Κεφάλαιο 15

5.2K 382 31
  • Αφιερωμένο στον/ην elkoulaki
                                    


Εφόσον περάσαμε όλη τη μέρα μας στο κρεβάτι, αποφασίζουμε τελικά να σηκωθούμε γιατί περιμένουμε και τα παιδιά να έρθουν. Παραγγέλνω και πίτσες για να μην περιμένουμε πολύ μέχρι να μας τις φέρουν και συμμαζεύω λίγο το σπίτι. Μετά από λίγο έρχεται η Δήμητρα με τον Κώστα και πριν προλάβω να κλείσω την πόρτα μπαίνει μέσα και ο Νίκος.

«Καλά τι γίνεται από πίσω μας ερχόσουν; Πως και δεν σε είδαμε; Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν δε θα είχαμε τέτοιο συγχρονισμό.» τον ρωτάει ο Κώστας.

«Σας φώναξα αλλά δεν μ' ακούσατε. Φαίνεται ήσασταν πολύ απορροφημένοι στον καυγά σας.»

«Δεν μαλώναμε, απλά είχαμε μια διαφωνία.»

«Αχ, μην το ξαναπιάσουμε αυτό το θεματάκι. Σου είπα ότι δεν πρόκειται να έρθω μαζί σου. Πήγαινε να δεις εσύ την αδερφή σου κι εγώ θα μείνω εδώ.» μπαίνει στη συζήτηση και η Δήμητρα.

«Δεν θέλω να σ' αφήσω μόνη σου και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να φύγουμε από τα συνηθισμένα για ένα Σαββατοκύριακο.»

«Αν ήθελες να ξεφύγουμε ας πηγαίναμε κάπου μόνοι μας, όχι να πάμε να μείνουμε μαζί με την οικογένεια της αδερφής σου.»

«Τι πρόβλημα έχεις με την αδερφή μου;»

«Δεν το έχω εγώ το πρόβλημα, αλλά αυτή κι εσύ δεν μπορείς να το παραδεχθείς. Οπότε για να μην τσακωθούμε χειρότερα καλύτερα να μην έρθω. Πίστεψε με θα το χαρεί κι εκείνη.»

«Την έχεις παρεξηγήσει. Ποτέ δεν μου έχει πει άσχημη κουβέντα για σένα.»

«Ναι, γιατί μπροστά σου θέλει να κάνει την καλή. Από πίσω όμως μπορεί να βγάζει άνετα το δηλητήριο της.»

«Δε θα ανεχθώ να μιλάς έτσι για ένα μέλος της οικογένειας μου! Δε σου έχει κάνει τίποτα κι εσύ μόνο να την κατηγορείς ξέρεις.»

Η Δήμητρα είχε κοκκινίσει από τα νεύρα της κι αν δεν την σταμάταγα θα ξεκινούσε γ' παγκόσμιος μέσα στο σαλόνι μου.

«Παιδιά εδώ μαζευτήκαμε για να χαλαρώσουμε και να δούμε καμιά ταινιούλα όχι για να αρπαχτείτε.» προσπάθησα να κατευνάσω τα πνεύματα.

«Μα τον ακούς τι μου λέει; Λες κι εγώ είμαι τρελή και τα βγάζω όλα από το κεφάλι μου.» συνεχίζει η Δήμητρα το ίδιο εκνευρισμένη.

«Κανείς δε σε λέει τρελή ηρέμησε. Καλύτερα να αφήσετε αυτή τη συζήτηση για άλλη στιγμή γιατί τώρα λέτε και οι δυο πράγματα που δεν πιστεύετε.»

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα