Κεφάλαιο 72

3.6K 356 88
                                    


Άλκης POV

Σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και πάμε στην κουζίνα να πάρουμε το πρωινό μας. Την βλέπω να κινείται με άνεση στον χώρο και όταν τα βλέμματα μας συναντιούνται μου χαμογελάει μέσα από τη ψυχή της κι ολόκληρο το πρόσωπο της φωτίζεται. Μου αρέσει να την βλέπω τόσο χαρούμενη και να ξέρω ότι ευθύνομαι εγώ για αυτό. Με μια μόνο μου φράση της έδωσα ξανά ζωή και πήρα κι εγώ πίσω την ελπίδα που είχα χάσει. Ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά για μια φορά, ότι βρήκα επιτέλους κι εγώ το λιμάνι μου και το μέλλον μου θα είναι γεμάτο αγάπη αντί για μοναξιά.

Τρώει με όρεξη το φαγητό της χωρίς να χρειαστεί να την πιέσω και μάλιστα ξαναγεμίζει το πιάτο για δεύτερη φορά.

«Ευτυχώς, σου άνοιξε ξανά η όρεξη!» της λέω. Είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι θα είναι κάτι πιο σοβαρό, με είχε επηρεάσει κι ο Δημήτρης λέγοντας μου για νευρική ανορεξία και φοβήθηκα.

«Από την στεναχώρια μου δεν έτρωγα. Σήμερα όμως είναι μια καινούργια μέρα και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.»

«Στο χέρι μας είναι να το προσπαθήσουμε.»

«Ακριβώς και σου υπόσχομαι από την μεριά μου θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να σε κάνω να με εμπιστευτείς ξανά. Αν δεχθείς να μου δώσεις μια ευκαιρία να είσαι σίγουρος ότι δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη και θα την αξιοποιήσω στο έπακρο. Τέρμα οι βλακείες από εδώ και πέρα! Κάθε μέρα θα ευγνωμονώ που θα σε έχω στο πλευρό μου, θα σε ακούω και θα σε συμβουλεύομαι για κάθε θέμα που θα προκύπτει και θα φροντίσω να κάνω τα πάντα για να είσαι ευτυχισμένος. Μόνο να πεις το ναι και θα δεις ότι όλα θα γίνουν ακόμα πιο καλύτερα και από πριν.» μου λέει κοιτάζοντας με ευθεία στα μάτια και περιμένοντας με προσμονή την απάντηση μου.

Πως μπορώ να της πω όχι, όταν διακρίνω ξεκάθαρα την ειλικρίνεια των λόγων της; Δεν περιμένει μόνο εκείνη το ναι για να γίνει χαρούμενη, αλλά κι εγώ ο ίδιος για να μπορέσω να ξαναβρώ την θέληση μου για ζωή. Με εκείνη στο πλάι μου γίνομαι πιο δυνατός και έτοιμος να αντιμετωπίσω κάθε εμπόδιο που θα έρθει στο δρόμο μας.

«Ναι, γιατί σ' αγαπώ κι όταν αγαπάς ξέρεις και να συγχωρείς. Οι εγωισμοί δεν έχουν θέση στην αγάπη.» της λέω εννοώντας κάθε μου λέξη.

«Κι εγώ σ' αγαπώ μάτια μου, με όλη την δύναμη της ψυχής μου! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ευτυχισμένη με έκανες μ' αυτά σου τα λόγια.» μου λέει ενθουσιασμένη και δεν μπορώ να μην χαμογελάσω.

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα