Bölüm- 8

5.3K 289 24
                                    

Oy ve yorumları bekliyorum arkadaşlar. Beğenmeniz umuduyla iyi okumalar.
Fotoğraf: Yavuz Serdem,Erkan Serdem ve Tarık Aksel

YAVUZ SERDEM

Bugün ki duruşma için dün o kadar çok araştırma yaptım ki. Yine çözülmeyen bi davaydı ve adam doğru adrese geldi tabi ki. Adamın anlattığına göre katilin kim olduğunu gören çokmuş ama hiçbiri şahitlik yapmıyor, çünkü katil zengin ve konum sahibi. Ellerine tutuşturulan üç beş kuruş para için adamlıklarını satıp şahitlik yapmıyorlar. Ve ben o gözü yaşlı amcaya söz verdim ve o adamın suçunu ispatlayıp hapse göndereceğim. Dün bunun için o şahitlik yapmaktan vazgeçenlerin kim olduklarını öğrenip haklarında biraz araştırma yaptım ve bir kaç tanesi ufak tefek uygunsuz işlerini daha doğrusu ufak tefek suçlarını buldum ve gidip tek tek  onlarla konuştum. 

" Eğer yarın gelip mahkemede şahitlik yapmazsanız suçlarınızı anayasanın  bazı maddelere göre değiştirip sizi hapse attırırım. Zaten bir  hafta falan kalıp çıkarsınız ama itibarınızı düşünürseniz yarın saat 14.00 da mahkeme var. Gelip paşa paşa şahitlik yaparsınız." dedim ve sesimde gayet emrediciydi. Eminim ki 5 tanesinin 4 ü kesin gelecek. Neyse bu koşturmadan dolayı  dün eve çok geç geldim. Şimdide 11 gibi uyandım hemen üzerimi giyinip mutfağa geçtim. Annem kahvaltıyı gayet iyi hazırlamış tabi bugün dersi yok , yoksa gidip bi kafede yapacaktık artık. Kahvaltımı yapıp, arabama  atladığım gibi adliyenin yolunu tuttum ve duruşmanın olacağı salonun önüne gelip Ali amcayla konuştum.

"Meraklanma sen Ali amca görürsün bak bugün gelecekler ve paşa paşa şahitlik yapacaklar. Sen bana güven."

"Oğlum sana güvenmez miyim hiç. Kızımın katili olan o adamı senden başkası tıkamaz o deliğe. Benim kızım kara toprağa girdi gencecik yaşında ama o pislik rahat rahat geziyor ortalıklarda ben buna dayanamıyorum." dedi ve yine ağladı. Bu yaşlı amcayı ağlatan şerefsize kesin bir iki tane yapıştırmam lazım suratına.

 Salona geçildi dava başladı ve karsı tarafın avukatı savunmasını yaptı. Para için gerçeklerini savunmayan bir meslektaşım. Neyse karşıdaki pis pis sırıtan katil zanlısına baktım. İçimden son gülen iyi güler,dedim. Ve ben başladım. Sayın hakimim ve değerli savcılarım şimdi ise şahitlerimizi dinleyelim isterseniz." dedim ve 5 i de gelip tanıklık ettiler olaya. Hakim tutuklama emrini verdi. Ben yine başarmıştım . Mahkeme salonundan çıktık. Ali amca bana sarıldı ve

"Sağolasın oğlum senin sayende bugün uyuyabileceğim gönül rahatlığıyla,kızıma bunu borçluydum. Senin sayende borcumu ödedim Allah senden razı olsun evladım."dedi ben de

"Allah senden de razı olsun Ali amca hadi Allaha emanet ol." dedim ve adliyeden çıktım arabaya atlayıp Sevdanın otobüsten ineceği durağa geldiğimde bekledim ama Sevda gelmedi aradan yarım saat geçti bizim kızın çoktan gelmiş olması lazimdi.
Hemen eve sürdüm arabayı 5 dk sonra evdeydim. Kapıyı hızlı hızlı çaldim. Annem açtı.

"Oğlum ne oldu böyle neden sinirlisin."

"Anne Sevda evde mi."

"Hayır oğlum gelmek üzeridir en son konuştuğumda otobüs durağına yürüyorum dediydi ama bu saate gelmesi lazım dur bi arayalım oğlum. Bana da telaş yaptırdın."Annem ararken telefonu aldım ve haporleri açtım.

"Alo anne ."

"Sevda nerdesin kızım geç kaldın eve."

"Anne adamın biri kaza yaptı ben durağa yürürken ben de yardım ettim yanında gittim. Bizim okulun hastanesi. Adamın yakınlarını arayıp geleceğim hemen eve."dedi tabi gerisini dinlemedim koştum arabaya. Bu kız beni delirtecek ya sanki ona düştü bu kadar vicdanlı iyimser olma be kardeşim hayat ne vicdanlı ne iyi. Hastaneye geldim ve danışmaya sordum ve adamın adı ne dediler 'Tarık Aksel' buna inanamıyorum bu o adamın oğlu. Sevdanın ailesinin benim teyzemgilin katili. Hemen koştum odaya daldım ve Sevdayı kolundan tuttuğum gibi dışarı çıkardım ve o it beni görünce pis pis sırıttı. Böyle oyun mu olur, kardeşime yaklaşmasını ona ödeteceğim. Aptal çocuk, babasını suçsuz sanıyor. Bana gelip saldırdıgında her seyi anlattım ama o babasına inanıyor.

AŞKIMIZIN SİMGESİ "SEBA"(DÜZENLENECEK)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin