29. Jednou Nebelvír, vždycky Nebelvír

9.3K 618 81
                                    

Děkuju za reakce u minulé kapitoly:) Dnešní díl věnuju @224nosorozec , děkuju za hezký komentář :)

„Vítám vás u třetího úkolu," promluvil profesor Brown, když se za posledním příchozím zavřely dveře. V učebně bylo absolutní ticho a všichni napjatě čekali, co je pro ně přichystané tentokrát. Už měli za sebou dva úkoly. Prvním byla výprava do zakázaného lesa – i když tři Nebelvírské dívky se zas tak daleko nepodívaly. Druhý se pak skládal ze tří částí, zaměřených na odvahu, loajálnost a inteligenci.

Profesor nechtěl zbylé soutěžící příliš napínat a tak se hned dal do vysvětlování.

„Zbyly jste tu poslední čtyři týmy, ale do finále postoupí jen dva. Dnes budete soutěžit každý sám, ale výsledky se sečtou dohromady a dva nejúspěšnější týmy celkově postupují dál. Nalosujete si dvojice a bude proti sobě zápasit, samozřejmě v rámci bezpečnosti, cílem je soupeře odzbrojit, ne zmrzačit. Tím se budete řídit, jasné?" zeptal se Brown a s trochu výhružným výrazem přelétl pohledem po všech přítomných.

Z hodin obrany v praxi se Zmijozelem měl se souboji neblahé zkušenosti, před týdnem tam jedna sedmačka, Bellatrix Blacková, zlomila svému spolužákovi v zápalu boje nohu. Doufal, že nic podobného teď nehrozí. Přece jen, převahu tu měl Nebelvír a těm, co se mravní stránky věci týče, dost důvěřoval.

„Vítěz získá pro svůj tým bod a dva týmy s nejvyšším počtem bodů postupují. Je možné, že po sečtení bodů nastane remíza a to budeme případně řešit rozstřelem. Všechno jasné?" řekl profesor a všichni mu přikývli, že ano. Brown tedy vytáhl z kapsy jakousi krabičku, kterou pak kouzlem zvětšil.

„Uvnitř je dvanáct pergamenů, na každém jedno z vašich jmen. Budu si vás postupně volat, když si vytáhnete svou dvojici, nebo si někdo vytáhne vás, jako svou dvojici, půjdete támhle," ukázal na druhou stranu učebny, kde bylo pár židlí a jedna lavice. Byl to jediný nábytek, který se teď momentálně v učebně nacházel. „Počkáte tam, než se rozřadí zbytek a já si vás pak budu vždycky po dvojicích volat."

Brown hůlkou párkrát mávnul nad krabičkou a bylo vidět, že kousky pergamenu se uvnitř začaly promíchávat.

„Ták, kdo půjde první?" zeptal se, nikdo se však nehlásil a tak si začal vybírat sám. „Co třeba ty, Emily?" usmál se na blondýnku. Em, která byla myšlenkami trochu jinde chvilku trvalo, než jí došlo, že mluví na ní. Pak ale nejistě došla až k profesorovi a z krabičky vytáhla kousek pergamenu. Profesor jí pobídl, ať jméno přečte nahlas.

„Potter, James," řekla a společně s brýlatým chlapcem si šla sednout na stranu.

„Kate, teď ty," vyzval profesor Nebelvírskou šesťačku. Ta k němu došla, vytáhla z krabičky pergamen a když si ho přečetla, ušklíbla se.

„Black, Sirius," zasmála se na svého bratránka a společně si šli sednout na stranu k Em a Jamesovi.

Jako další vybírala Lily, která skončila ve dvojici s Amandou Daviesovou, černovlasou dívkou z Havraspáru. Po ní losovala Mia, která si vytáhla Lindu Bellovou, také z Havraspáru. Po nich poslední z Pebertů, Remus, který si vytáhl Justina Grahama z Mrzimoru. Poslední dvojici pak tvořil Rene Mason a John Williams.

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.
Vyvolená (HP FF, Poberti)Kde žijí příběhy. Začni objevovat