57. Poslední chvíle

7.5K 496 94
                                    

Ahoj, máme tu další kapitolu! Jak jsem slíbila - za 100K pro vás mám něco delšího, než obvykle ♥

Doufám, že se bude líbit a napíšete mi nějaký komentář nebo dáte vote :)

Hermiona a Lily se povalovaly v ložnici a užívaly si poslední odpoledne v Bradavicích. Ani jedné se nechtělo věřit, že tohle jsou jedny z posledních okamžiků, které na Škole čar a kouzel stráví.

Závěrečná slavnostní večeře a při ní vyhlášení vítěze školního poháru a předání famfrpálového poháru – to všechno dnes večer čekalo na studenty Bradavic. Byl to každoroční rituál, avšak někteří ho tentokrát zažijí naposledy.

„Nechce se mi věřit, že jsme tak blízko. Tak blízko skutečnému životu," poznamenala Lily.

„To mě taky ne," přitakala Hermiona, které seděla na své posteli a na klíně měla Hope. Hladila jí, ale přitom nepřítomně koukala do prázdna. Lily měla pravdu. Teprve teď začne skutečný život. A pro ní vůbec ne jednoduchý. „Hned zítra se se Siriusem stěhujeme do nového domu," vzpomněla si brunetka na veselejší téma.

„Vážně?"

„Vážně," přikývla Mia. „Andromeda to Siriusovi pomohla zařídit a ten blázen si nedal říct a hned ho koupil. Ale ten dům je vážně krásný, viděla jsem fotky. Mimochodem, myslím, že James se až podivně aktivně zajímá o dům v sousedství. Myslím, že jsem zaslechla, že už tam máte domluvenou na příští týden prohlídku, ale pšt," zasmála se dívka.

„Páni, nečekala jsem, že bude Potter tak aktivní," ušklíbla se Lily. „Ale hrozně se na to všechno těším. Budeme sousedi, budeme v řádu, budeme bojovat za správnou věc. A časem určitě přijdou svatby a děti. Věřím tomu. Bude to krásné," zasnila se rudovláska.

„To ano," odpověděla jí Hermiona a snažila se znít klidně. Neubránila se ale tomu, otřást se při představě toho, jak by všechno mohlo dopadnout, pokuď se jí nepovede splnit úkol, s kterým se do minulosti vypravila.

„A kam se to vůbec ti naši kluci chtějí přestěhovat?" zeptala se zvědavě rudovláska. Vůbec si nevšimla toho, jak byla její kamarádka před chvilkou vyvedená z míry.

„Do Godrikova dolu."

„Aha," přikývla Lily. „Zajímalo by mě, kdy mi to James hodlá oznámit. Podle mě se bojí, že jsem si to rozmyslela, nebo tak. Mělas vidět jeho výraz, když jsem s tím bydlením souhlasila. Vypadal, že se roztopí blahem."

„Dokážu si ho představit," zasmála se Mia.

„James, no," pousmála se Lily.

Obě dívky strávily zbytek odpoledne povídáním – věděly, že kluci jsou na svojí oficiálně poslední výpravě po Bradavických pozemcích a hradu, že si to všechno chtějí ještě jednou, naposledy projít

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Obě dívky strávily zbytek odpoledne povídáním – věděly, že kluci jsou na svojí oficiálně poslední výpravě po Bradavických pozemcích a hradu, že si to všechno chtějí ještě jednou, naposledy projít. A tak jim nechaly prostor a nehledaly je – tušily, že se před večeří určitě někde objeví.

Vyvolená (HP FF, Poberti)Kde žijí příběhy. Začni objevovat