Κεφάλαιο 60

2.8K 303 84
                                    

Μετά από όλα όσα έγιναν βιάστηκα να πάω στο εργαστήριο και να ξεκινήσω τα πειράματα για να δείξω ότι είμαι απασχολημένη. Βέβαια το μυαλό μου ήταν αλλού και έκανα συνέχεια λάθη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν με ένοιαζε καθόλου, το μόνο που σκεφτόμουν είναι πως θα φύγω χωρίς να με καταλάβει. Το γραφείο του ήταν δίπλα στο εργαστήριο και αναγκαστικά έπρεπε να περάσω από έξω. Η μόνη μου ελπίδα ήταν να έχει κλείσει την πόρτα, που είχα αφήσει ανοιχτή προηγουμένως, ή να πάει στην τουαλέτα. Όταν βγήκα να τσεκάρω ήταν ακόμα ορθάνοιχτη, οπότε κατέφυγα στην δεύτερη επιλογή και περίμενα να ακούσω τα βήματα του. Η αναμονή ήταν βασανιστική και κάποια στιγμή είχα απελπιστεί ότι δεν θα κουνιόταν ποτέ από τη θέση του, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα. Όταν τον είδα να βγαίνει και να κλείνει την πόρτα από τις τουαλέτες έφυγα τρέχοντας από τη σχολή και δεν σταμάτησα μέχρι να φτάσω στην πολυκατοικία μου.

Ανέβηκα τα σκαλιά και μόλις μπήκα μέσα ένιωσα επιτέλους ασφαλής! Κλείδωσα και σωριάστηκα στο πάτωμα. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή από το τρέξιμο που είχα ρίξει και από όσα συνέβησαν σήμερα. Δεν περίμενα τα πράγματα να εκτροχιαστούν τόσο, κακώς βέβαια γιατί θα έπρεπε να τα είχα υπολογίσει όλα. Ήταν λάθος μου που δεν σκέφτηκα παραπέρα και απλά δρούσα. Τι θα γίνει τώρα που θα δει ότι έφυγα έτσι ξαφνικά αφήνοντας τα πάντα στη μέση και χωρίς καμία προειδοποίηση; Ευτυχώς που δεν ξέρει που μένω, αλλά έχει το τηλέφωνο μου, καλύτερα να το κλείσω κι αυτό τώρα πριν αρχίσει να με αναζητά εκεί.

Όταν η ώρα είχε περάσει και ο Άλκης ακόμα δεν είχε γυρίσει, άρχισα να ανησυχώ κι αποφάσισα να το ξανανοίξω έστω για λίγο για να δω που βρίσκεται. Βλέπω ότι έχω 30 αναπάντητες κλήσεις από τον Αλεξίου και 10 μηνύματα που απαιτεί να μάθει που πήγα. Αδιαφορώ εντελώς και κοιτάω μήπως μου έστειλε ο Άλκης και δεν το είδα, αλλά τίποτα.

Τον παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνει, περίεργο! Τέτοια ώρα πάντα είχε τελειώσει από τη δουλειά, ακόμα κι όταν έκανε υπερωρίες. Του στέλνω και μήνυμα αλλά κι εκεί καμία απάντηση. Τι σημαίνει τώρα αυτό; Λες να έχει βάλει το χεράκι του ο Αλεξίου; Μα από την άλλη, πως θα ήξερε που να βρει τον Άλκη; Αποκλείεται, κάτι άλλο συμβαίνει. Λες να έχει πάθει κάτι και να μην μπορεί να επικοινωνήσει; Η ανησυχία με τρώει και αρχίζω να κόβω βόλτες στο δωμάτιο μην ξέροντας τι να κάνω. Αποφασίζω να πάρω τηλέφωνο και στο νοσοκομείο για να μου φύγει αυτή η ιδέα, αλλά ευτυχώς δεν είναι εκεί. Που βρίσκεται; Έχει πάει ήδη 23.00 και ακόμα κανένα νέο του.

Μεγάλες ΑγάπεςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα