9

4.5K 185 6
                                    

*nekoliko tjedana kasnije*

Mogla bih reći da se stvari oko posla puno promijenile. Tu je nekoliko uspona i padova, ali kada se sve zbroji sve izgleda u redu. A Harry i ja... Ništa se posebno nije promijenilo, osim što sam mu rekla da mu opraštam, ali da ne želim ponovno slomljeno srce. On još uvijek, ponekad, radi ono što inače radi, dodiruje ne i ljubi protiv moje volje. Njegov dodir je nešto što ti ne može dosaditi. Iako ne želim da me dodiruje i ljubi, u isto vrijeme želim i to me izluđuje.

Ovih zadnjih par tjedana bili su teški zbog Harry'a. To što mi dodiruje i ljubi još mi više otežava da mu se oduprem i osjećam da ću se predati jer je tako teško, sve, ova situacija. Harry me stalno ispituje za drugu šansu, ali ja jednostavno ne mogu pronaći hrabrosti da mu je pružim jer se bojim da ću ponovno biti povrijeđena.

.............................

Ušla sam u svoju sobu i stala ispred ormara. Pregledala sam odjeću, tražeći što ću danas obući. Izvadila sam bijelu bluzu i crnu suknju. Klasično.. Već je kraj svibnja i zbilja je toplo vani. Obukla sam bluzu i suknju koja je došla do sredine butina. Obukla sam svoje crne Pumice i otišla do prednjih vrata. Uzela sam svoju torbu, zaključala stan i  izašla van iz zgrade.

.......................

Ušla sam u  zgradu i otišla odmah do dizala te pritisnula gumb za najviši kat. Kada su se vrata otvorila, otišla sam do svoje kancelarije, kako bih ostavila stvari. Upalila sam računalo i odmah se primila posla. Ima puno stvari koje danas moram napraviti. Baš kada sam krenula kucati odgovor na email, vrata moje kancelarije su se naglo otvorila Harry je ušao unutra.

"Ugasi računalo, uzmi stvari. Očekujem te za 5 minuta u mojoj kancelariji." Rekao je.

"Št-" prije nego što sam mogla išta pitati, zatvorio je vrata i ostavio me unutra,  zapanjenu. Što dovraga on radi? Isključila sam računalo i zgrabila svoju torbu. Hodala sam da Harry'eve i vidjela ga kako već zaključava vrata.

"G. Styles što se događa" pitala sam tako jer su radnici bili okolo.

Nije odgovorio, samo me primio za ruku i vukao niz hodnik za sobom. Ušli smo u dizalo i vrata su se zatvorila.

"Harry šta se jebeno događa?" Pitala sam, okrećući se prema.

"Upravo sada idemo u tvoj stan kako bi uzela stvari te idemo u kuću na plaži nekoliko dana.."  rekao je i vrata su se otvorila. Opet mi je uzeo u ruku i vodio me van iz zgrade.

"Zašto?" Pitala sam zbunjeno. Harry mi je otvorio vrata svog auta te sam sjela unutra. Prije nego što je zatvorio vrata rekao je "Jer sam ja tako rekao..." pa je zatvorio vrata. Znala sam da nije pametno svađati se s njim pa sam samo tiho sjedila dok je Harry vozio.

................................................

Stali smo ispred moje zgrade. Harry i ja smo izašli iz auta i hodali do moga stana. Otključala sam vrata i otišla ravno u svoju sobu. Čula sam Harry'a da me prati dok sam hodala "Što bih trebala spakirati?" Pitala sam.

"Umm, pa jamislim da badić i još malo robe." Harry je odgovorio i stao iza mene. Otvorila sam ormar i uzela nekoliko komada odjeće te ih odnjela na krevet. Izvukla sam torbu ispod kreveta.

"Možeš li staviti ovo u torbu? Ja moram još nešto uzeti." Rekla sam Harry'u te se vratila u ormar kako bih uzela badić i donje rublje. Stavila sam ih u malu torbu i onda u veliku.

Vidjela sam da je Harry gledao pa sam prevrnula očima. Zatvorila sam torbu i stavila ju na rame.

"Spremna?" Harry je pitao. Kimnula sam glavom i pratila ga van iz stana. Zaključala sam vrata i ponovno se našla u njegovu autu.

"Koliko treba da dođemo tamo?" Pitala sam.

"Nekoliko sati." Jednostavno je odgovorio.

Zašto idemo tamo? Zašto me on vodi sa sobom? Zašto se dovraga uopće slažem s tim? Osjetila sam leptiriće u trbuhu. Imam osjećaj da će se nešto dogoditi, ali nisam sigurna hoće li biti dobro ili loše. S obzirom na to da sam upravo sada na putu u kuću na plaži sa čovjekom koji mi je prije dvije godine slomio srce, mislim da ne može biti dobro...

..........

Osjetila sam kako me netko podiže i nosi negdje. Otvorila sam oči i vidjela da se već spustio mrak i da me Harry drži dok hoda. Spustio je pogled na mene i vidio da sam budna.

"Vrati se na spavanje Malory, kasno je." Harry je rekao i nastavio hodati. Omotala sam ruke oko njegovog vrata i stavila glavu na njegova prsa, udišući poznati miris. Zatvorila sam oči te me san ponovno preuzeo.

..........

Probudila sam se jer mi je sunce blještilo u oči. Okrenula sam se i tek onda shvatila da sam u Harry'evoj kući na plaži. Izvukla sam se iz kreveta i vidjela da umjesto onoga što sam jučer nosila, nosim veliku bijelu majcu. Mora da me presvukao. Nek se jebe, mogla sam to sama. Prošla sam kroz bijela vrata koja su vodila ravno u dnevni boravak. Ušla sam u dnevni boravak i vidjela figuru puno dalje od sebe. Kuhinja je bila spojena sa dnevnim boravkom i on je bio tamo. Harry je stajao u kuhinji u žutim kupaćim hlaćama te je nešto rezao. Mislim da je čuo da netko dolazi jer je okrenuo glavu prema meni i nasmijao se. I ja sam se njemu nasmijala te sjela na radnu ploču.

"Što radiš?" Pitala sam Harry'a, njegovo visoko tijelo mi je blokiralo pogled pa nisam mogla vidjeti što radi.

"Radim smootie." Harry je jednostavno odgovorio.

"Oh, da li veliki, zločesti šef zna napraviti jedan?" Podjebavala sam.

"Doista znam, ali bolje da se presvučeš prije nego te veliki, zločesti šef odluči odvesti u spavaću sobu." Harry je rekao dubljim glasom zbog kojeg sam doslovno izletjela sa sjedala i otišla u sobu. Presvukla sam se u badić, jer ću se vjerojatno ići malo sunćati poslije doručka. Obukla sam crne kratke hlače i običnu kričavo narančastu majcu.

Vratila sam se u kuhinju i vidjela da Harry sjedi sa svojim smootijem na stolu i još jednom čašom s jagodom pored njega. Sjela sam pored njega i probala njegov smootie.

"Ovo je zbilja dobro." Rekla sam i uzela još jedan gutljaj iz čaše.

"Hvala." Harry se nasmijao i okrenuo prema meni.

U tom trenutku me pogodilo... Koliko mi je nedostajao taj predivan osmijeh. Koliko mi je zapravo nedostajao čovjek koji sjedi pored mene. Njegova kosa je dosta narasla zbog čega je izgledao odraslije i još zgodnije ako smijem dodati. Nije se puno promijenio, ali tu je taj dio njega koji govori drugačije, da se doista promijenio. Bila sam tako zadubljena u svoje misli da nisam ni primjetila Harry'ev smiješak koji je govorio da sam uhvaćena. Lagano sam spustila glavu kada sam osjetila kako mi se crvenilo širi po licu. Ustala sam se i otišla van. Kada sam osjetila vrući pijesak pod nogama, sreća se širila u meni. Vidjela sam da su ručnici za plažu već postavljeni. Krenula sam prema njima i još jednom pogledala okolo. Čudno je biti na privatnoj plaži, kada nikoga nema okolo.

"Hoćeš li doći plivati?" Harry je pitao iza mene malo me plašeći.

"Ahh, ne sada, malo kasnije." Nasmijala sam mu se i gledala kako hoda prema vodi. Njegova guzica izgleda nevjerojatno u ovom žutom kupaćem. Skinula sam odjeću, ostajući u kupaćem. Legla sam i osjetila kako me sunce grije. Vidjela sam da je Harry danijel kremu za sunčanje i nekoliko bočica vode. Pričekati ću da izađe. Netko mi treba namazati leđa.

.......................................

Već se spustio mrak. Imala sam nevjerojatan dan s Harry'em ovdje na plaži. Bio je puno bezbrižniji i smijao se puno više nego inače. Pričali smo o svemu, započinjajući sa glupim salama i završavajući na onome što se dogodilo između nas.  da budem iskrena, drago mi je da smo Harry i ja razgovarali o tome. I Harry i ja smo se ispričali jedno drugome i složili se da trebamo krenuti ispočetka. Upravo sada smo još uvijek sjedili na plaži, ja naslonjena Harry'eva prsa, sa malom dekicom preko ramena jer je zahladilo.

"Predivno je." Prošaptala sam kada sam osjetila da je Harry omotao svoje ruke oko mojih ramena i nagnuo se nad moje uho.

"Nije tako lijepo kao ti." Tiho je rekao i poljubio me u čelo.

Pocrvenjela sam i nastavila gledati zalazak sunca u rukama osobe koja je za mene bila zbilja posebna.

OFFICE-2. sezona od Boss (Prijevod na hrvatski) Where stories live. Discover now