Hoofdstuk 8

156 3 2
                                    

Lena

Mijn hart bonst in mijn keel en het klopt veel te snel. Hij ligt op de grond met armen en benen verspreid en zijn ogen zijn dicht. Ik loop naar de keuken om een glas water te vullen, om over hem heen te gooien. Als ik op het punt sta om het water over zijn gezicht te gooien, gaan zijn mooie ogen open en staat er een lach op zijn gezicht. 'Haha, geschrokken?' grijnst hij. 

Ik werp hem een dreigende blik en gooi het glas zonder na te denken over hem heen. Puur omdat hij me heeft geplaagd. Dit was echt niet leuk, ik was zo bang. Bang dat hij niet meer wakker zou worden? Bang dat hij er niet meer voor me zal zijn? Dat ik hem nooit meer zou zien? Zijn zachte lippen nooit meer op de mijne zal voelen? Zijn vertrouwde stem niet meer zal horen, zijn stevige knuffels die mijn dag goed maken niet meer zal voelen? Bang dat ik hem zo zou missen. Kapot zou gaan van verdriet, uit liefde.. Oké, niet uit liefde. 

Met het lege glas in mijn handen loop ik naar de keuken. Ik zet het glas neer op het aanrecht en loop dan weer terug naar Jake, die inmiddels al is opgestaan. Ik negeer zijn blik en loop naar de bank. Ik start Netflix op en haal wat chips uit de kast. Even later voel ik de rechterkant van de bank in zakken en het is Jake. Ja natuurlijk, wie anders? Een geest ofzo? 

Ik ben een romantisch type, dus ik zoek bij het genre: romantiek. Er staan heel veel films en eigenlijk zou ik niet weten welke ik wil zien. Ik besluit maar voor 'A Cinderella Story' te gaan. (Die film zou ik dus ook echt aanraden! Ik heb hem zelf al vaker gezien en stiekem ben ik wel verslaafd aan die film. Dus als je een romantisch type bent, zou ik hem aanraden.) 

'Oh, je bent dus een romantisch meisje?' vraagt hij verleidend. Ik negeer hem nog steeds, want zijn streek van daarnet zal ik niet snel vergeten. Hij staart nog steeds en daar erger ik me aan. 'Ja en?' antwoord ik uiteindelijk terug. 'Gewoon, ik had eerder verwacht dat je horror zou kijken.' 

'Dat kijk ik ook graag hoor, maar deze keer niet.' De film start op en ik kijk geconcentreerd naar het begin. Het is niet heel bijzonder, maar naar Jake wil ik ook niet kijken. 

De film was echt mooi, een toppertje dus. Al geeuwend ga ik rechtop zitten (Ja ik lag neer, maar niet op de schoot van eh J.. je weet wel) Na films heb ik gewoon even tijd nodig om weer actief te worden, meestal ben ik nog een beetje slaperig. Omdat ik de rest van de dag toch geen afspraken meer heb, besluit ik mijn outfit te veranderen naar iets comfortabel. Een witte joggingbroek en een zachtroze sweater met 'sleepy' erop. 

Terwijl Jake iets op zijn mobiel aan het typen is, loop ik naar de keuken om de zak chips enzo daar terug te zetten. Meestal ruim ik alles op, maar soms helpt Jake. 'Wat vond je van de film?' vraagt hij opeens zo onverwachts. 'Hij was leuk en mooi. Het was mijn ding..' antwoord ik een beetje blozend. 'Ik had er iets mooiers van verwacht.' zegt hij, terwijl hij een knipoog geeft. Hij is zo schattig als hij knipoogt. Zijn wangetjes. Hij haalt een hand door zijn haar om het in model te brengen, maar eigenlijk vind ik dat iets voor fuckboys. 

Elke fuckboy doet dat en daar erger ik me aan. Ik weet niet, maar sommige jongens denken dat ze mooi zijn. Jake is wel knap dus hij mag dat denken. Wat? Nee, hij is niet knap. Okee een beetje dan. Ik breng mijn gedachtes weer op orde, want Jake mag dit echt niet doorhebben. Hij zou vast denken dat het over hem gaat. Dat is ook wel zo, maar boeit niet. 

Een paar uur later... 

Het is al avond en eigenlijk hebben we niks meer gedaan, buiten sms'en en dat soort dingen. Ik besluit een pasta te maken, want daar heb ik wel een keer zin in. 'Het ruikt lekker hoor schatje.' zegt hij al grijnzend. We eten meestal gewoon in de woonkamer terwijl we tv kijken. Aan tafel is het zo..saai. Volgens dat het ongeveer de tweede keer is dat ik pasta heb gemaakt, lijkt hij echt op die van mama. Die is echt heel lekker, hij lijkt echt op die van een pastabar. Niet dat ik goed kan koken ofzo, maar simpele dingen kan ik wel. De pasta was echt super! Al zeg ik het zelf. 

In love with a player Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu