•27.S pravdou ven

2.7K 244 18
                                    

S úsměvem na tváři jsem si četla Denního Věštce. Bylo po zkouškách NKÚ, venku bylo teplo, Umbridgová už nebyla ředitelkou ani profesorkou a vše se navrátilo do starých kolejí. ,,Herm, mohl bych s tebou po snídani mluvit?" zeptal se mě nejistě Draco, který přijmul pozvání snídat zase u nebelvírského stolu. Stále jsem měla mezery v několika věcech. ,,Samozřejmě," usmála jsem se na něj. Vlastně jsem ani nevěděla, jak to teď mezi námi je.

,,Doufám, že bude Harry v pořádku," strachovala se Ginny. ,,Určitě bude. Odpoledne za ním zajdem, ano?" zadívala jsem se na ní. Přikývla. Měla o Harryho strach a já se jí ani nedivila. Je to můj nejlepší kamarád.

Dosnídali jsme a s Dracem jsme šli ven na bradavické pozemky. Procházeli jsme se kolem jezera za naprosto trapného ticha. ,,Nesedneme si?" zeptal se Draco. Přikývla jsem a sedla si do tureckého sedu do měkké trávy. Draco se nejistě zahleděl na jezero. Zkoumavě jsem si prohlížela jeho tvář z profilu, ale on se na mě otočil. Zřejmě pocítil, že ho sleduji a jeho oči se zahleděly do těch mých. ,,Řekneš mi to?" zeptala jsem se tiše. ,,Co přesně chceš vědět? Ptej se."

,,Proč jsi se paktoval s Umbridgovou?" tahle otázka mě tížila nejvíce. Povzdechl si a zadíval se do země. ,,Já nevím. Přišlo mi to správné. Víš, ona je z ministerstva a zná mého otce a-" ,,Když ti to teda tak vadí, proč jsi za námi šel na odbor záhad? Vždyť jsi věděl, že tam bude tvůj táta!" namítla jsem. ,,To je něco jiného. Bál jsem se o tebe," zašeptal. ,,Ach Draco," pevně jsem ho obejmula. ,,Je mi to líto. Budeš mít z toho problémy, pokud tě tvůj táta viděl," povzdechla jsem si a odtáhla se od něj. ,,Za to to stálo. Aspoň jsem věděl, že jsi v pořádku. Teď abych ti to dopověděl. Musel jsem být na její straně nejen kvůli tátovi, ale i kvůli zmijozelské povaze. Zmijozel s Nebelvírem se zrovna v lásce nemají, a ty to dobře víš. Tehdy, když jsem u ní měl ten trest, navrhla mi, že bych jí mohl podávat informace o tom, co ty s Harrym děláte. Neměl jsem na vybranou a tak jsem to přijmul. Vstoupil jsem i do vyšetřovatelského sboru, aby to bylo co nejvíc věrohodné. Snažil jsem se jí podávat nepravé informace a musel jsem i vynechávat schůzky BA. Věděla, že v BA jsem taky. Ale brala to tak, že jsem její agent. Nemohl jsem jí podávat nepravé informace donekonečna a jednou jsem to už říct musel. Mrzí mě to. Způsobil jsem vám akorát problémy," zakroutil hlavou.

Potřebovala jsem chvíli čas, abych ty informace vstřebala. ,,Dobře. Fajn. A teď mi řekni všechno, co se dělo, když jsme chtěli na ministerstvo," pobídla jsem ho. ,,Když jste s Umbridgovou odešli, vše jsem řekl Ginny a ostatním. Uvěřili mi a Ron mi řekl, že chcete na ministerstvo. Můj otec ale je smrtijed a tak jsem věděl, že Voldemort chce Harryho nalákat na Odbor záhad, aby mu donesl tu věštbu. Proto jsem za vámi poslal patrona se zprávou." ,,Jak jsi se to ale naučil? Vždyť to umí jen členové řádu. A ty v řádu nejsi," nechápala jsem. Usmál se. ,,Severus mě to naučil. On přeci v řádu je, vzpomínáš?" Aha! Už mi ti dávalo smysl. Taky jsem se usmála. ,,A dál?"

,,Šel jsem za ním a všechno, co jsem věděl, jsem mu řekl. Ihned to oznámil řádu a já jsem tam byl s ním. Musel jsem to odvyprávět znova a pak jsme se vydali na ministerstvo. Potřeboval jsem tam taky, kvůli tobě, a tak mě vzali s sebou. No a to jste zrovna byli v zajetí smrtijedů," vysvětlil. ,,Aha, už to chápu," zasmála jsem se. ,,Strašně lituju toho, že jsem to Umbridgový řekl tak brzo. Ale my dva jsme byli nějak rozhádaní a pak jsme cvičili toho patrona...a ta tvoje orlice," povzdechl si. ,,Co se stalo, stalo se. Už je to za námi."

Já doufám, že jste to stejně jako Mia pochopili:) kdyby vám bylo ještě něco nejasného, napište to do komentáře:)
Tohle už je asi předposlední díl, protože mě už nenapadá, co sem ještě napsat:/
Někteří jste se mě ptali, jestli budu psát i šestý ročník. Ano, budu, už to plánuji:) samozřejně že vám dám vědět, až vydám první kapitolu:)
Děkuji za 7K reads!:')
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Where stories live. Discover now