•26.,,Vrátil se."

2.5K 244 24
                                    

Harryho zoufalý křik mi rval srdce. Remus ho chytil kolem pasu a snažil se ho uklidnit, Harry se snažil vyprostit se z jeho sevření a následovat Siriuse. Také já jsem chtěla běžet za Harrym a snažit se utišit jeho srdceryvný křik, ale Draco mě pevně chytil za ruku. ,,Nechoď tam. Je v dobrých rukou. A navíc, pořád tu je ještě pět smrtijedů," měl pravdu. Moody právě jednoho smrtijeda omráčil, Tonksová jednoho odzbrojila a ten zmizel. Zbyli už jen tři, kteří pochopili, že by bylo moudré zmizet. Viděla jsem, jak Bellatrix zmizela v nějakém vchodu. Harry se nakonec z Remusova sevření dostal a běžel za Bellatrix. Remus vypadal smutněji než kdy jindy. Ztratil posledního přítele, se kterým se přátelil už od školy.

,,Draco, Harry běžel za Bellatrix! Co když mu něco udělá?" strachovala jsem se. ,,Teď nemůžeš nic dělat. Řád se rozhodne. Oni teď můžou být kdekoliv," povzdechl si Draco a posadil se. Řekla jsem Tonksové, co jsem viděla a ona to sdělila ostatním. Přešla jsem k Dracovi a posadila jsem se vedle něj. Připadala jsem si provinile a tak jsem mu nejistě stiskla ruku a propletla si s ním prsty. ,,Tak...řekneš mi, jak to tedy bylo?" zeptala jsem se jemně. Nechtěla jsem na něj tlačit. ,,Teď není správný čas. Až bude po všem a budeme zpátky v Bradavicích, řeknu ti to," sliboval. Tonksová na nás zavolala. Šli jsme k nim. ,,Musíme najít Harryho," řekla nám. Přikývla jsem. Byla bych málem zapomněla, že tu je se mnou i zbytek spolužáků.

,,Tak pojďte. Snad nepřijdeme pozdě," zavrčel Moody a belhal se k místu, kde zmizela Bellatrix a Harry. ,,Nemáme času nazbyt. Tak pojďte," popohnala nás jemně Tonksová. Následovali jsme Moodyho. Uslyšela jsem křik a padající střepy. ,,Slyšeli jste to?" obrátila jsem se na ostatní. Moody přikývl. ,,Rozdělíme se. Fénixův řád půjde doleva a vy, studenti, půjdete doprava. Nezapomínejte, že cílem je dostat Harryho do bezpečí," rozhodl Moody. Přikývli jsme a vydali se doprava. Snažila jsem se naslouchat zvukům, jestli třeba neuslyším další výkřiky. Uslyšela jsem pouze nějaká kouzla. ,,Pojďte," pobídla jsem je a běžela za timi zvuky. Pomalu utichaly. ,,Rychle!" křikla jsem a běžela ještě rychleji. Ostatní mě následovali a já najednou spatřila vchod. Vešla jsem dovnitř a spatřila klečícího Brumbála u Harryho těla.

Zakryla jsem si rukou ústa. Harry vypadal tak zranitelně a svíjel se v křečích. ,,Harry, nezáleží na tom, jal moc jste si podobní. Záleží na tom, v čím se lišíte," uslyšela jsem Brumbála. Harry se najednou přestal hýbat. ,,To ty jsi slaboch. Nikdy nepoznáš lásku. Ani přátelství. Vlastně mi tě je hrozně líto," Harrym zřejmě projela ostrá bolest a nadzvedla se mu hruď. Zůstal ležet na zádech a nad ním se tyčil Voldemort. ,,Jsi hlupák, Harry Pottere," řekl Voldemort. Z letaxu najednou vystoupil Kornelius Popletal, ministr kouzel, a za ním několik lidí z ministerstva. Voldemort se na ně podíval a jakmile poznal, kdo to je, zmizel. ,,Vrátil se," vydechl Popletal. Brumbál držel v náruči Harryho bezvládné tělo. Rychle jsem k nim přiběhla. ,,Bude v pořádku? Co se vlastně stalo?" zeptala jsem se Brumbála. ,,Voldemort se dostal do Harryho těla a ovládal ho. Nejen do těla, ale i do mysli. Jestli bude v pořádku, to vám, slečno Grangerová, s jistotou neřeknu."

V příštím díle se vrátíme do Bradavic a bude to jeden z posledních dílů;)
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Where stories live. Discover now