Wat is Draco van plan?

553 38 2
                                    

Harry Potter behoort aan J.K. Rowling. Ik verdien er helemaal niets mee en ik claim ook niet de eer op.

-----------------------------------------------------------HL--------------------------------------------------------------

"Harry, Harry wakker worden," Harry opende zijn ogen en zette zijn bril op die naast hem lag. "Perkamentus houdt een toespraak in de Grote Zaal. We moeten gaan."
Harry stond op en kleedde zich aan.
"Waarover?" vroeg hij toen ze het portretgat uitstapten. Ron haalde zijn schouders op.
"Geen idee."

Voordat ze de Grote Zaal in gingen kwamen ze Hermelien tegen en met z'n drieën liepen ze verder.
"Goedemorgen, leerlingen en personeel van Zweinstein. Zoals jullie weten wordt er een medestudent vermist; Draco Malfidus. Hij is nog niet terug gevonden en als dat niet gebeurd, zal de school voor een tijdje afgesloten moeten worden om alles te onderzoeken,"
De leerlingen kreunden. "Ik weet het, het is niet het beste idee, maar we zullen toch iets moeten doen. Het enige wat ik van jullie vraag is: Wees op je hoede en houd een oog in het zeil. We weten niet wat  het gene is wat meneer Malfidus heeft meegenomen en weten dus ook niet of het meer gevangenen zal nemen. Alle tips zijn altijd welkom. Een fijne dag nog." Perkamentus gaf zijn studenten een glimlach en ging aan de lerarentafel zitten.

"Fijn, Malfidus is nog steeds zoek en nu is elke leraar op deze school bezig met hem. Volgens mij is dat precies wat hij wil. Aandacht." zei Hermelien.
Harry keek de lerarentafel goed door. Perkamentus was druk in gesprek met Madame Pleister, professor Anderling keek somber naar haar ontbijt, Krinkel luisterde mee met Perkamentus en de stoel waar professor Sneep elke maaltijd op zat, was leeg.
"Waar zou Sneep mee bezig zijn, denk je?" vroeg Harry. "Hij is er niet. Ik zag hem gisteravond ook al niet bij het avondeten."
"Geen idee, misschien is hij ziek of zo." zei hij terwijl hij zijn mond vol propte. Harry nam een stuk toast en beet erin.
"Misschien moeten we hem gaan zoeken. Misschien heeft het wel iets met dat ding in het bos te maken. Ik bedoel, wat als Malfidus nou echt in gevaar is?"
Hermelien en Ron keken Harry raar aan.
"Ben je gek geworden? Gevaar? Op Zweinstein? Dit is de veiligste plek van de hele wereld, als Perkamentus er is dan." zei Ron.
Hermelien ging rechter zitten. "Ron heeft gelijk."
"Dank je.."
"Houd je mond, je hebt gelijk over dat het een veilige plek is, met Perkamentus. Zonder hem, hebben we een probleem."

..............

Harry, Hermelien en Ron waren op weg naar hun les, Gedaanteverwisseling, toen Harry iets opmerkte. Een druppel bloed, lag op de vloer, voor hem. "Kijk.." Harry wees ernaar en zag er nog één, en nog een paar verderop.
"Is een spoor van bloed volgen, wel zo slim?" vroeg Ron. Harry liep door. "Nee? Oké.."
Ze liepen door de gangen en stopte voor Sneeps' kantoor. De deur was afgeschermd door een lange gang en Harry hoorde stemmen aan de andere kant. Hij drukte zijn oor tegen de deur en luisterde.
"Ik weet het niet, Albus," zei professor Anderling. "Daar kan hij toch niet naartoe zijn gegaan?"
"Minerva, al het bewijs zegt van wel. Severus is gistermiddag wezen kijken en zei dat alles zo stond, zoals het zou moeten staan. Ik denk dat meneer Malfidus naar beneden is."
Harry trok zijn wenkbrauwen op.
"Wat is er?" fluisterde Hermelien.
"Ze zeggen dat Malfidus 'beneden'  is. Wat dat ook mag zijn." fluisterde hij terug. Harry plaatste zijn oor weer tegen de deur en luisterde verder.
"De wond zal over een paar dagen helen, Severus," zei Madame Plijster. "Wat doe je ook zo dicht bij een driekoppige hond?"
Harry's ogen sperden open. "Sneep was bij Pluisje.."
"Nou, als jullie mij kunnen excuseren en we hier klaar zijn, moet ik nu naar het Ministerie van Toverkunst," zei professor Perkamentus. "Droebel wil dringend met me spreken."
"Weg hier!" Harry trok Ron en Hermelien de gang uit en stopte niet totdat ze weer in de leerlingenkamer waren.

"Wat zeiden ze allemaal?" vroeg Ron.
Harry vertelde alles wat hij gehoord had. "Sneep was bij Pluisje, dus hij weet van de Steen. Zou Malfidus hem misschien proberen te stelen?"
"Nee, waar zou hij de steen voor nodig hebben?" vroeg Ron.
Hermelien trok haar schouders op. "Misschien niet voor hemzelf, maar voor iemand anders. Wat als je gelijk hebt, Harry? Wat als het wel met dat ding in het Verboden Bos te maken heeft? Het zag er niet helemaal gezond uit, dus misschien heeft hij Draco gevraagd om de Steen te halen en hem beter, of erger nog, onsterfelijk te maken."


Was het een beetje goed? Ik weet het niet.. volgens mij niet één van m'n beste hoofdstukken. Hopelijk was het wel goed genoeg!

xx C

Harry's Leven.. (Langzame Updates)Where stories live. Discover now