Κεφάλαιο 51

3.3K 296 269
                                    

Δήμητρας POV

Μετά τη συζήτηση μου με τον Νίκο γυρίζουμε μαζί σπίτι και όταν μπαίνουμε μέσα βρίσκουμε τον Κώστα ξύπνιο να κόβει βόλτες στο σαλόνι. Ωχ, την βάψαμε τώρα! Γυρίζει το βλέμμα του και μας κοιτά εξεταστικά.

«Βρε καλώς τα παιδιά! Που ήσασταν, βολτούλα; Περάσατε καλά;» μας ρωτάει ειρωνικά.

«Κώστα...» πάω να του μιλήσω αλλά με διακόπτει.

«Τι είναι μωρό μου; Έγινες καλά και είπες να βγεις έξω; Δεν υποτίθεται ότι είχες πονοκέφαλο και ήθελες να ξεκουραστείς ή μήπως φταίει η παρέα μου για την αδιαθεσία σου; Γιατί με τον Νίκο βλέπω ότι είσαι μια χαρά περδίκι.»

«Ηρέμησε και άσε μας να σου εξηγήσουμε.» του λέει ο Νίκος.

«Μαζί σου θα ασχοληθώ μετά, δεν ήρθε ακόμα η ώρα σου.» και τον κεραυνοβολεί με την ματιά που του ρίχνει.

«Κώστα είχαμε πάει απλά για έναν καφέ εδώ πιο κάτω.» Προσπαθώ να μαζέψω ότι μπορώ αλλά δεν το βλέπω εφικτό.

«Οι δυο σας; Βιαζόσασταν τόσο πολύ να πάρετε την δόση της καφεΐνης σας που δεν περιμένατε κανέναν μας; Και αφού πήγατε που πήγατε καθίσατε μόνο για μισή ώρα; Τζάμπα πληρώσατε το τραπέζι!» συνεχίζει με ειρωνικό ύφος.

«Εγώ της ζήτησα να έρθει να με βρει, χρειαζόμουν τη συμβουλή της για ένα θέμα που με απασχολεί και ήθελα να είμαστε μόνοι μας.» του λέει ο Νίκος.

«Σοβαρά; Και ποιο είναι αυτό το θέμα που σε προβληματίζει και μάλιστα είναι τόσο επείγον;»

«Σχετικά με την Άστριντ, ήθελα μια γυναικεία γνώμη.»

«Από πότε άρχισαν να σε απασχολούν τα one night stand; Μην μου πεις ότι την βλέπεις για κάτι παραπάνω γιατί δεν πρόκειται να σε πιστέψω, σε ξέρω πολύ καλά.»

Δεν μπορώ άλλο να τους ακούω. Δεν είναι δίκαιο να τον φλομώνουμε στα ψέματα, ούτε ο Νίκος να προσπαθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα για μένα. Είχα σκοπό να πάρω τον χρόνο μου, αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλουμε και ερχόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων.

«Αρκετά! Κώστα, άσε τον Νίκο, θα σου πω εγώ ότι θέλεις να μάθεις.»

«Δήμητρα...» πάει να με συνετίσει ο Νίκος αλλά βλέπει ότι έχω πάρει την απόφαση μου και δεν επιμένει.

«Νίκο, καλύτερα να μας αφήσεις μόνους μας. Αυτή η συζήτηση αφορά μόνο εμένα και τον Κώστα.» Με κοιτάει σαν να θέλει να με ρωτήσει αν θα είμαι καλά, του κουνάω καταφατικά το κεφάλι και απομακρύνεται.

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα