《8》de film

1.7K 85 12
                                    

Rayden

Ik had vanavond afgesproken met Ley, want ik was nogal in de war na haar kusje. Vond ze mijn nu leuk, of ging het gewoon zonder dat ze het besefte? Pff, dit was moeilijk. Op die momenten had ik dus behoefte aan Ley. Goh, dit klinkt vreemd, behoefte hebben aan...

Maar goed, ik zette wat snacks klaar en logde me in op netflix. Ik was net ingelogd toen ik de bel hoorde. 'Ah, dat zal Ley zijn' dacht ik. Ik strompelde naar de deur, opende hem en riep Heeey Ley hoe is ie bro...' 'wacht wat?' Zei ik verrast toen ik zag dat niet Ley maar Emma voor mijn deur stond. Wat kwam Emma hier doen?

Emma

Ik dacht de hele dag aan Rayden, aan hoe graag ik hem nog een kusje op zijn wang zou willen geven, aan hoe zijn strakke kaaklijn uitkwam en aan zijn lachkuiltjes, die ik zag als ik subtiel naar hem keek. Ik voelde vlinders, elke keer heftiger en heftiger. Door zijn reactie op mijn kus, wist ik niet zeker wat ik moest denken? Vond hij me leuk, of liet hij me dat alleen geloven? Ik wou het hem vragen als hij niet omringd was door zijn vrienden en dat ging dus het beste als hij thuis was.

Ik stuurde een bericht naar een van zijn vrienden die ik ook kende en vroeg zijn adres. Gelukkig gaf hij het me zonder de reden te vragen, want anders had ik moeten uitleggen dat ik gevoelens voor hem had. En tegen zijn vrienden zou ik dat zeker niet toegeven. Ik nam mijn jas en reed naar zijn huis. Ik keek verrast op, het was een prachtig, groot huis met een zwembad en een groot terras. Wauw, zijn ouders moesten het wel breed hebben. Ik drukte op de kleine bel en hoorde voetstappen naderen terwijl mijn hart bijna in mijn keel schoot.

Toen hij de deur opende zei hij 'Heeey Ley, hoe is ie bro... Wacht wat?' Oei, hij verwachtte al iemand. 'Eh ik stoor blijkbaar, weet je, ik kom wel een andere keer terug.' Zei ik en ik wou me omdraaien maar hij zei dat hij Ley wel kon afbellen en vroeg waarom ik gekomen was. 'Euh, wel, ik had je nog een verklaring tegoed toch?' Piepte ik. Verdorie, wat was er aan de hand met mijn stem? Ik kon opeens amper iets deftigs zeggen.

Rayden

Ik liet haar binnen na haar verzekerd te hebben dat ze niet stoorde en stuurde snel een bericht naar Ley.

Raayyy 🙆⚽: sorry bro, chillavond zal moeten wachten... het is mijn geluksdag!

Leyster🤘📱: huh hoezo?

Raayyy 🙆⚽: Emma is hier!!!

Leyster🤘📱: oh veel succes bro, zie je morgen!

Ik gebaarde dat ze me moest volgen en ging samen met haar op de zetel zitten. 'Eh wil je wat popcorn ofzo? Ik had hem toch al klaar gemaakt.' Vroeg ik haar. 'Ja is goed' antwoorde ze. Ik ging de popcorn halen terwijl ik me afvroeg of ik haar moest uitnodigen om een film met me te kijken. Nee, dan zou ik haar wegjagen. Laat ik maar gewoon kijken wat ze wil zeggen.

Ik ging zitten en gaf haar een bak popcorn. Ze stamelde een bedankje en begon te praten. 'Kijk Rayden, ik ben hier niet om samen met jou een gezellig avondje te hebben, maar ik heb nagedacht over wat je zei, en ik denk dat ik gewoon zeker wou weten dat je eerlijk tegen me was.' Zei ze. Ik dacht even na wat ik zou gaan zeggen en antwoordde toen. 'Ik was eerlijk toen ik dat tegen je zei. Ik zag je in het begin wat als buit ja, maar ik... ik denk dat ik misschien iets voor je voel. Ze slikte even en keek weg. Was dat een slecht teken?

Emma

Ik was ontroerd door wat hij gezegd had, maar toch... ik wist het niet zeker. 'Kijk, ik weet niet goed wat ik voor je voel, misschien heb ik wel gevoelens voor je, maar het laatste wat ik wil is gekwetst worden. Dus ik denk dat het misschien beter is als je je gevoelens bedwingt.' Zei ik. Hij keek ontzet naar me en greep mijn polsen beet. 'Emma, ik houd van je, ik zou je niet willen kwetsen. Ik wil niet de klootzak zijn die je dat andoet. Dan zou ik mezelf haten.' Riep hij.

Ik was geschrokken door zijn woorden, zei hij dat echt? Ik weet niet waarom, maar het voelde alsof hij de waarheid sprak, alsof hij het echt meende. Ik keek hem aan met een speelse blik een zei : ' wat zou Rayie ervan vinden om samen een film te kijken?'

Hij staarde eerst een minuut lang alsof hij een spook gezien had maar fluisterde toen in mijn oor : dat zou ik geweldig vinden, maar stop alsjeblieft met me Rayie te noemen.' Ik keek hem aan met een ondeugende grijns en zei al lachend ' nee dat doe ik niet, ik vind het grappig. Oh en nog iets, waag het niet een move te doen tijdens de film. Dan zorg ik er persoonlijk voor dat je geen Rayie's kan maken. Hij lachte en startte de film.

Opeens voelde ik een arm rond mijn schouders. Ik liet hem liggen, het voelde fijn.

================================
Omg! Al 143 vieuws! Echt super bedankt! Trouwens, wat denken jullie dat er met Claire gaat gebeuren?
Xoxo
Anouck💕

Have we met before?  #netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu