Επίλογος

6.7K 488 210
                                    


3 χρόνια μετά

Η ζωή μου έχει αλλάξει τόσο ξαφνικά αυτά τα χρόνια που ούτε εγώ η ίδια δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι πλέον μια παντρεμένη γυναίκα με τον πιο υπέροχο άντρα που θα μπορούσα να έχω. Κάθε μέρα μαζί του είναι μοναδική και ευγνωμονώ τον Θεό που μου τον έφερε στον δρόμο μου. Μαζί μ' αυτόν μου χάρισε και ένα πανέμορφο κοριτσάκι που έχει γίνει όλη μου η ζωή από τότε που ήρθε στον κόσμο. Και μόνο που κοιτάω τα τεράστια μπλε ματάκια της λιώνω και δεν μπορώ να ξεκολλήσω από πάνω της. Ας μην σχολιάσω καλύτερα πως κάνει ο Άλκης όταν αντικρίζει την κόρη του γιατί η λέξη χαζομπαμπάς για αυτόν έχει πάρει άλλη διάσταση. Η μικρή του έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και ακόμα δεν έχει μάθει να μιλάει. Ένα "μπα" ακούει από το στοματάκι της και τινάζεται σαν ελατήριο από την θέση του, που να μεγαλώσει λίγο ακόμα τι θα κάνει.

Αφού τελειώσαμε τη σχολή μας πήγαμε στην Αγγλία για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, όπου ευτυχώς γίναμε και οι δύο δεκτοί στο πανεπιστήμιο που θέλαμε. Μείναμε εκεί ένα χρόνο όσο χρειαζόταν για να τελειώσουμε το μεταπτυχιακό μας και μετά γυρίσαμε Ελλάδα. Μας είχε περάσει από το μυαλό μήπως καθόμασταν παραπάνω μιας και εκεί πέρα είχαμε παραπάνω επιλογές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μας σήκωσε το κλίμα. Καλό το εξωτερικό αλλά σαν την Ελλαδίτσα δεν έχει. Πλέον ζούμε μόνιμα στην Αθήνα κι έχουμε και τους γονείς μου κοντά αλλά και την Δήμητρα και τον Νίκο που εγκαταστάθηκαν κι αυτοί εδώ λόγω δουλειάς, οπότε η παρέα μας ξαναέσμιξε και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Η Δήμητρα και ο Νίκος όχι μόνο παραμένουν μαζί αλλά παντρεύτηκαν πέρυσι και περιμένουν κιόλας το πρώτο τους παιδάκι σε τέσσερις μήνες.

Σήμερα τους έχω καλέσει να έρθουν σπίτι μας για να φάμε όλοι μαζί. Μ' αρέσει πολύ να μαζευόμαστε και πολλές φορές αναλαμβάνω το ρόλο του σεφ για να τους ευχαριστήσω όλους. Ο Άλκης μπορεί να με έλεγε ανεπρόκοπη στην αρχή αλλά πλέον του έχω βάλει τα γυαλιά και δεν μπορεί να πει τίποτα, πασά τον έχω. Κι αυτός όμως δεν μου χαλάει χατίρι. Για εκείνον είμαστε πάντα η προτεραιότητα του και θα έκανε τα πάντα για να είμαστε ευτυχισμένες.

«Τι κάνουν οι γυναίκες της ζωής μου;» τον ακούω να λέει μόλις μπαίνει στο σπίτι.

«Ήρθες πάνω που σε σκεφτόμουν.» του λέω και τρέχω στην αγκαλιά του.

«Τόσο πολύ σου έλειψα μωρό μου;»

«Πάντα μου λείπεις όταν δεν είσαι δίπλα μου.» Τον φιλάω γλυκά και προσπαθώ να του δείξω την αγάπη μου κι αυτός αμέσως ανταποδίδει.

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα