《4》de struggle

2K 91 24
                                    

Rayden

Ik deed mijn auto op slot en liep naar de schoolpoort. Ik zag Emma knuffelen met een onbekende jongen? Zou dat haar lief zijn? Ik wist het niet zeker maar voelde een kleine steek in mijn maag. Ik druktte het weg en dacht aan wat anderen over me zouden denken als ik haar niet kon krijgen. Vriendje of niet, ik zou haar wel weten te strikken.

Ik moest wel langs hun, want de schoolpoort was de enige ingang van de school. Ik keek strak voor me toen ik hen passeerde. Ik liep meteen naar Ley en duwde hem tegen de muur. 'Gast, waarom in hemelsnaam, heb je niet gezecht dat ze bezet was.' Riep ik tegen hem. 'Wacht, wie? Ik ben echt niet mee.' Zei hij. Ik liet hem los en vertelde hem wat ik gezien had. 'Maak je niet zo druk, het kan ook een vriend van haar zijn. Waarom eigenlijk? Vind je haar leuk?' Zei hij grijnzend. 'Nee tuurlijk niet, wat denk je. Ik wou het gewoon maar weten.' Zei ik terwijl ik hem een blik toewerp waarmee ik duidelijk maakte dat hij verder geen vragen meer moest stellen. Hij snapte het gelukkig, maar toch voelde ik me vreemd. Wat was dat rare gevoel?


Na school ging ik direct naar huis en skipte mijn voetbalsessie die ik normaal met mijn vrienden zou hebben. Ik plofte neer op mijn bed en bekeek mezelf in mijn spiegel. Hoe zou ik dit nu moeten aanpakken? Zou ik ruzie moeten stoken tussen Emma en die jongen? Of het gewoon laten?

Met een zucht van ergernis stapte ik in de douche en liet de warme stralen op me vallen. Één ding was zeker : ik wou wat meer te weten komen over die Emma. Ik kon moeilijk het vreemde gevoel in mijn buik negeren. Misschien was ik gewoon wat ontdaan.

Ik verwisselde van shirt want ik ging aar een feest in de buurt. Ik geloof dat de jongen die het organiseerde Thomas heette. Ach, een feest is een feest. Misschien dat ik met een andere chick mijn gedachten even kon verzetten van Emma, want door haar was ik er de hele tijd met mijn gedachten niet bij.

Ik reed naar Thomas, en nam onderweg Ley mee. 'Gast, groot nieuws, zei hij toen hij de auto binnen sprong, ik heb gehoord dat een vriendin Emma heeft overhaald om ook te komen. Misschien maak je vandaag een betere kans.' Dat was inderdaad een kans die ik niet kon laten liggen. Misschien zou ze wat losser zijn met wat alcohol op. Kappen Rayden, wat denk je nou, Emma drinkt waarschijnlijk niet.

Ik ging door de smalle deur van het huis naar binnen, nam een biertje en ging Emma zoeken. Misschien kon ik wel een leuk praatje met haar maken. Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik haar zag, maar ik zette het gevoel van me af en trok een soort pokerface. 'Hey Emma, zin om iets te drinken? We kunnen ook even praten als je wilt.' Zei ik. Maar ze antwoorde niet. In plaats daarvan lachtte ze me recht in mijn gezicht uit. Mensen begonnen te fluisteren dat ik een blauwtje aan het begaan was. Ik had er genoeg van dat ze dreigde mijn reputatie te verbrijzelen dus trok ik haar mee naar een kamer, die godzijdank leeg was.

'Hou op met me steeds te vernederen voor de hele groep, door jou word mijn imago naar beneden gehaald' siste ik. 'Oeh, word Rayie boos omdat ik niet op zijn onaaantrekkelijke aanbod inga? Nou veel plezier bij het volgende meisje.' Zei ze terwijl ze me achterliet in een verder lege kamer.

================================
Zo, alweer het derde deeltje. Laat me weten wat je tot hiertoe van het boek en de personages vind. Wie vinden jullie het leukst?
Xoxo
Anouck💕

Have we met before?  #netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu