Hoofdstuk 12.

159 4 0
                                    

Lena

Ik word wakker door het geluid van zingende vogels en het felle ochtendlicht dat mijn kamer binnen schijnt. Nu lijkt dit echt zo'n luxe-ochtend waarvan je kan dromen, maar ik moet ook gewoon naar school. Was het maar weekend. Help. Het eerste wat ik doe om wakker te worden is mijn gsm nemen en kijken op social media. Je hebt 45 nieuwe meldingen op facebook, verschijnt er op mijn beginscherm. Omg, zo veel meldingen heb ik nog nooit gehad. Ik klik op het wereldbolletje om mijn meldingen te bekijken. Jake heeft gereageerd op je profielfoto 'Mooie. X.' Jake vind je profielfoto leuk. Jake en 181 anderen vinden je omslagfoto leuk. En ga maar door. Why? Hij is echt een stalker. 

Met een zuur gezicht loop ik naar de kamer van Jake om hem te confronteren met dit. Ik klop op de deur en voor hij 'Ja!' kan roepen, ben ik zijn kamer al binnengestapt. Hij kijkt verbaasd op al wrijvend in zijn ogen. 'Doe rustig! Wat is er nu weer!' roept hij slaperig. 'Ik denk dat je het zelf wel weet!' schreeuw ik terug. Ik loop naar hem toe om de meldingen te laten zien en dan kijkt hij plots héél geamuseerd. 'Ow, dat. Maak je daar zo'n drama over?' zegt hij geïrriteerd en dus niet meer geamuseerd. Hij had vast iets ergs verwacht, maar voor mijn doen is dit al erg genoeg.  'Ja, zoiets doe je toch niet? Je stalkt me verdomme!' schreeuw ik geërgerd. 

Het is ongeveer halfacht en omdat ik dus nu toch al wakker ben, ga ik me alvast klaarmaken. Ik doe mijn zwart rokje aan met een wit t-shirt waar 'Not your bae ♥' op staat, gecombineerd met mijn witte all-stars. Mijn haar doe ik een stukje naar achter zodat het een halve staart wordt en dan besluit ik mijn haar te krullen om het speelser te maken. Mijn make-up is beperkt tot een beetje mascara en concealer. Ik doe mijn leren jasje nog aan waar aan de achterkant 'Mrs' op staat en mijn tas zoals altijd. Als ontbijt neem ik een kom muesli met rood fruit, want dat stond in de koelkast en er was geen brood. Dus ja. 

Jake komt de keuken ingewandeld en ploft neer op één van de barkrukken. Ja, het is een bar, maar er is ook een gewone tafel. Luxe dus. 'Je hebt wel mooie foto's hoor.' zegt hij flirterig. Zoals iedere playboy doet. Daarom haat ik ze ook zo.. 'Dank je, maar daarom moet je me nog niet gaan stalken.' zeg ik, nog steeds geïrriteerd. 'Lena, je bent echt frustrerend soms.' zegt hij met een opgetrokken wenkbrauw en licht geamuseerd. 'Jij ook hoor.' zeg ik plagend terug. Het is ongeveer tien minuten later als ik besluit om te vertrekken. 'Wat doe je?' vraagt Jake plots. 'Ik wandel naar school. Wat anders?' zeg ik terug. 'Kom, stap in. We gaan met de auto, zo zijn we er veel sneller.' Hij wijst naar de deur als gebaar dat ik moet instappen en ik doe wat hij zegt. Ik wou ook liever met de auto, maar ik had gewacht tot hij iets zou zeggen. Haha, ik ben slim. 

Wat een voordeel is, is dat hij eigenlijk niet zo snel van school woont. Zo zijn we er gewoon sneller en hoeven we geen halfuur op voorhand te vertrekken, zodat we zeker op tijd zijn. En meestal is er nog wat tijd over om gewoon te praten met vrienden, dus dat is ook goed. Ik haat het om meteen op school te komen en dan al naar de les te moeten. Shit, ik ben mijn lunch vergeten, besef ik dan. Gelukkig merkt hij mijn gezichtsuitdrukking niet. Ik heb nog een briefje van tien euro dus daar kan ik vast wel eten en drinken mee halen. 'Jake, ik ga even een broodje halen, oké?' vraag ik hem hoopvol. Tegenover de school is een broodjeszaak en dat is natuurlijk heel handig voor mensen die geen eten bij hebben, zoals ik. Hij knikt als teken van een 'Ja.' en zoekt een parking. Ik steek de straat over en loop naar binnen. 

Verrast kijk ik op als ik zie dat er geen enkel mens te bekennen is, behalve een oude man die de krant aandachtig aan het lezen is. Meestal is het hier echt te druk voor woorden, maar oké. De man kijkt me even aan en leest dan verder. Gelukkig laat hij me met rust. Tenminste dat denk ik toch. 'Dag meisje, wat zal het zijn?' vraagt de vrouw vriendelijk. Ze heeft zwart, opgestoken haar en ze draagt een felroze lippenstift. Haar jurkje is bedrukt met een bloemenprint. 'Een broodje gezond, een cupcake en een blikje frisdrank alsjeblieft. Die cupcake zag er gewoon te lekker uit. Ik heb nog een kwartier de tijd, voor de lessen beginnen dus dan kan ik vast nog deze cupcake opeten. 

In love with a player Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu