24. Koupel se Siriusem

10.5K 671 125
                                    

Ahoj, na začátek vám chci  moc poděkovat za překročení 5K přečtení. Dnešní kapitolu věnuju @Maddie-stories , za její krásné komentáře. Rozhodla jsem se, že ve věnování kapitol budu pokračovat, takže si z těch, co okomentují tuhle kapitolu někoho vyberu:)

Velká síň se začala pomalu vyprazdňovat, až tu zbyla jen hrstka žáků, kteří čekali na vyhlášení dnešního úkolu. I když každý věděl, jestli postoupil nebo ne – protože do dalšího kola se dostal každý, kdo úkol dokončil – všechny zajímalo, jaké bylo pořadí.

„Nebudu to dlouho prodlužovat," usmál se profesor obrany proti černé magii na studenty, kteří čekali, až jim sdělí výsledky. „Přejdeme rovnou k vyhlašování a pak vám řeknu, jaký úkol vás zhruba čeká příště." Brown se na chvilku odmlčel a odněkud ze svého obyčejného, černého hábitu vyštrachal kus pergamenu.

„Tak tedy," odkašlal se.

„Tým, který dorazil jako první je ve složení Blacková Kate, Amanda Daviesová a John Williams," oznámil první postupující a ostatní týmy jim zatleskali.

„Jako druzí dorazili pánové Black, Potter a Lupin," i tentokrát se síní ozvalo tleskání.

„Dalšími postupujícími jsou slečny Grangerová, Kyleová a Evansová," usmál se profesor na dívky.

„No a jako poslední dokončily tento úkol a tudíž i postupují Linda Bellová, Justin Graham a Rene Mason. Ostatní týmy úkol nedokončily nebo některou část nezvládly. Tím pádem máme čtyři postupující. Takže bych poprosil, aby tady zůstaly, vy ostatní můžete jít na své koleje," řekl profesor.

Když učitel viděl, že tu zbylo jen posledních 12 soutěžících, pokračoval ve vysvětlování.

„Už dnes vám můžu prozradit, že do finále postoupí jen 2 týmy. K následujícímu úkolu vám zatím řeknu jen to, že se bude konat za týden. Budete soutěžit jednotlivě, ale vaše výsledky se budou sčítat. A nezapomeňte si hůlky," mrknul na ještě profesor s výrazem, jako by jim prozradil bůh ví co. Soutěžící z toho byli ale mírně zmatení. Brown však už nic nedodal a místo toho poslal všechny na koleje.

Po cestě do věže šlo zbylých 7 Nebelvírů společně. Bylo vidět, že právě oni jsou velmi schopnou kolejí, vždyť nikdo se dál nedostal v takovém počtu. Zatímco Emily se bavila s Remusem a Kate Blackovou, Lily se vytrvale věnovala odmítání Jamese, odtáhl si Sirius Hermionu kousek stranou. Společně zpomalili krok a šly kousek za ostatními.

„Jsem rád, že jsi to dneska zvládla v pořádku," řekl Mie chlapec. Ta zvedla oči a zadívala se do těch jeho, bouřkově šedých. Přikývla a lehce se usmála. Než stačila cokoli říct, Sirius pokračoval.

„Víš, že je James primus?" zeptal se úplně mimo téma.

Hermiona s pozdviženým obočím přikývla.

„A víš, že je James můj nejlepší kamarád?" pokračoval.

„Ano, to jsem si všimla," potvrdila mu brunetka, teď už dokonale zmatená.

„Tak se sejdeme v půl deváte ve společence. Vem si plavky," usmál se na ní Sirius a úplně ignoroval její zmatení. „Původně jsem si říkal, jestli ti o plavkách vůbec budu něco říkat, ale pak jsem si to líp promyslel. Došel jsem k tomu, že by to ode mě bylo opravdu netaktní. A že bys asi hned utekla, tak tě na to radši upozorňuju," řekl Sirius a odmlčel se, zrovna prolézali obrazem baculaté dámy.

„Na co plavky?" konečně se měla Mia možnost na něco zeptat, když se zastavili pod schody do ložnic. Čekala, že konečně dostane svoji odpověď. To by ale nebyl Sirius Black, aby mohl odpovědět normálně. Naklonil se k její tváři, Hermioniny vlasy ho šimraly. Teď mu to ale bylo jedno.

Vyvolená (HP FF, Poberti)Kde žijí příběhy. Začni objevovat