18.rész

14.9K 717 50
                                    

Megint kopogott valaki. Gondoltam Sara akarja megkérdezni, hogy mikor megyünk, de nem ő volt.

-Bejöhetek?-kérdezi....Ben?!

-Öhm igen-mondtam.

-Hallottam, amit Saranak mondtál és kösz.

-Mit is?-húztam az agyát.

-Hogy nem mesélted el, ami tesinél történt és hogy elmondtad, hogy segítettem mosogatni.

-Ja szívesen-próbáltam mosolyogni. Ekkor meg beállt közöttünk a csönd és arra vártam, hogy kimenjen, de nem tette- Izé, nekem most mennem kell-szólaltam először én meg.

-Ja nekem is. Te hova mész?

-Plázába. Te meg, ahogy hallottam a focipályára.

-Aha. Akkor szia-hát ez fura volt és kínos is. Minek köszönt el? Na mindegy.

Felkaptam a táskám, majd szóltam Saranak, hogy indulhatunk. A kocsiban csak a zene szólt, amig anya meg nem törte a csendet.

-És ki ez a barátnő?-kérdezte.

-Még az árvaházból. Ő a legjobb barátnőm-mosolyogtam, ahogy ezt kimondtam.

-Örülök, hogy megismerhetem. Csak ő a legjobb barátnőd vagy van még?

-Van még, de ő fiú. Daninak hívják.

-Az jó ha van fiú és lány legjobb barátod is. Én is mindig akartam, de csak seggfej fiúk voltak-mikor ezt kimondta, én elröhögtem magam.

Eközben megérkeztünk és pont akkor jött a vonat. Gréta kiszállt belőle, majd be az autóba.

-Jó napot!-köszönt udvariasan Saranak.

-Szia. Tegezhetsz nyugodtan!-mondta, majd elkezdtek beszélgetni.

Tíz perc múlva megérkeztünk a plázához és Sara adott nekem pénzt, amit nem akartam elfogadni, de rám erőltette. Gyors megvettük a sulis cuccokat, majd benéztünk a boltokba. Gréta vett két felsőt, én pedig egy adidas virágos cipőt. Ezután beültünk a Starbucksba és vagy egy órát beszélgettünk.

Grétának ezután viszont haza kellett mennie, ezért felhívtam Sarat. Elvittük az állomásra Grétát, majd hazamentünk. Otthon elmentem lefürödni, majd bebújtam az ágyba. Viszont, mikor már majdnem elaludtam, valaki berontott a szobámba. Ben volt az.

-Fent vagy?-kérdezte.

-Most már igen-nyavalyogtam.

-Itt aludhatok?-ezen olyannyira meglepődtem, hogy azonnal kiment az álmosság a szememből.

-Miért?-kérdeztem.

-Mert ma feljöttek a haverok és hát...összetörtük az ágyamat.

-Miért nem alszol lent a kanapén?-nem tudom miért kérdeztem ezt meg, mert nem akartam bunkó lenni vagy leégetni őt de...szerintem jogosan tettem fel a kérdést.

-Itt aludhatok vagy sem?-kérdezte kicsit ingerülten. Nem válaszolt a kérdésemre, ami idegesített.

-Felőlem-erre kimentem az ágy szélére és hátat fordítottam neki.

10-15 perc után megéreztem kezét derekamon és mellkasát hátamon. Bevallom jó érzés volt, de nem értettem semmit, ami miatt egy csomó ideig fent voltam és gondolkodtam, majd szép lassan elnyomott az álom.

Reggel kínok között keltem fel (mint mindig mikor suli van). Ben már nem volt mellettem. Ezután elkészültem, majd suliba mentem és hazajöttem. Mindennapom ugyanolyan volt. Mustafával egész jóba lettünk, csak az a baj, hogy néha olyan megjegyzéseket tesz, amiből arra utal, hogy szeret...vagy mi. Meg van olyan is, mikor összekulcsolja kezeinket. Ezekkel nem lenne semmi baj, de azt hiszem, hogy én nem így érzek vagyis nem tudom. Jól néz ki, de nem váltja ki belőlem azt a "pillangó" érzést meg semmit.

Végre péntek. Ma útcsó óránk földrajz. A tanárunk egy tök jófej férfi. Vicceket mond órán és nem is tanulunk. Mikor vége lett az órának, boldog voltam, mivel tudtam, hogy ma Gréta itt alszik nálunk. Viszont a tanár magához hívatott, hogy beszélni akar velem. Megvárta, míg kimennek a többiek, majd felém fordult.

-Dorka. Nagyon szép neved van és te is az vagy. Új vagy az osztályba, ami biztos nem könnyű, bár ahogy láttam Mustafával egész jóba vagytok. De ha bántana vagy bárki más, csak szólj. Vagy ha bármire szükséged van, akkor is- kacsintott, majd felállt a székéből és végigsimított kezemen, amitől eléggé félni kezdtem, mivel már a mondandója is fura volt. Csak remélni tudtam, hogy nem azt akarja csinálni, amire gondolok.

Egyre közelebb jött, én meg egyre távolabb és ki akartam futni a teremből, de visszarántott és magához szorított. Ezután megcsókolt. Nem hittem el, hogy ez tényleg velem történik. Hogy lehetek ilyen szerencsétlen. Próbáltam szabadulni, de nagoyn erős volt. Csókolt, ahogy csak tudott, amit én nem viszonoztam. Közben mindenhol fogdosott...

Váratlan változások (BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now