Κεφάλαιο 46

3.3K 292 47
                                    

Ο μήνας πέρασε πάρα πολύ γρήγορα κι ευτυχώς χωρίς άλλα ευτράπελα. Είχαμε αφοσιωθεί κι οι δυο στην καθημερινή μας ρουτίνα και κάναμε υπομονή μέχρι να έρθει η ώρα των διακοπών, που θα μπορούσαμε να χαρούμε ελεύθερα ο ένας τον άλλο. Η Μαρία εν τω μεταξύ τα έφτιαξε με τον Γιώργο και ήταν πολύ ευτυχισμένη, κανόνιζαν κιόλας ρομαντικό ταξιδάκι στην Σαντορίνη. Εμείς τελικά κλείσαμε στα Χανιά, όπου η Δήμητρα βρήκε ένα διαμέρισμα για να νοικιάσουμε όλοι μαζί από το airbnb σε πολύ συμφέρουσα τιμή και έτσι θα περνούσαμε ένα πενταήμερο όλη η παλιοπαρέα. Μετά θα γυρίζαμε Αθήνα για να δω κι εγώ τους γονείς μου και ίσως πηγαίναμε και κάπου κοντά μόνοι μας με τον Άλκη, αλλά ακόμα δεν είχαμε αποφασίσει.

«Τελείωσες με τη βαλίτσα σου;» ακούω τον Άλκη να με ρωτάει. «Πρέπει να φύγουμε επιτέλους.» συνεχίζει.

«Σε πέντε λεπτάκια έρχομαι.»

Κάνω ένα τελευταίο έλεγχο για να σιγουρευτώ ότι δεν ξέχασα κάτι και κλείνω την βαλίτσα με μεγάλη δυσκολία, καθώς την έχω παραφουσκώσει μέχρι πάνω λες και πάω στην Αμερική. Δεν μπορώ ποτέ να ξεδιαλέξω τι μου είναι πραγματικά χρήσιμο κι έτσι καταλήγω κάθε φορά να κουβαλώ ολόκληρη την ντουλάπα μου. Να δω πότε θα μου σκιστεί και θα τρέχω μετά.

«Έτοιμη, πάμε!» αναφωνώ χαρούμενη για την αναχώρηση.

Φορτώνουμε τα πράγματα μας στο αυτοκίνητο και φεύγουμε. Όταν φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά συναντάμε και τους υπόλοιπους και επιβιβαζόμαστε όλοι μαζί στο πλοίο. Πιάνουμε έναν καναπέ με ένα τραπεζάκι στο σαλόνι κι αρχίζουμε να λέμε τα νέα μας. Μου έλειψαν τόσο πολύ οι φίλοι μου και παρότι το ταξίδι είναι εννιά ώρες δεν σταματάμε να μιλάμε και να γελάμε, ενοχλώντας και τους συνεπιβάτες μας που προσπαθούν να κοιμηθούν. Μόλις ακούμε ότι πιάνουμε λιμάνι ο Άλκης πάει στο γκαράζ για το αυτοκίνητο και οι υπόλοιποι στριμωχνόμαστε στην ουρά για να βγούμε από τους πρώτους.

Η μέρα μόλις έχει αρχίσει να χαράζει και το θαλασσινό αεράκι μας χτυπάει ευχάριστα στο πρόσωπο κάνοντας τα μαλλιά μας να ανεμίζουν. Όταν βγαίνει ο Άλκης από το πλοίο μπαίνουμε όλοι μέσα στο αυτοκίνητο και πάμε στο διαμέρισμα μας. Είναι πολύ χαριτωμένο, έχει τρία υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι, μια κουζίνα και δυο μπάνια. Το καλύτερο κομμάτι βέβαια είναι το μεγάλο μπαλκόνι που όχι μόνο βλέπει θάλασσα αλλά και σου προσφέρει τα Χανιά στο πιάτο.

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.
Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα