I'm a murderer but...

1.2K 77 4
                                    

„Proč ji ty chceš? Smith i jeho otec jsou mrtví. Je to jen malá holka, která byla znásilněná a přišla o matku." „Je tvou šancí, na vykoupení se odtud."

„Proč? Liame, odpověz mi na toto. Není pro tebe důležitá." „A pro tebe snad ano?" „Ano."

Sklonil hlavu, natočil ji do boku a pobaveně se ušklíbl. Vzápětí skoro nevěřícně za vrtěl hlavou.

„Spojenectví se Smithem mi dalo hodně... Slíbil jsem mu, že zemře. Už měla být dávno mrtvá. Vydej mi, Zayne, a nechám tě jít."
„Pokud tvrdíš, že Harry, Niall a Louis jsou mrtví, proč bys nechal mě žít?" „Já chci ji, ty mě nezajímáš. Odejdeš z budovy, co se venku stane, mě nezajímá." Pohlédl k vrahům u dveřích.

„Doktore, jsem tu kvůli tobě a tvému posudku. Zničil jsi mi řadu let života. Přišel jsem o ženu, o dítě... Vychutnám si tě." Willson olíznul čepel, pak zkoušel prstem její ostří.
„Ano, doktore. Kvůli tobě, jsme přišli o místo ve světě." Přidal se Stock.
„Kvůli mně? „Vy jste si vybrali společenské postavení. Jste násilníci a nezasloužíte si být mezi normálními lidmi!" Vydechla Hope a postavila se mi k boku.
„Pokud si násilník nezaslouží, být mezi normálními lidmi, proč je on mezi normálními?" Sleether se postavil vedle Liama, Stock a Willson jej následovali.
„Pokud je pravda, co doktor tvrdí, je také vrahem." „Není jako-" Zacpal jsem Hope ústa. Slabě komická situace.

„Jsem vrah, vraždil jsem lidi jako vy... Ale teď vraždím v sebeobraně." Namířil jsem hlaveň na Liamovo čelo.

„Byl jsi přítel a vím, že jsi smířený s koncem. Nikdy mě nenapadlo, že mě přítel a lékař zaprodá, že zaprodá svou čest, že zradí lékařskou dohodu..." Liam smířlivě kývl a mně se do boku zavrtala kulka. Sykl jsem a nechápavě na bok pohlédl.
Sleethter se hystericky rozchechtal. Liamovu tvář zdobil pobavený škleb. „Moc mluvíš a málo přemýšlíš."
„Rozhodl se sám, tu couru mi přiveďte, s ním si dělejte co chcete. Měl šanci..." Liam se měl k odchodu, ukázal nám záda a mířil ke dveřím.

Podíval jsem se na Hope. Měla ve tváři šok, držela mě za druhý bok a já se s bolestnou grimasou narovnal. V očích se ji náhle blesklo. Trojice vrahů se začala přibližovat, v dlani se ji objevila zbraň a kancelář pročísl výstřel. Ztuhl jsem a díval se na Liama. Netušil jsem, jestli jej chtěla trefit, jestli on byl cíl, nebo náhodou, ale na týlu se mu tvořilo rudé kolo a pramínky krve mu smáčely límeček bílé košile. Trvalo to jen pár vteřin, než padl k zemi.

Vyděšeně na mě pohlédla, jak kdyby to nečekala. Utekly tři vteřiny a ona nebojácně předstoupila přede mě. Držela zbraň v obou rukách a snažila se netřást.

„Dobrá střela, děvenko. Myslím, že padla dohoda. Jemu dát ji a jeho si nechat." Mlaskl Stock a v ruce se mu zaleskla čepel.
„Pohlídej je, oba! Až se vrátíme, budou na živu a vcelku." Sleether a Willson opustili místnost, já se svalil na zem.
Sleether mířil dobře, kdesi za mnou, se válela kulka. Mohl jsem si bokem prostrčit klacek...

Hope mě podepřela a vyděšeně cosi zašeptala.

„To je dobrý, neboj se." „Ale ona se musí bát. Je to přirozená reakce, sám jsi mi to řekl, doktore." „Kam šli?!" Vyplivl jsem a stlačil si ránu.

„Payne se opravdu o život bál. Myslel, že přijdeš a zabiješ jej, což se stalo." Pohlédl na mrtvolu. „Krom nás, tu je několik mužů, co pracovalo pro Smithe." Sotva to dořekl, nedovřenými dveřmi se k nám nesl ryk. Doslova boj, o holý život, kdy je ale boj prohraný.

„Ne-ne. To bych nedělal, krasotinko." Stock se k nám přiblížil velmi rychle a vyrval Hope z rukou zbraň, kterou upustila. Byla kousek od nás a ona se po ní natáhla. Zavrčel jsem. Uhodil ji, dopadla na zem a roztřásla se.
„Dej mi zbraně, doktůrku. Nevěřím, že máš jen tyto." Hope se vytáhla na nohy a on ji k sobě přitáhl. „Dej mi je!" Naházel jsem mu k nohám zbraně, pokýval hlavou a obrátil k sobě Hope čelem. „A teď ty, pusinko." „Měla jsem jen tu jednu!" „Opravdu? Nevěřím ti, prohlédnu tě!"
Udělal jsem krok a na čelo mi mířila hlaveň. „Zůstaň, kde jsi!"
Volnou rukou ji hladil po zadečku, třásla se, ale po chvíli přestala. Dívali se jeden druhému do očí a Stock najednou zavyl od bolesti.
Upustil zbraň a držel se za rozkrok. Bylo to jen pár sekund, než padly výstřely. Oba jsme se vrhli po zbraních a v čele mu zely dvě díry po kulkách.

Hope držela zbraň, třepala se a udělala několik kroků vzad. Narazila do stolu a sjela k zemi.

********************************************
Děkuji za komentáře :o) ♥

Death ValleyWhere stories live. Discover now