Kapitola 106. - Staré záhady a křivdy

1.7K 129 16
                                    

POHLED STEPHANIE

,,Dokázali jste to," vydechla Scar a upírala svůj pohled na klíč k Havraspáru. Usmála jsem se na Chrise a propletla si s ním prsty. To okamžitě zpozoroval Matt.

,,A očividně nejen to," ušklíbl se. Všichni na nás upřímili zrak. Usmála jsem se.

,,No konečně vám to došlo," protočila nad náma oči Holl a usmála se.

,,Moc vám to přeju," doplnila se po chvíli. Můj úsměv se ještě prohloubil.

,,Děkujeme," mrkla jsem na ně. Posadili jsme se. Mávla jsem zápěstím a vykouzlila další místa na sednutí.

,,Co to je?" Fred stále zíral na onu záhadnou knihu. Uchechtla jsem se. Podívala jsem se na Scar a ta jemně přikývla.

,,Scar ti jistě moc věcí nevysvětlila, že?" ujišťovala jsem se raději. Zrzek přikývl.

,,Dobrá, určitě ti řekla, že jsem dcerou Voldemorta. To je také pravda. Mí rodiče jsou Spencer Mallory Brook a Tom Marvolo Riddle," vydechla jsem a čekala na jeho reakci.

,,Dokaž to," vyzval mě. Přemýšlela jsem, jak to dokážu. Nějaké kouzlo? Ne, to dokáže každý. Navíc by mi nevěřil, protože ví, že jsem právoplatný dědic Havraspáru. No jistě! Znamení. Přesunula jsem pravou dlaň na rukáv a pomalu začala odkrývat své levé předloktí. Nejprve jsem se na znamení zla podívala sama a pak ho ukázala i ostatním. Odezvou mi bylo Fredovo zalapání po dechu. Přátelé o mém smrtijedství věděli.

,,Voldemort nepřijímá mezi své řady takto mladé studenty. U mě udělal výjimku, protože jsem jeho dcera. Byla chyba to přijmout. Udělala jsem to ze zoufalství, které zaplavilo mé srdce po Diině smrti. Avšak přes prázdniny jsem si svou chybu uvědomila a začali jsme střádat plán na otcovu porážku," vydechla jsem. Vyvalil na mě oči. Neměl žádné otázky, tak jsem pokračovala.

,,Nechci otcovu smrt, a proto jsme se s Chrisem vydali do minulosti. Do doby mých prarodičů. Dědici Havraspáru dědí po generace tuto knihu, avšak dědeček zemřel dřív, než ji mohl předat matce. Kniha se ztratila a naším ukolem bylo ji najít," poukázala jsem na klíč k Havraspáru.

,,Jedině Harry může otce porazit. Bylo mu to předurčeno. Ale my mu můžeme pomoct. A to máme také v plánu. Ty nám s tím pomůžeš. My musíme být na temné straně, aby nevzniklo podezření, ale Harryho budeme informovat přes tebe. Musíme spolupracovat," zakončila jsem svou řeč a stoupla si.

,,Co myslíš tím na temné straně?" nadzvedl obočí.

,,Přidáme se k Umbridgeové," ušklíbla jsem se nad vzpomínkou na tu růžovou žábu.

,,Budeme sledovat její plány a chránit vás. Určitě už trio něco vymyslelo, nemýlím-li se?" uchechtla jsem se. Přikývl.

,,Ano, chce založili Brumbálovu armádu. Spolek, kde se bude učit obranným a útočným kouzlům," přitakal.

,,Výborně. Dnes je sobota?" podívala jsem se na Holl, která souhlasně kývla. Otočila jsem se zpět na freda.

,,Dobrá, v pondělí půjdu za Umbridgeovou, že chci do vyšetřovatelského sboru. Rozdělila bych to na dvě skupinky. Někteří se zapojí do armády a další půjdou do sboru," čekala jsem na odezvu přátel.

,,Holly a Matte? Vy půjdete do Brumbálovi armády. Všichni víme, že se tolik nevyznáte v soubojích. Frede? Spolehám na tebe, že je tam dostaneš. Scar a Chrisi, my se vydáme do vyšetřovatelského sboru," rozdávala jsem přesné instrukce.

,,Avšak musíme na chodbě zahrát prvotřídní hádku, aby vám Harry věřil. Musí to vypadat, že jsme rozhádaní, aby vás přijal," všichni zalapali po dechu. Musíme přinést oběti.

Ravenclaw and Slytherin [CZ, HP FF]✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat