5.Narozeniny

817 56 11
                                    

Probouzím se s nehoráznou bolestí hlavy. Jsem stále uvanevá a moc líná otevřít oči, tak šmátrám rukou po stolečku, co mám hned u postele.  Díky mé nešikovnosti dopadne na zem prázdná flaška od fernetu.
,,Kurvaaa." ..Otevírám oči a hned je zavírám, jelikož mi sluneční paprsky svítí do očí. Po asi 5 minutách je pomalu otevírám a rozkoukávám se. Beru do ruky mobil za účelem se kouknout kolik je hodin.
,,Dohajzlu ono je 09:52!" Jak je možný, že jsem neslyšela budík?! ..A co Wendy? je ve škole nebo taky spí? ..Ani mi nevolala. Dneska už nemá cenu jít do školy. Co je vlastně za den? Aha pátek.

Zvedám se z postele, seběhnu dolu do kuchyně, beru si prášek proti bolesti hlavy a následně ho zapíjim vodou.

Vracím se do pokoje a jdu ke své skříní za účelem vyndat si nějaký oblečení na doma. Otevírám skříň a malém dostanu infarkt..

,,Nazdáááár!" Zapiští ze skříně Wendy.
,,Dahajzlu, co tady děláš?!" Vykřiknu zděšeně.
,,Noo ...překvapení?"
,,Coo? Tady? A teď? Jaký překvapení? U mě ve skříní? Co sis prosím tebe šlehla? A jak si se sem vůbec dostala?!"
,,Uklidni se." Dostane ze sebe Wendy mezi smíchem.
,,Já se mám uklidnit?! ..Já si du do skříně pro oblečení a najednou z ní vyskočí ječící Wendy." Až teď si začínám uvědomovat, co se děje a propuknu v záchvat smíchu a Wendy se mnou.

,,Tyyy ..ty ..si u mě ve ..vee skříni." A opět dostanu záchvat smíchu.
,,Koukam, že ten fernet má na tebe ještě účinek hele." A smějeme se dalších asi 5 minut.

Po necelý půl hodině se mi konečně Wendy uráčila vysvětlit, jak se se sem dostala ..dámy a pánové ..Balkonem! Mím balkonem a to jen díky tomu, že jsem dveře od balkonu měla přivřený. A ke všemu mi vypnula budík!

,,Tak šup dělej ..Běž se oblíknout ať můžeme vyrazit." pronese Wendy.
,,Coo? Kam?" Divím se.
,,No snad si nemyslíš, že své sedmnácté narozeniny strávíš tady doma?"
,,No jo prosím tě."

Provedu svou ranní higienu a následně se oblíknu do věcí, co mi náhodně padnou pod ruku.

,,Tak kam chceš jít?" Zeptám se Wendy, když vyjdeme z domu. Ta začala blábolit její plán tak rychle, že jsem z toho nic nepobrala.
,,Promiň, ale, co si říkala? Vůbec jsem ti nerozuměla." Prohlásila jsem se smíchem.
,,No to je jedno, teď jdeme do kavárny."
,,Tam jsme byly nedávno. Myslím někdy předevčírem?
,,Sklapni, prostě jdeme do kavárny a rovnou tě upozorňuju, že platím já!"
,,No tak na to zapomeň."
,,Nenenee, ty na to zapomeň." No.. Dál radši nekomentuju.

Sedli jsme si na místo jako minule.
,,Chci, aby sis užila svoje sedmnácté narozeniny zlato." Našpulila pusu.
,,Probůch, mě by stačilo..." Nedořekla jsem to, jelikož mi Wendy skočila do řeči.
,,Jak si prožila šestnácté narozeniny? Správně, byla si celý den doma ..A já nechci, aby tomu tak bylo i dnes jasný?"
,,Okay" usmála jsem se na ní.

Objednali jsme si ovoce s rozehřátou čokoládou ( nejsem si jistá, ale myslím, že se tomu říká fondy )  ,menší zákusek a moje oblíbené kafe. Ano, lískooříšková káva.

,,No a teď jdeme do kina."
,,cho pdavahjí." Zeptám se s plnou pusou zmrzliny, kterou jsem si naštěstí koupila za svoje peníze. Wendy na mě kouká, při čemž se strašně směje.
,,Co je?" Zeptál se.
,,Za prvý, nerozuměla jsem ti ani slovo a za druhý máš trochu zmrzliny na nosu." Odpoví se smíchem. Rychle si utřu nos a zopakuju mou otázku ..Prý jdeme na Fakjů pane učiteli 2 ( Nic jinýho nemohlo napadnout :D )

Wendy opět trvala na tom, že platí ona ..Po cca 10 minutovém dohadování jsme se domluvili, že ona koupí lístky a já popcorn a Colu.

Seděli jsme úplně vzadu a straně se smáli ..I když jsme to už několikrát viděli, tak to prostě bylo super. Dokonce se několikrát za náma otáčeli lidi, jak jsme se smáli. Se jim ani nedivím. Fakt ..Nehorázný výtlemi.

,,No a co teď?" Zeptám se Wendy po filmu.
,,Půjdeme se kouknout po obchodech a ty si něco vybereš."
,,No tak to teda nee."
,,Ale jo. Nee nebru jako odpověď."
,,Vždyť jsme byly nedávno nakupovat a navíc po tobě nic nechci, stačí mi den strávený s tebou."
,,Nezájem."

Nakonec mi Wendy koupila tričko s potiskem, obyčejný tílko, řasenku a linky.

Byla jsem naštvaná, že mi kupuje věci, ale s tím si Wendy vůbec nelámala hlavu.

Po nakupování jsme šli k Wendy domů. Zkoukli jsme několik filmů, poslouchali písničky, koukali na YouTube a samozřejmě dělali kraviny. Například házení polštářů po sobě a šílený záchvaty smíchu. Snědli jsme tři pytlíky chipsů, velkou pizzu se šunkou a kukuřicí, ale to nám vůbec nevadilo, byly jsme prostě dneska nenažraný.

Wendy trvala na tom, aby jsme si aspoň trošku připili, já chvilku protestovala, ale nakonec jsem jí na to odkývala. Ale tak trošku se nám to zvrtlo.. Místo trochu jsme vypili třičtvrtě flašky a ke všemu jsme dělali nehoráznej kravál, smáli se jak ztřeštěný, dělali bordel a hudbu puštěnou na celkem hodně hlasitou hlasitost.

Absolutně jsme zapomněli na čas, což nebylo dobré, protože do pokoje vtrhla Wendy máma, která byla dost naštvaná. Wendy okamžitě vypnula hudbu a její máma na ní začala ječet.Něco ve smyslu, co si o sobě myslí, jak si to představuje a, co má todlecto znamenat a podobně..

Wendy schytala pár facek a mě jí bylo neskutečně líto, až jsem na její mámu zaječela, aby jí nechala být. Ta se na mě podívala vražedným pohledem a začala i na mě ječet ať se do toho nepletu a jestli se na to nechci koukat, tak ať vypadnu. Wendy schytala další facku a to já už nemohla vydržet. Odtáhla jsem jí od její mámy a uvěznila jí ve svém objetí. Mezitím její máma vyváděla a řvala, co si to dovolujeme a dál ani nevim ..Jednoduše jsem to neposlouchala.Před odchodem ještě zaječela, ať se okamžitě zbalím a vypadnu. Wendy mi brečela na rameni a já ji utěšovala.Po pěti minutách opět vtrhla její máma do pokoje a doslova mě spakovala a vyhodila z domu. S Wendy jsem se rychle rozloučila a směřovala jsem si to domu.

...

Otevřela jsem vchodové dveře do domu, vyběhla schody a padla na postel. Ani nevim, jestli je máma doma, ale to mi je jedno .

Napsala jsem Wendy, jestli je v pohodě. Prý se zamkla v pokoji a její máma se pokouší do něj dostat.

Do pokoje vtrhla matka.. Dohajzlu zapomněla jsem si zamknout. Začala tady vykládat něco o tom, že jí přijde návštěva na večeři a se mnou taky počítá. Moc jsem jí neposlouchala, byla jsem zabraná do chatování s Wendy.
,,Doháje, posloucháš mě?!!!" Zaječela.
,,Nee" Odpovím v klidu.

V tu ránu mi na tváří přistane facka.To vážně? I o narozeninách?!
,,S žádnou večeři se mnou nepočítej! Nebudu se přetvařovat, jak moc tě mám ráda a jaký úžasný vztah k sobě máme!! Na to ti pěkně seru!!" Zaječím na ní. Na tváři mi přistane další facka od matky, která následně beze slova odešla. ,,Kráva jedna" Pronesu, když se zvedám z postele, za účelem zamknout si dveře.

Po půl hodině nic nedělaní jsem se zvedla z postele a šla si dát vanu. Otočila jsem kohoutkem, vlasy jsem si dala do drdolu, svlékla si oblečení a následně si vlezla do vany s mobilem a sluchátkama. Psala jsem si s Wendy o všech možných kravinách, a že už nás to nebaví to, co se nám děje a tak.. Wendy se rozhodla, že už půjde spát a já, že vylezu z vany. Jsem tu něco přes půl hodiny.

Jak mile provedu svojí večerní hygienu, tak sebou mrsknu na postel. Začínáme být celkem unavená, tak se rozhodnu, že už půjdu spát.
,,Dobrou Valerie." Řeknu si sama sobě. Tyvole.. jsem vážně cvok. Si už povídám sama se sebou.









Ahoooj lidi ×)
Tady máte novou část ..doufám, že se líbila :D
Mockrát děkuju, že to někdo čte :3
Papa ^^




Ta špatnáKde žijí příběhy. Začni objevovat