem potomek Roweny, ale na ně jsem ani zdaleka neměla.

,,Pro ni to chce něco lehkého. Žádné újmy na zdraví. Co třeba proměnit její hlavu v dýni?" navrhla Dia a já vyplivla své pití. Začala jsem se dusit. Dala jsem si ruku před pusu a kašlala jako o život. Chris mi dal pořádnou ránu do zad a můj kašel se konečně zastavil. Děkovně jsem se na něj koukla a on pouze přikývl hlavou.

,,Co se to s tebou stalo? Vůbec tě nepoznávám! Nepřetáhl tě někdo něčím po hlavě?!" svraštila jsem obočí a založila si ruce na hrudi. Už druhý ďábelský návrh. To je až moc divné...

,,Jasně a rovnou pánví!" pohodila rukama a odfrkla si. Scar jí vrazila pohlavek a blondýna se na ni ublíženě podívala. Začaly se fackovat a já se nad nimi musela zasmát. Zvedla jsem se přešla k nim. Chytla jsem Scar a Holl zadržela Diu.

,,To by stačilo. Máme důležitější věci na práci," uklidnil jejich jednání Matt klidným hlasem a holky se uraženě posadily. Vrátila jsem se na své místo.

,,Kdy a kde se sejdem?" položil velmi důležitou otázku Chris a já nadzvedla obočí. Rozhlédla jsem se po ostatních. Mně osobně je to jedno, ale musí to být v nějakou vhodnou chvíli.

,,Nemyslíš, že bychom si měli nejdřív ujasnit den, kdy to provedeme?" zasmála se jeho blonďatá sestra a já se ušklíbla, když se na ni nenávistně zadíval. Ach ta sourozenecká láska. Nejradši by se láskou snědli. Tleskla jsem, abych upoutala jejich pozornost. Všechny zraky se zabodly do mě.

,,Musíme to provést zítra. Za několik dní odjíždíme domů a sobota je nejvhodnější doba. Oba si budou chtít přispat, a proto máme na naší straně čas a moment překvapení," odkašlala jsem si a poté na ně mrkla. Ničila mě ta představa, že nebudu spát příliš dlouho, ale za tohle mi to stojí.

,,Dobře, tak třeba ve čtyři před velkou síní?" Holl ty mě chceš zabít? Otráveně jsem zaskuhrala, ale následně kývla hlavou. Později jít nemůžeme. Nevíme, jak dlouho budou spát.

,,A co heslo? Nedostaneme se tam bez něj," vyhrkla pohotově Diana.

,,To myslíš vážně?! Jestli ti to nedošlo, já chodím do Zmijozelu," pohoršeně vykřikla Scarlet a já se uchechtla.

,,Perfektní, Scar. Chováš se jako královna dramatu," hraně jsem zatleskala, poté jsem však zvážněla.

,,Jsme domluvení. Nezapomeňte na to! Po prázdninách se půjdeme podívat do třetího patra, ať víme, co nás přinejhorším čeká. Musíme být připraveni na vše!" ukončila jsem naši válečnou poradu a sama se vydala na odchod. Doufám, že vše dopadne tak, jak má...

*******************************************

Jak jsem slíbila dnes nový díl :) další bude nejspíše ve čtvrtek :) možná dříve, ale na to moc nespoléhám :) za každé přečtení, hvězdičku a koment budu moc ráda :) jinak děkuji všem, které tahle story aspoň trochu baví a nadále ji čtou :) užijte si díl a mějte se krásně :)

-K

Ravenclaw and Slytherin [CZ, HP FF]✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat