39. Zásnuby a jiné problémy

8.5K 532 72
                                    

Pokračuju ve věnování kapitol, dnešní je pro @julieta256 . Děkuju za hezký komentář a z těch pod touto kapitolou zase někoho vyberu:)

Hermiona se probudila uprostřed noci. Pohlédla na vedlejší postel a překvapilo jí, že tam Kate stále není. Když šla Mia spát, druhá dívka zůstávala ještě pořád dole v obývacím pokoji spolu s Andy.

Nejenom, že brunetku zajímalo, kde Kate je, měla i docela žízeň a tak vylezla z postele, nazula si pantofle, aby nešla bosky a vyšla z pokoje.

Když sešla ze schodů do přízemního patra, všimla si, že v obývacím pokoji je už zhasnuto. Oproti tomu z druhé strany chodby prosvítal pruh světla z pootevřených dveří do kuchyně a zároveň odtud byly slyšet hlasy.

Hermiona hned poznala, že hlasy patři Andy a Kate, zatím jim ale nerozuměla. Přesto se jí zdálo, jako by Kate snad plakala. Jak se přibližovala chodbou blíž, začínala jim čím dál víc rozumět. Nechtěla poslouchat cizí rozhovory, plánovala hned vejít do kuchyně a jít si pro pití, Kateina slova jí však donutila se zastavit ještě před dveřmi.

„Já se bojím Andy, hrozně se bojí. Regulus říkal, že jemu prý už rodiče vybírají snoubenku. Já vím, že naši nejsou tak striktní jako Walburga s Orionem nebo vaši, ale i tak. Vím, že mě stejně budou chtít provdat za nějakého čistokrevného kouzelníka. Já se ale bez lásky nechci vdát," vzlykla. „Co když to bude někdo z těch kreténů ze Zmijozelu, já s ním nevydržím."

„Klid zlatíčko, to bude v pořádku. Podívej se na mě a na Teda. Taky nám rodina nepřála a jsme spolu a šťastní. Pamatuj si, že v nás budeš mít vždycky podporu. A já nedovolím, aby mojí malou holčičku provdali za nějakýho aristokratickýho blbečka bez mozku," konejšila ji Andy.

„Navíc se bojím o Rose," zavzlykala znovu Kate.

„To je ta tvoje kamarádka, viď? Proč se o ni bojíš?" zeptala se Andy.

„Oni, oni po mě chtějí, aby byla na špatné straně. Já i Reg. Že prý nás Ty-víš-kdo bude chtít do svých řad, protože jsme z čistokrevné rodiny. Bella mě nedávno odchytla na chodbě a řekla mi, že jestli ji nebudu poslouchat, ublíží mým šmejdským kamarádům. Přesně takhle to řekla. A Rose, ona je jen poloviční," řekla Kate a hlas se jí na konci zlomil. Bylo slyšet, že se vysmrkala a pak pokračovala. „A bojím se i o Siriuse. Vždyť víš, Hermiona je mudlovského původu. Nevím, jestli to ví jeho rodiče, ale jestli to zjistí, už ho vymažou úplně. Však víš, jak řádila Walburga v létě, jak prohlašovala, že už to není její syn, když se paktuje s krvezrádci jako jsou Potterovi. Bojím se Andy, hrozně se bojím."

Hermiona se rozhodla dál neposlouchat. To, co slyšela ji absolutně rozhodilo. Měla z toho opravdu špatný pocit a potřebovala to někomu říct. Volba byla v celku jasná – Sirius. Proto potichu vyběhla do patra a pak do pokoje kluků.

„Siriusi," zašeptala Hermiona nakloněná nad chlapcem a zatřásla mu s rameny. „Siriusi, vzbuď se," pokračovala ve svém snažení. Po chvilce chlapec otevřel nejdřív jedno oko a pak druhé. Zamžoural na dívku, která se nad ním nahýbala. Její dlouhé vlasy ho teď šimrali v obličeji.

„Co se děje?" zamumlal rozespale.

„Něco potřebuju," odpověděla mu stále šeptem dívka.

Sirius natáhl ruce a za pás si ji stáhnul k sobě do postele. „ A víš je tu Remus, Mionko?" zamumlal.

„Já to myslím vážně Siriusi," důrazně řekla dívka.

„Já taky, vždyť leží hned vedle," odvětil jí a přitáhl si ji blíž do náruče, ruce obmotané kolem jejího pasu. „Víš, že ti nikdy neodolám? Ani když je tu vlček," zašeptal jí do ucha a pak jí políbil na krk.

Vyvolená (HP FF, Poberti)Kde žijí příběhy. Začni objevovat