Koho tím? Nepriateľa!

131 18 1
                                    

K večeru, keď už ostatný prichádzajú z tréningu, vychádzam zo sprchy ale opäť oblečená. Nemohla som nevyužiť že som tu sama a mám súkromie. Všetci vyzerajú trocha zničene, čo je normálne. Vyberiem sa k svojej posteli rovnako ako ostatný kráčajú k tým svojím a sadnem si. Snažím sa zaviazať si topánky, ale nestihnem ich ani došnúrovať a už sa rozletia dvere a dovnútra sa nahrnú ľudia s baterkami.

"Všetci hore!" zreve Eric a väčšina ľudí, vrátane mňa, ho poslúchne. Nik ale netuší čo sa deje. Pozriem preto na ostatných čo prišli s Erikom a zbadám tam Tris, Štvorku ale aj Petra, ktorý sa spokojne uškŕňa s rukami založenými na hrudi. Ostatných dvoch poznám len z videnia.

"Povedal som všetci hore!" zreve opäť a to sa postavia aj posledný trucujúci.

"Máte päť minút aby ste zahnali únavu, nabrali sily a dobehli nás pri koľajniciach!"

Všetci na neho nechápavo pozeráme a čakáme či ešte niečo dodá alebo vysvetlí.

"Branné cvičenie!" to je všetko čo povie a potom spolu s ostatnými opustí spálňu a ja sa zhlboka nadýchnem a doviažem boty. Potom si cez seba prehodím bundu a všetci takmer naraz opustíme spálne.

"Hej, Simon! Nevieš čo sa ide diať?" opýta sa ma Lisa, keď kráča povedľa mňa a krátko na ňu pozriem.

"Nie, netuším o čo ide, ale tuším, že sa to čoskoro dozvieme."

Dostať sa ku koľajniciam a naskočiť na idúci vlak už pre nás takmer nepredstavovalo veľké úsilie. Zvládli sme to všetci. Štyri sa postavil do stredu vagóna aby sme na neho všetci videli a jasne ho počuli. V idúcom vlaku sa všetci držíme pri stenách pretože nás hádže zo strany na stranu ale on s tým zrejme nemá problém.

"Rozdelíme sa na dva tými a zahráme si zajatie vlajky. V každom tíme bude rovnaký počet kandidátov z Neohrozenosti a prebehlíkov. Jeden tím vystúpi ako prvý a skryje vlajku. Neskôr vystúpi druhý tím a urobí to isté."

"Tak tu máš odpoveď." poviem pošepky Elis. Hneď mi súhlasne prikývne.

"Ja a Štyri budeme kapitáni!" ozve sa tentokrát Eric, teda upriamíme pozornosť na neho. "Najskôr začneme prebehlíkmi. Štyri, tentokrát začni ty."

Aké veľkorysé. Štvorka tiež vyzerá prekvapene ale prikývne a začne sa rozhliadať.

"Kelly."

Kelly bolo to dievča, ktorej meno bolo v tabuľke na predposlednom mieste. Myslela som si, že Štvorka sa s Ericom bude biť o mená vyššie v tabuľke.

"Sett."

Tak toto bol od Erica veľmi očakávaný ťah. Tí dvaja sú si úplne podobný.

"Elis."

"Michael."     

"Alar."

"Tember."

Po tomto mene sme sa všetci na Erica pozreli neveriaco. On si vybral Tember? Aj ju samu to poriadne zaskočilo.

"Páni, zmenil si štýl, Eric?" opýta sa ho Štvorka a Eric sa len samoľúbo pousmeje.

"Od minulého roku som sa naučil, že treba dať šancu aj najslabším článkom." Pri posledných slovách sa pozrel na Tris, ktorá viac zodvihla hlavu a s grimasou na neho pozrela. Takže to malo niečo dočinenia s ňou. Žeby jej tím vyhral boj o vlajku?

"Vyberáš si." pripomenie Štvorke Eric a ten prikývne.

"Adris."

"Tamara."

Kvietok NeohrozenýchWhere stories live. Discover now