Κεφάλαιο 48

3.1K 303 123
  • Αφιερωμένο στον/ην AthinaSkr
                                    

Δήμητρας POV

«Καλημέρα κορίτσια! Τι συζητάτε;» μας λέει ο Κώστας όταν έρχεται στο σαλόνι.

Τι του λένε τώρα; Ευτυχώς αναλαμβάνει να με βγάλει από την δύσκολη θέση η Τζένη.

«Καλημέρα! Τίποτα το σημαντικό, απλά περιμένουμε να ξυπνήσετε για να πάμε για μπάνιο.» του απαντά με ένα χαμόγελο.

«Τα άλλα γομάρια κοιμούνται ακόμα;»

«Ο Άλκης μόνο, αλλά θα πάω να τον ξυπνήσω τον υπναρά. Ο Νίκος έχει φύγει ήδη.»

«Ε, φυσικά έχει τη Σουηδέζα του! Σιγά μην τον ξαναδούμε αυτόν.» λέει γελώντας, ενώ εγώ εκνευρίζομαι σκεπτόμενη ότι τώρα είναι μαζί της. Αλλά όχι, δεν πρέπει να τον αφήσω να με επηρεάζει, ας κάνει ότι θέλει.

Η Τζένη πάει στο δωμάτιο τους και εγώ μένω μόνη με τον Κώστα.

«Αγάπη μου, τι έχεις;» με ρωτάει με ενδιαφέρον. «Πολύ σκεφτική μου φαίνεσαι.»

«Δεν έχω κάτι, απλά είμαι ακόμα κάπως από το χθεσινό ξενύχτι.» του λέω νιώθοντας ενοχές που του κρύβω την αλήθεια. Δεν του αξίζει να τον κοροϊδεύω.

«Άσε κι εγώ, ακόμα νιώθω το κεφάλι μου να κουδουνίζει. Σήμερα θέλω απλά να την αράξουμε στην πιο κοντινή παραλία και να μην το κουνήσουμε καθόλου από εκεί.»

«Συμφωνώ! Πάμε να ετοιμαστούμε και θα πιούμε τον καφέ μας στο beach bar.»

«Ωραία, θα στείλω και ένα μήνυμα στον Νίκο για να του πω που θα είμαστε, μήπως θέλει να περάσει αργότερα.»

Δεν είμαι καθόλου έτοιμη να τον ξαναδώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει και πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση κατά πρόσωπο. Δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το μικρό μου δαχτυλάκι για πάντα.

Ευτυχώς δίπλα στο κύμα και με τις ευεργετικές ακτινοβολίες του ήλιου η διάθεση μου φτιάχνει και ξεχνάω τα πρωινά συμβάντα. Δυστυχώς όμως η χαρά μου δεν έμελε να κρατήσει πολύ όταν μετά από λίγο έρχονται στην παρέα μας ο Νίκος με την ξανθόψειρα.

«Γεια σας παιδιά! Να σας συστήσω την Άστριντ.» μας λέει περιχαρής.

Άλλη σκασίλα δεν είχαμε! Και τι όνομα είναι αυτό, αν είναι δυνατόν! Η Τζένη με σκουντάει για να με επαναφέρει στην πραγματικότητα και να της σφίξω κι εγώ το χέρι που έχει απλωμένο μπροστά μου. Το κάνω βάζοντας περισσότερη δύναμη από όσο θα έπρεπε και με ένα προσποιητό χαμόγελο την καλωσορίζω κι εγώ με την σειρά μου. Όλοι αρχίζουν να μιλάνε στα αγγλικά για να μπορεί να παίρνει κι αυτή μέρος στη συζήτηση, αλλά εγώ δεν έχω καμία όρεξη και πάω να βουτήξω στη θάλασσα.

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα