•9.Rozhovor se Siriusem

3.2K 302 15
                                    

,,Frede! Kolikrát ti mám říkat, že-" ,,Že nemáme zkoušet svoje príma hračičky na malých studentech," doplnil mě Fred a George jednohlasně. Zavrčela jsem. ,,Nech je, i když jim vynadáš oni to budou ignorovat," mávl nad tím rukou Ron, který hrál s Harrym kouzelnické šachy. Byl páteční večer a jelikož byl podzim, venku převládalo sychravé počasí, zuřila tam bouřka a zima už byla za dveřmi. ,,Ty jsi ale taky prefekt, Ronalde! Měl bys jim taky něco říct!" křikla jsem na něj. ,,Uklidni se, prosím tě. Stejně si to nevezmou k srdci," pokrčil rameny. ,,Dáma na H3," odfrkla jsem si, když dál, jako by nerušeně, hrál šachy. ,,Harry, co je s tebou, dneska ti ty šachy nějak nejdou," podivil se Ron. Harry pokrčil rameny a protáhl se. Na hřbetu levé ruky mu stále byla zřetelně vidět věta Nemám vykládat lži.

Posadila jsem se k nim a sledovala oba kluky, jak uklízí kouzelnické šachy. Několik studentů už se odebíralo do svých ložnic a po hodině nezáživného povídání jsme zůstali ve společenské místnosti jen já, Harry a Ron. ,,Hele, Rone," protáhl Harry. Bylo něco kolem desáté hodiny a bouře utichla. ,,Tehdy, když jste s Dracem přišli pozdě na lektvary, co to mělo znamenat?" málem bych na to byla zapomněla. ,,Také bych to ráda věděla," přidala jsem se a tázavě se na Rona podívala. ,,Jo tohle," lehce se pousmál. ,,Myslím, že jsme tak nějak uzavřeli mír," pokrčil rameny. Než jsem stačila cokoliv říct, na okno zaťukala sova. Vstala jsem a okno otevřela;dovnitř vletěl malý výreček. Usadil se na opěrce křesla a já si od něj převzala vzkaz.
Nechtěli by jste ty, Harry a Ron zítra do Prasinek? Domluvíme se když tak ve Velké síni. Draco

Kluci souhlasili a tak jsem Dracovi obratem kladně odpověděla a výreček znovu vyletěl do noci. ,,Harry!" rychle jsem otočila hlavu za hlasem. Harry si rychle sedal ke krbu a já spatřila v plamenech něčí hlavu. Klekla jsem si vedle Harryho a poznala Siriuse. ,,Siriusi! Co to děláš?" ptal se Harry. ,,Odpovídám na tvůj dopis. Dělá ti starosti Umbridgová?" ,,Jaký dopis? Ty jsi Siriusovi psal nějaký dopis?" zeptala jsem se překvapeně Harryho, který rychle pokračoval. Nespouštěl oči ze Siriuse. ,,Ano, přesně tak. Je příšerná," ,,Učí vás zabíjet křížence?" ,,To je právě to! Vůbec nám nedovolí používat kouzla a už skoro ovládá celou školu!" přidala jsem se. ,,To mě nepřekvapuje. Ostatní nechtěli, abych ti o tom říkal, ale pro řád to teď vůbec nevypadá dobře," ustaraně jsem Harryho sledovala. ,,Co se děje? Má Voldemort nějaké spojence?" Harry překypoval zvědavostí. ,,Povím ti o tom možná jindy, teď někdo jde. Jak to tak vypadá, budeš si už zase muset poradit sám," věnoval Harrymu poslední pohled a zmizel.

Přešla jsem k oknu. Venku už zase zuřila bouřka. ,,On tam opravdu je, viďte," řekla jsem tiše. ,,Musíme se prostě dokázat bránit. Někdo nás to musí naučit, když Umbridgová odmítá Potřebujeme učitele, který nás to naučí," otočila jsem se ke klukům, kteří přikývli. ,,Měl by jsi nás učit ty, Harry," pokračovala jsem. Oslovený chlapec otevřel ústa. ,,Já?!" ,,Ano, ty. Máš s černou magií zkušenosti, jen se podívej na to, co všechno umíš. Co všechno jsi prožil. My potřebujeme tvou pomoc, Harry," ,,Hermiona má pravdu, Harry. Dokázal by jsi nás to naučit," položil mu ruku na rameno Ron. ,,Ještě o tom popřemýšlím. Teď si ale půjdu lehnout. Dobrou noc," popřál nám a odebral se po schodech nahoru ke chlapeckým ložnicím. ,,Snad to přijme," zamumlala jsem a taky opustila společenskou místnost.

Já vím, že je dneska středa. Ale já jsem dneska dopisovala desátou kapitolu a jsem v půlce jedenácté, tak mě napadlo, proč prozměnu nezveřejnit díl ve středu?:P mám totiž celkem dobrou náladu xD
Máme tu 2K reads a 550 votes, za což opravdu děkuji^^
Díl zase zítra:)
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Where stories live. Discover now