Hoofdstuk 42

3.6K 126 29
                                    

Shawn's POV

We genieten allemaal van mijn moeders pannenkoeken. "Het is echt heerlijk" Zegt Lucy. "Fijn dat je het zo lekker vind" Zegt mijn vader met volle mond. "En Lucy, heb je er al overnagedacht wat voor opleiding je nu wilt doen?" Vraagt mijn moeder. "Mahám" Zeg ik geïrriteerd. "Het is oke" Fluisterd Lucy lachend. Tot mijn verbazing komt ze met een vrij volwassen antwoord. "Ik zou het liefst in het buitenland willen studeren, maar zolang ik nog geen achttien ben laat mijn moeder me niet gaan" "Oh dat is naar zeg, wanneer word je achttien?" "Vijf november pas" "Oh een late leerling hmn?" "Inderdaad". Ze heeft me nooit verteld wanneer ze jarig was. Vijf november, vijf november. Niet vergeten.

"Lucy wil je mijn nummer horen?" Zegt Aaliyah plots. Waar ik haar enorm dankbaar voor ben aangezien er een stilte viel. Die stiltes die ik juist zo graag wil voorkomen. Lucy knikt heftig. Aaliyah gaat bij de piano in de woonkamer zitten en begint met het spelen van; Mercy. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. "Deze heb ik nog niet eerder gehoord" Zeg ik verbaasd als ik naar mijn ouders kijk. "Vorige week geleerd". Ik ga naast haar zitten en neem het over als ze vast blijft zitten.

Als we klaar zijn klapt iedereen hard. Lucy juicht hard voor Aaliyah. Ik sla mijn arm om Aaliyah heen heen wrijf met mijn vuist over haar hoofd heen. "Shawwnnn mijn haar" "Ohja sorry mevrouw". Mijn moeder begint met het afruimen van de tafel. Lucy brengt wat vieze borden naar de keuken. Ik weet vrijwel zeker dat mijn moeder nu gaat zeggen dat ze het zelf wil doen. "Oh Lucy lieverd, ik doe het wel joh. Ga maar lekker tv kijken of iets anders". 1-0 voor mij.

Lucy staat naast de piano en luistert naar een ander nummer dat Aaliyah speelt. Ik ga achter haar staan en sla mijn armen om haar heen. Mijn hoofd laat ik zakken en op haar schouder leunen. Ze geeft voor zo ver het lukt een kusje op mijn wang.

De kamer wordt verlicht door de flits van mijn moeder. "Mam!?" Roep ik boos als ze foto's van ons maakt. "Ga anders vast naar boven, kom er zo aan" Zeg ik tegen Lucy als ik een kusje op haar wang geef. Ze knikt en loopt naar boven.

"Mam moet dit echt!?" "Wat?" Zegt ze lachend als ze naar haar mobiel kijkt. Ik leg haar mobiel met een harde klap op tafel. "Stop met al die vragen en foto's maken". Ik draai me om en loop naar de keuken. "Laat hem maar, zijn vast de hormonen" Grapt mijn vader. Ik kijk hem chagrijnig aan. Met twee mokken thee en een boos hoofd loop ik naar boven.

Aftertaste ft. Shawn MendesWhere stories live. Discover now