Işığın Gerçek Sahibi...

3.8K 360 40
                                    

Selam Millet... 

Hikaye yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Yorumlarınızı eksik etmeyin. İyi okumalar...

Leo'dan

"Dostum, planlar tutmadı. Argona ilk saldırısını bize yaptı."

"Nerede?"

"Şimdi. Etrafımız sarıldı!"

"Lanet olsun!" söylenerek hızla camdan baktığımda Ema'da peşimden gelmişti. Onu bir adım arkamda tutup, güvende olmasını sağlarken, aşağı baktım. Argona bizim için ciddi bir birlik yollamış.

"Savaşalım." diyerek içeri giren Eric, hemen arkasından Tres, Liki, İrina ile ortam daha da karışmıştı.

"Alvina nerede?"

"O dışarı, saldırırsak dışarıdan yardım edecek."

"Şimdi saldıramayız!" dediğimde buna yine ilk karşı çıkan Eric olmuştu.

"Siz hala güçlerinizi tam kullanamıyorken bunu yapamayız. Tres ve Liki hala kendine gelmedi. İrina zaten yaralı. Ema'nın da gücünü kullanmasına izin veremem." dediğimde bana itiraz edecek zamanı kalmamıştı.

"Peki ne yapacağız?" Liki'nin sorusuyla biran olanları gözden geçirdim. Bu direk bir saldırı değildi. Öyle olsaydı, karşılık vermemize fırsat vermeden saldırmış olurlardı.

"Ben aşağı ineceğim." dediğimde buna ilk karşı çıkan Ema oldu.

"Tek gitmene izin vermem."

"Tek gitmeyecek. Bende onunla gideceğim." diyen Dyagon'a olumlu anlamda kafamı sallarken, koluma sıkı sıkı tutunan Ema hala tedirgindi. Ona dönüp, ellerini tutum.

"Bir şey olmayacak, güven bana." dediğimde istemeden de olsa bunu kabul etmişti. Bunu yaparken sadece beni değil, arkadaşlarını da düşündüğü belliydi.

Dyagon ile birlikte aşağı inip, kapıları açtık. Tahmin ettiğim gibi bu savaştan çok bir haberdi. En ön safta duran vampir bize doğru yaklaşıp, Argona usulünce eğilip selam verdi.

"Efendim sizi bir mesaj iletmemi istedi."

"Bu kadar vampir sadece bir mesaj için fazla değil mi?" diyen Dyagon'a katılmıştım. Fakat haberci buna cevap vermek yerine, duymamazlıktan geldi.

"Efendim, siz ve arkadaşlarınızı Argona'ya davet ediyor."

"Biz ve arkadaşlar?" dediğimde;

"Veliahtlar ve siz." diyerek net bir açıklama yaptı. Benden Ema'yı onlara götürmemi mi istiyorlar? Bu saçmalık, bunu asla yapmam. Tam üzerine yürüyecekken, Dyagon araya girip beni durdurdu. Kulağıma eğilip;

"Bunca adam ya seve seve gelirsiniz, ya da seve seve demek için burada. Sakın yanlış bir şey yapma." dediğinde bunun gitmek istemesek bile bizi zorla götürmek için gelen bir ordu olduğunu anlamıştım. Ama yine de Ema--

"Gidelim!" duyduğum sesle hızla arkamı döndüğümde Ema'nın çoktan yanımıza geldiğini fark ettim.

"Ema hayır. Buna izin vermem." dediğimde sakince yanıma gelip, elimi tuttu.

"Gidelim, bir şey olmayacak."

"Bunu bilmiyoruz. Hem seni tekrar oraya--"

"Sen bunca zaman orada tek başına yaşadın. Çocukların öldüğü yeri her gün her gün defalarca gördün. Şimdi yanında olma sırası bende."

"Ama yinede bunu yapamam. Seni kendi ellerimle tekrar oraya sokamam."

"Beraber girip, beraber çıkacağız. Hem unuttuğun bir şey var. Onlar beni değil, Tanrının Işığı davet ediyorlar. Kendilerini öldürecek bir gücü ayaklarına çağırıp da saçma bir şey yapamazlar." bunu düşünmemiştim. Ema'nın oraya gitmesi Argona için büyük tehlikeydi. Bunu bildiklerine eminim. Peki ama neden kendilerini yok edecek bir gücü ayaklarına çağırıyorlar?

Underworld #wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin