luku 6

804 58 2
                                    

Kymmenen päivää myöhemmin

"No niin", lääkäri astuu huoneeseen tuloksien kanssa. Tällä kertaa lääkäri on nainen, nimeltään Grace Wood. Hän näyttää nuorelta, mutta pätevältä.

Hän selaa tuloksia niin kauan, kunnes olen varma, että kaikki ei ole kunnossa. Silmäni tarkkailevat hermostuneesti sivuja, joita lääkäri kääntelee. Jalkani tärisevät pelosta. Hädissäni yritän saada kynsiä pureskelemalla jotain muuta ajateltavaa.

Lopulta hän kääntyy minua kohti. "Kauanko edellisestä yhdynnästäsi on aikaa?"

"M-mitä?", henkäisen. Yhtäkkiä sydämeni alkaa takoa hurjaa vauhtia. Enhän minä edes ole..

"Eivätkö kuukautisesi ole myöhässä?", lääkäri kysyy, siirtäen katseensa jälleen papereihin.

"Ne ovat usein myöhässä", puolustaudun.

"No tällä kertaa selvästikin syystä", lääkäri huokaisee, "Olet tuloksien mukaan raskaana".

Raskaana? Toistan mielessäni. Se ei voi olla mahdollista. Se ei voi olla.

"On kuitenkin hyvin aikaista sanoa vielä mitään. Voit saada esimerkiksi aikaisen keskenmenon", lääkäri jatkaa, "Varataan sinulle aika ultraäänitutkimukseen. Silloin voimme varmistaa asian".

"Mutta..", änkytän, "En minä voi olla raskaana".

"Käsittele asiaa ihan rauhassa. Testit eivät valehtele", lääkäri kohottaa kulmiaan.


Kävelen turtana ulos vastaanotolta.

"Miten meni?", Chase tulee hymyillen minua vastaan kävellessäni ulko-ovea kohti. Hänellä ei ole aavistustakaan, minkälainen uutispommi minulle juuri räjäytettiin. Miksi olin edes niin yllättynyt? Miksi en tajunnut, että sekin voisi olla mahdollista? Kai olin vain sulkenut sen mielestäni ja toivonut, ettei niin ole.

Voisin tietenkin valehdella ja väittää olevani kunnossa. En kuitenkaan usko, että pystyisin pitämään näin isoa asiaa salassa tällä hetkellä. "Olen raskaana".

Chase hiljenee täysin. Sen sanominen ääneen hiljentää minutkin. Alan vasta hahmottamaan lääkärin sanoja. Olet raskaana. Alkuraskaus, keskenmeno.

"Voi luoja", henkäisen Chasen puolesta.

Chase pudistaa päätään epäuskoisena ja hieroo sormenpäillään silmiään. "Onko Noel?", hän lopulta kysyy epäsuorasti.

Ääni väristen yritän vastata hänelle, "Emme ole Noelin kanssa hetkeen.. Tiedäthän? Se täsmää homecoming- tanssiaisiltaan..."

"Ei kai, ei se voi. Ei tämä voi mennä näin", Chase puuskuttaa. Hän menee ihan paniikkiin, eikä ole todellakaa valmis isäksi.

Happily Ever AfterWhere stories live. Discover now