《1》de botsing

3.7K 123 9
                                    

Emma

'Emma!' Roept mijn moeder. Eerste schooldagen zijn altijd apart. Te veel bladeren en te veel klagende leerkrachten. Nou, niet allemaal dan. Sommigen zetten speciaal voor die eerste dag hun 'ik ben de chilste leerkacht ooit masker' op. 'Emmmaaa!' Roept mijn moeder weer. Te diep in gedachten verzonken schrik ik op. O ja, ik moet naar school.

Ik trek mijn all stars aan en check mijn outfit nog eens : skinny jeans, witte top en een crop sweater. Ja, dat kan er wel mee door. Ik loop de trap af en word begroet door mijn beste vrienden Joey en Allison en mijn hondje Navi. 'Weer te laat zoals altijd', grapte Allison. 'Je weet All, dat ik never ever ergens op tijd zal zijn' grapte ik. 'Ouh spijtig, ik hoopte dat het er ooit toch eens van zou komen', grapte ze terug. Ik trok ze in een knuffel en was toen eindelijk klaar om te vertrekken.

Zoals elke ochtend reed ik mee met Joey en All in Joey's audi. Hij was er zo trots op dat hij ons eigenlijk verplicht had om mee te rijden. 'Bedank me maar, dan rijden jullie ook in stijl naar school' , grapte hij dan altijd. Ondertussen stuurde ik met Claire, mijn 2e beste vriendin. Ik noemde haar altijd Clarince, een woordgrapje met haar naam.

Clarince💕🌮 : haii, klaar voor de meest verschrikkelijke dag uit de geschiedenis??

Emss🍫🎉 : neeeh, nooit van men leven!!!! School wordt vreselijk!

Clarince💕🌮 : aan de andere kant... hotties genoeg! Zou je er niet eens aan denken om zo'n lekker ding te strikken??😏

Emss🍫🎉 : no way Clairtje van me, je weeet dat ik niet zo'n type ben😂

Ik moest een lach onderdrukken door haar laatste bericht. De meesten op mijn school zagen me aan voor  iemand die te bang was om te daten of een relatie te hebben. Ik had er gewoon niet zoveel behoefte aan.
Er waren natuurlijk wel al jongens geweest waarop ik een oogje heb gehad, maar dan durfde ik het niet te vertellen of was het niet wederzijds. Nou, het boeide me niet veel, dat zou nog wel komen.

De voormiddag verliep rustig, wat abnormaal is op onze school, want meestal gaat er wel eens een brandalarm af of laat iemand de gangen vollopen met schuim... Echt, iedereen heeft hier wel een reputatie voor een of ander kattenkwaad. Niet dat het mij iets uitmaakt, want zelf heb ik ooit eens de WCs bekleed met toiletpapier en lijm...

Na vier vermoeiende uren was het tijd voor de middagpauze. YES, eindelijk kon ik mijn broodje met tonijnsalade aanvallen. Ik zat aan tafel met een stel eerstejaars die elkaar bekogelden met propjes papier.  Ik moest terugdenken aan de tijd dat ik nog met Allison, Joey en Claire in één klas zat. Ik vond het vreselijk toen ze zeiden dat ze elk een andere richting wouden doen. Nu zat ik alleen nog met Claire samen. Dat is wel leuk, maar zonder All en Joey is het toch anders. We waren altijd het groepje dat nooit oplette, elkaar bekogelden met gommen en grappen uithaalden met anderen.

Ik schrok toen Claire zich opeens met een enthousiaste plof op de stoel tegenover mij liet zakken. 'Wauw, heb je over die nieuwe badboy gehoord, hij is echt knap.' Zei ze. 'Claire, jij vind bijna iedereen op deze school knap.' Antwoorde ik daarop. Claire bloosde en begon aan haar broodje terwijl ze niets meer over die zogenaamd knappe jongen zei.

Na het eten was ik mijn boeken aan het verwisselen voor mijn volgende les toen ik opeens iemand hoorde gillen. 'Oh my god, Emmaa, ben jij dat?' Riep iemand. Ik keek om en zag Saar staan, mijn beste vriendin van het lager. 'Oh my god, Saar' deed ik haar na. Ik liep naar haar toe om haar in een knuffel te trekken maar ik keek niet goed uit en botste tegen een jongen die net om de hoek kwam. We lagen allebei op de grond met een stel blaadjes, mappen en pennen rondom ons.

'What the fuck, wat is je probleem...' zei hij

================================
Zo, wat vonden jullie van het eerste deel? Willen jullie weten wie de onbekende jongen is? Dat kom je te weten in deel 2.
Xoxo💕
Anouck

Have we met before?  #netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu