Hoofdstuk 2.

391 6 5
                                    

Eindelijk is school gedaan en kan ik naar huis fietsen. Mijn moeder zal vast benieuwd zijn naar wat er vandaag allemaal gebeurd is enzo. Ik besluit haar niks te vertellen over dat geval met Jake, want als ze zou weten dat mijn mobiel is gevallen, dan zou ik hem nooit meer mogen meenemen naar school. En geloof me, die heb ik echt nodig. Om muziek te luisteren en tijdens de pauze een aantal spelletjes te spelen als ik me verveel. 

Omdat ik heb besloten om me pas morgenochtend te douchen, zet ik men laptop aan om wat youtube filmpjes te kijken. Ik kijk gewoon de vlog van Enzoknol en nog een paar andere. Nadat ik geen zin meer heb om nog verder te kijken, ga ik nog een beetje lezen in mijn boek 'Silence in the Darkness.' Het is echt een mooi boek, met een tikkeltje romantiek en horror door elkaar. Daar hou ik wel van. Even later krijg ik een berichtje van mama. 'Hé, Lena kom je eten?' Haha, ze kon me ook gewoon wel roepen. Dit doet ze wel vaker en ik lach er wel om. Beneden aangekomen, is de tafel al mooi gedekt en kan ik al meteen eten scheppen. De pasta ruikt heerlijk en ik kan wel verwateren als ik mijn bord heb gevuld met eten. Ik neem een slokje van mijn spuitwater en neem daarna mijn eerste hap. We hebben eigenlijk niet zo heel veel gepraat.

 Mama was in de krant aan het lezen en keek even in de 'Dag allemaal' wat er op tv was en natuurlijk was ik weer wat social media aan het bekijken. Opeens heb ik een nieuw vriendschapsverzoek op facebook en gelijk zie ik dat het van Jake is. Ik betwijfel of ik het zou aanvaarden na wat het meisje me vertelde, maar het is maar facebook. Nog geen minuut later krijg ik een bericht van Jake. 'Hee, baby! Alles goed? Nu zeker omdat je mij hebt gezien?' *Er staat nog een lachende smiley bij en ook nog een hartje.* Het is echt zo typisch dat ze dit zeggen, ze zijn gewoon niet normaal. Wedden dat hij elke dag in de spiegel staat om zichzelf te bewonderen? Oké ja, daarom is het ook een player niet?  Ik kan het gewoon niet verdragen als mensen zo over zichzelf denken. Ik bedoel.. Om wat droogjes te reageren stuur ik gewoon een duimpje terug en even later zie ik dat hij het bekeken heeft. 'Wat is er bae? Mis je me?' Uhh oké.

  Mis jij jezelf maar.  'Nee, waarom zou ik?' *Ik plaats er nog een kotsende smiley bij om het nog extra spannend te maken.* Ook een paar seconden later zie ik dat hij het heeft bekeken en hij stuurt een smiley die een kusje geeft terug. Jezus. Ik negeer het bericht en ga verder met eten, waarna ik de tafel help afruimen met men moeder. 'En is er iets leuks op de tv?' vraag ik met een opgewekte blik. 'Bwaa, op een paar dingen na.. Er zijn een paar films en dat is het dan ook.' Ik bekijk het boekje en er zijn best veel films volgens dat het terug school is. Ofja, in de vakantie was er nauwelijks een film op tv en opeens hebben ze een hele pagina met allemaal films? Dat snap ik dus echt niet hé. *Onlogisch*  Mijn blik valt neer bij een romantische film. Het eerste wat me gelijk opvalt is dat het dus ook met een Jake is. Nice. Om het even grappig te maken, neem ik een foto van het 'trailerstukje' en stuur die door naar Jake via Facebook. Ik merk dat hij inmiddels al offline is en in die tussentijd begin ik het stukje van de film te lezen. 'Jake is mine.' noemt de film trouwens. Het gaat over een meisje die soort van geobsedeerd en Jake stalkt. Hij heeft geen gevoelens voor haar en probeert haar dat duidelijk te maken, maar omdat ze dus zo geobsedeerd is door hem gelooft ze hem niet. Het meisje ontvoerd hem en maakt hem verliefd op haar. Best akward dit. 'Ik heb anders wel zin in deze film hoor mam!'  En ik wijs naar de film die ik net had gelezen. De andere heb ik niet eens bekeken, maar deze spreekt me toch wel aan. Alleen omdat het met Jake is? Nee, helemaal niet! Het lijkt me een mooie film so what?  Ik probeer mijn gedachtes bij te houden en zet die gedachtes meteen van me af. Ik ben er de laatste tijd niet zo goed bij en ik weet geen weg met mezelf sinds dat ik Jake heb ontmoet. 

Volgende week dinsdag ben ik jarig en dan word ik 17! Ik heb er echt zin in. Niet alleen voor cadeau's te krijgen, maar ook gewoon om eindelijk 17 te worden. Eigenlijk weet ik niet echt wat ik zou willen voor mijn verjaardag. Meestal koopt men moeder gewoon iets en dan kijk ik wel of het mijn ding is. Meestal wel. Ik ga op de bank zitten met mijn mobiel en leg de tv aan voor de film die zo gaat beginnen. Het geel lampje van mijn telefoon gaat en dat betekend dat ik dus een bericht heb. Het is van Jake. 'Haha, toevallig hé? Mijn naam is hoe dan ook populair en ik kijk zo naar dezelfde film.' *Hij zet er een lachende smiley bij, je weet wel die met traantjes in zijn ogen van het lachen!* Mijn moeder komt bij me op de bank liggen en we nemen een lekker warm dekentje, wat het extra gezellig maakt. Het is echt een spannende film, ze hebben gekust en uiteindelijk zegt hij dat hij niks van haar wil en het een misverstand was omdat hij dus dronken ofzo was. Dit doet me wel aan Jake denken. Niet alleen het uiterlijk van Jake in de film, maar ook qua karakter enzo. Voor ik de film niet kan mee volgen met mijn gedachtes, zet ik mijn gedachtes weer op orde en kijk ik aandachtig verder naar de spannende film. 'Lena, wakker worden! Je moet naar je bed, het is al na 11 uur!' Ze geeft me een paar tikjes op mijn schouder en begint me daarna te kietelen. 'Stoooppp mam!' roep ik al lachend. Ik sta vlug op en loop (natuurlijk met mijn mobiel) naar boven om mijn pyjama aan te trekken en tanden te poetsen enz.. Jake is online. Zal ik hem nog iets sturen?  Ik besluit gewoon welterusten te sturen en daarna ga ik in bed liggen. Ik kruip diep onder de dekens en daarna luister ik nog wat muziek, op dit moment 'Side to side' van Ariana Grande. Daar word ik rustig van en meestal val ik dan wat sneller in slaap. 


---

De volgende ochtend word ik opnieuw wakker gemaakt en deze keer niet door mijn wekker, maar door de fluitende volgens buiten. Eigenlijk vind ik het wel mooi om dat in de ochtend te horen, maar aangezien het kwart voor 5 is, word ik daar chagrijnig van. Ik wil gewoon verder slapen en niet gestoord worden door fucking vogels die niks beters te doen hebben dan mijn slaap storen. Blijf kalm. Lena. Ik probeer nog wat verder te slapen, maar mijn poging tot verder slapen is duidelijk mislukt. Als ik voor de spiegel sta, schrik ik van mezelf en ik spoel mijn gezicht af met ijskoud water om nog eens goed wakker te worden. De wallen onder mijn ogen zijn al iets minder zichtbaar, maar je kan wel zien dat ik duidelijk meer slaap nodig heb. Ik neem een douche en laat het water over me heen stromen, terwijl mijn playlist speelt met muziek. Ik was mijn haar en mijn lichaam en als ik klaar ben krijg ik kippenvel, omdat het altijd nogal koud is als je uit de douche komt. Ik zing luidop mee met 'Closer' van The Chainsmokers en omdat ik geen tijd meer heb om mijn haren te drogen, laat ik ze gewoon nat over mijn schouder hangen. 

Ik poets nog even mijn tanden, want ik heb niet echt trek om te ontbijten en ik breng gewoon nog wat mascara aan en doe daarna de babylips 'Cherry me' op mijn lippen. Nadat ik me heb klaargemaakt, ben ik mijn boekentas aan het inpakken en kan ik zoals vrijwel elke ochtend op de fiets stappen en naar school gaan. Vandaag eet ik een belegd broodje op school, want mijn moeder had beloofd om elke dinsdag geld mee te geven voor een broodje. En we hadden ook bijna geen beleg meer dusja. Mijn moeder werkt trouwens voltijds bij de Action aan de kassa. 

Onderweg had ik een soort raar gevoel, want het was net alsof ik gevolgd was. Als ik weer bij school aankom zie ik dat een paar andere mensen ook bij de fietsenstalling staan te kletsen. Ik glimlach naar ze en ze glimlachen ook terug. 'Ben je nieuw,' zegt een van de jongens bij het groepje. Ik knik en schud hem zijn hand die hij naar me uitstak. 'Thomas.' zegt hij. 'Lena' zeg ik beleefd terug. De rest van het groepje begint zich ook voor te stellen. 'Jade, Sofie, Tim en natuurlijk Thomas zelf. Het lijken me wel aardige mensen. Ik loop naar mijn kluisje (Waar ik dus ook de sleutel al van heb) en stop daar vervolgens mijn overbodige mappen in. Ik haat het om een zware boekentas te hebben en daar de hele dag mee rond te lopen. Zoals altijd verloopt de dag traag en ben ik ook blij wanneer ik terug naar huis mag. Thuis staat me een onaangename verrassing te wachten.  


--

Yassss! Hoofdstuk 2 is online :) (Ofja na dit stukje na dan) Ik hoop dat je het leuk vind! 

Xoxo Daphne

In love with a player Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu