《5》het blauwtje

1.8K 94 7
                                    

Emma

Vanavond was er ergens een feest, maar omdat ik niet zo dol ben op feesten had ik Joey's aanbod om mee te gaan afgeslagen. Maar All dulde geen tegenspraak en sleurde me zowat mee naar dat feest. En nu stond ik hier dus, ongemakkelijk te schuifelen tussen al die dronken mensen met een glas alcohol in mijn hand waarvan ik niet eens wist wat de naam ervan was.

De deur ging open en ik zag Rayden binnenkomen met een vriend van hem. Ze fluisterden iets tegen elkaar en Rayden ging een bekertje alcohol halen. Waarom wist ik niet, maar opeens maakte mijn buik een tuimeling. 'Ach dat zal wel aan de alcohol liggen.' Dacht ik dan. Ik zag dat Rayden mijn kant opliep, maar ik probeerde te doen alsof ik het niet zag. Ik lachte mee met de grappen van Joey en danste stuntelig mee met de menigte.

Ik keek op toen Rayden plots voor mijn neus stond. 'Hey Emma, zin om iets te drinken? We kunnen ook even praten als je wilt.' Zei hij. Wacht eens even, hij vraagt mij uit? Echt niet, dat wil ik helemaal niet. Ik lachte hem recht in zijn gezicht uit en hoorde dat de mensen rondom ons tegen elkaar aan het fluisteren waren dat hij een blauwtje aan het lopen was. Oh, dat gaf me echt voldoening, je kon zien aan zijn woedende blik dat hij daar niet echt blij mee was.

Hij trok me mee naar een lege kamer, terwijl ik me angstig afvroeg wat hij ging doen. Ik moest toegeven dat hij wel knap was als hij boos was. Zijn strakke kaaklijn kwam dan extra goed uit. Nee Emma, niet aan denken. 'Hou op met me steeds te vernederen voor het de hele groep, door jou word mijn imago naar beneden gehaald.' Siste hij. Oei, die was boos. Ik zei al lachend : 'oeh word Rayie bood omdat ik niet op zijn onaantrekkelijk aanbod inga? Nou veel plezier bij het volgende meisje.' Ik gaf hem niet de optie om me te kwetsen en liep terug naar mijn vrienden die ik makkelijk terugvond omdat All op het midden van de tafel aan het dansen was. Ik was vergeleken met haar helemaal nuchter. Ik besloot om naar huis te gaan, zei gedag tegen iedereen en ging nar huis.

Thuis ging ik zonder iets te zeggen naar bed. Ik plofte neer en keek met een wezenloos gezicht naar mijn spiegel. De alcohol had duidelijk effect gehad op me, want helder nadenken ging op dit moment niet zo goed. Ik ging liggen en probeerde de slaap te vatten, maar dat ging niet want ik kreeg een smsje binnen.

Onbekend : Hey Emma, het spijt me van daarnet, ik had niet zo moeten overreageren.

Emma : wie ben jij?

Onbekend : Oh ja sorry, het is rayden.

Emma : wat wil je? Mij strikken voor een stomme weddenschap?

Onbekend : Emma... zo is het niet.

Emma : Rot op klootzak, wat denk je zelfs, dat ik ooit in de val zou gelokt worden. Nooit!

Ik zette snel zijn nummer in mijn contacten onder de naam 'Rayden' zodat ik zou weten dat hij het was. Ik probeerde de slaap te vatten, maar ik was nog wat te dizzy daarvoor. Uiteindelijk viel ik dan toch in slaap terwijl ik aan Rayden dacht.

's Ochtends stond ik op met een hoofd dat vol met verwarring zat. Ik had echt behoefte aan een lang gesprek met Claire. Ik zocht mijn telefoon die ergens onder een stapel papieren lag en drukte haar nummer. Ze antwoorde niet. 'Wat vreemd, normaal laat ze haar geluid altijd opstaan.' Zei ik tegen mezelf. Ik drukte nog eens haar nummer en toen nam ze op. 'Ah Claire, ik dacht al je nam niet op en...' ratelde ik maar ik werd onderbroken door de stem van haar moeder.

'Ah Emma, zou je naar het ziekenhuis willen komen, Claire is ernstig ziek.' Zei ze

================================
Al 5 deeltjes🤗 Wat zou er met Claire zijn?
Xoxo
Anouck💕

Have we met before?  #netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu