4

4.3K 174 0
                                    

Stajala sam na vratila i samo gledala u čiste bijele zidove. Izgledalo je čudno. Krvavo crveni kauč nije bio tamo gdje je bio do sada, pored crnog stolića. Crne police nisu bile popunjene mapama i papirima, nisu čak ni bila tamo. Prazno..

Što se događa..

"Otišla je." Glas iza mene je rekao. Okrenula sam se i vidjela Niall'a. Ona je bio zbilja super prijatelj. Smiješan također.

"Kako to misliš?" Pitala sam

"Pa, nije otišla, bila je prisiljena otići. Očito je tvrtka bila na rubu bankrota i tamo je bio veliki ulagač je dobio tvrtku zbog toga.

"Pa ono što mi pokušavaš reći je..?"

"Imamo novog šefa." Nasmijao se.

U sebi sam izvodila mali sretan ples jer mi ona više neće biti šefica, ali sam se isto bojala da nam ovaj šef biti još gori.

"Što dovraga vas dvoje radite ovdje." Problijedila sam kad sam čula glas iza sebe.

Krajem oka vidjela sam da se Niall okrenuo.

Ostao je tako nekoliko sekundi.

"Rekao sam št-"

"Samo smo gled-"

"Jebeno me ne prekidaj." Zarežao je te sam se naježila.

"I ti, okreni se.." rekao je još više zastrašujućim tonom. Progutala sam, ali nisam učinila ono što mi je rekao.

"Jebeno nemam cijeli dan." Zarežao je.

Upravo sada voljela bih da se moja stara, kurvasta šefica vrati..

"Mal okreni se." Niall je prošaptao sa strane.

Ispuhala sam i pogledala samoga vraga.

"Oprostite, samo sam tražila svoju šeficu, neću vas više ometati." Rekla sam sa najvećim lažnim osmijehom ikada.

Prošla sam pored njih dvoje i otrčala u svoju kancelariju.

Dok sam trčala mogla sam vidjeti druge tajnice sa gledaju u mene. Došla sam do kancelarije i brzo zaključala vrata.

Spustila sam se uza zid i stavila glavu u ruke.

Ne, ne, ne, ne..... Ovo se ne događa..

Nisam mogla zaboraviti njegov izraz lica. Žaljenje i iznenađenje na njegovom licu.

Zašto?..

Sat i pol kasnije ponovno sam počela raditi svoj posao. Samo zato što smo posvađani ne smije me zaustaviti  poslu.

Znam da ću se uskoro opet morati vidjeti s njime zbog papira koje mu moram predati.

Papiri su već radili ogromnu hrpu ali pokušala sam se zadržati što dulje mogu.

Stavila sam još jedan ugovor na hrpu pa je polovica pala na pod.

Zasteljala sam te ih krenula pokupiti.

Uredno sam ih vratila na hrpu i uzela ih. Pa sad nema vraćanja natrag.

Duboko sam udahnula te izašla iz svoje kancelarije. Uzela sam si vremena dok sam polako išla u njegov ured. Na putu tamo mogla sam čuti kako drugi radnici pričaju koliko je zgodan naš novi šef i da im nebi smetalo pojebati se s njime dok su ostali samo jasno rekli da bi ga smuvali. O pa, idi idi, nećeš biti ništa više od brzog sexa.

Stajala sam ispred velikih vrata. Kartica sa imenom na kojem je nekad pisalo 'Noella Higins' sada je zamjenjena sa debelim, pocrtanim slovima 'Harry Edward Styles'.

Duboko sam uzdahnula te podignula ruku kako bih pokucala. Lagano sam pokucala i zapitala se je li uopće ćuo. Odgovor na svoje pitanje sam dobila kada sam čula duboko 'uđi'.

Hvala Bogu što nije podignuo pogled.

Nekad prazna soba sada je ponovno bila uređena. Bijeli kauč uz desni zid i bijela, velika polica popunjena crnim fasciklima i drugim papirima. Veliki, smeđi stol bio je na sredini sobe te je iza u kožnoj stolici bio on.

Polako sam došla do njegovog stola dok su moje štikle lupalo o drveni pod te sam stavila gomilu papira na njegov stol. Pogledao je u papire, a onda u mene. Oči su mu se proširile te se ustao iz stolice, prepao me pa sam se blago odmaknula natrag.

"Malory.." prošaptao je..

Progutala sam i odgovorila: "G. Styles. Završila sam posao za danas pa sam se pitala bi li mogla dobiti ostatak dana slobodan?" nevino sam pitala dok sam se igrala s prstima. Glatko..

Nastupila je tišina prije nego ju je duboki glas prekinuo: "Ne." Jednostavno je rekao i pogledao me sa vidljivim smetanjem u očima.

"Dobro onda." Prošaptala sam i okrenula se.

Čula sam ga da ide, ali sam najvećom mogućom brzinom izašla iz kancelarije, brzo sam počela hodati sama te sam čula da se vrata kancelarije otvaraju.

"Malory." Viknuo je te sam mogla osjetiti kao me ljudi gledaju.

Nisam se okrenula već sam nastavila hodati. Brzo sam ušla u kancelariju i sjela na mali kauč koji je bio tamo. Zagunđala sam zbog ljutnje. Zašto me dovraga nije pustio da idem doma, završila sam posao. Ljutnja je počela izbijati iz mene. On je kreten. Jebeno prekrasan kreten kojeg sam nekada voljela, ali sva ljubav, cvijeće i leptiri su sada zamijenjeni sa mržnjom i ljutnjom.

Legla sam i zatvorila oči. Možda bih mogla malo odspavati kada me već nije pustio doma.

Spavati ću samo sat i pol. Osjetila sam kako mi se tijelo opušta kada sam zaspala.

------------

Netko je tresao moje tijelo. Mogla sam to osjetiti, ali se još nisam htjela probuditi. "Malory, molim te probudi se." Čula sam duboki glas. Moje tijelo se odmah podignulo i susrela sam se sa snažnim prsima. Auč.

"Hej, skoro je 9 sati i ti bi trebala biti doma." Harry je rekao te se odmaknuo dajući mi prostora.

"I čija greška misliš da je to?" Pukla sam, nisam raspoložena da pričam s njim.

Ustala sam se s malom vrtoglavicom pd tako naglog ustajanja. Snažna se omotala oko moje i pridržala me.

"Dobro sam." Odgovorila sam i povukla svoju ruku.

"Žao mi je što sam vikao na tebe ujutro.." rekao je dok sam ja skupljala stvari po kancelariji. Kada sam došla do vrata okrenula sam se i rekla: "Sada je malo kasno za to, zar ne?" Odgovorila sam i otišla iz kancelarije ostavljajući ga tamo. Malo prohladan zrak dočekao me je kada sam izašla iz zgrade. Uzela sam taxi i rekla odredište. Nakon oko 20 minuta bila sam ispred stana i izašla iz taxija. Došla sam do vrata i otključala ih. Ulazeći unutra upalila sam svijetlo te zatvotila vrata i zaključala ih. Ušla sam u kuhinju u potrazi za nečime za jesti. Mislim da je to kineska hrana od prije 2 dana. Uzela sam ju i otišla u dnevni boravak. Skidajući štikle stavila sam obje noge na kauč i uključila TV. Reprize Merlina su bile pa sam ostavila to. Iskreno volim tu seriju i mislim da je kralj Arthur jebeno zgodan. Ostaviti ću to na tome. Pogledala sam 3 epizode kada sam osjetila da mi se oči polako sklapaju. Protresla sam glavu i ustala se. Isključujući TV otišla sam u kuhinju da bih bavila kutiju od sushija. Ugasila sam svijetla i otišla u svoju sobu. Upalila sam lampicu na noćnom stoliću i otišla u kupaonicu da bih skinula šminku i oprala zube.
Vratila sam se u sobu i odlučila da ću spavati u jednoj od prevelikih majci. Smjestila sam se u krevet te ugasila svijetlo. Huff, konačno malo sna.

✖✖✖✖✖✖✖✖✖✖



OFFICE-2. sezona od Boss (Prijevod na hrvatski) Where stories live. Discover now