8.Inspekce na lektvarech

3.4K 331 30
                                    

Seděla jsem u stolu a snídala. ,,Copak nikdy nepřestaneš jíst?" zadívala jsem se na Rona, který hltal svojí ranní porci. ,,Co? Mám hvad," odpověděl mi s plnou pusou. Povzdechla jsem si a pak se zadívala na Harryho, který k nám přišel. ,,Harry!" poslední dva týdny nebyly zrovna moc příjemné, Harry se choval podivně a podle Rona i často výbušně. ,,Můžu si k vám sednout?" zeptal se nejistě. ,,Samozřejmě," odpověděla jsem mu a posunula se. Ginny si se mnou vyměnila ustaraný pohled. Z chodby k nám dolehly hlasy. ,,Promiňte paní profesorko, ale co se tím snažíte naznačit?" byl to hlas profesorky Umbridgové. Rychle jsem vyběhla ze svého místa a ve dveřích se srazila s Dracem. ,,Právě jsem se šel podívat, co se tady děje. Předpokládám, že ty taky?" přikývla jsem a pozorně naslouchala rozhovoru profesorky McGonagallové a profesorky Umbridgové.

,,Žádám vás, aby jste se při jednání s mými studenti zaměřila na pouze předepsaná disciplinární řízení," odpověděla jí profesorka McGonagallová. ,,Je to zřejmě hloupost, ale připadá mi, že zpochybňujete mou autoritu, Minervo," ,,Jak já jí nesnáším," zavrčel Draco a přejel si po hřbetu levé ruky. To už se sem začalo hrnout víc a víc studentů. ,,Autoritu ne, Dolores. Zpochybňuji vaše středověké metody," Umbridgová překvapeně vydechla. ,,Lituji, drahá, ale zpochybňovat moje metody znamená zpochybňovat ministerstvo a i samotného ministra osobně. Jsem tolerantní žena, ale-" zbytek jsem neslyšela, protože jsem musela utišit Draca, který chtěl něco vykřiknout. 

Odtáhla jsem ho pryč. ,,Uklidni se, prosím tě, pak to bude jen a jen horší," povzdechla jsem si. Něco zavrčel a odkráčel zpět do Velké síně. Menší hádka ve Vstupní síni utichla a studenti už se začali trousit na hodiny. I já jsem si vzala svou tašku a odešla na hodinu bylinkářství.

....

,,To snad není možné! Ovládá už skoro celou školu! Podívejte se na to. Samé nepotřebné věci. Dívky a chlapci od sebe mohou být ve vzdálenosti na maximálně patnáct centimetrů?! To snad nemyslí vážně!" vyjekla jsem, když jsem si četla opatření vyvěšená na stěně. ,,Nestačí, že chodí na různé hodiny a sleduje výuku. Ona prostě musí ovládat všechno!" ,,Kdo by se měl teď klidnit, Mio?" ušklíbl se Draco, který procházel okolo mě a Harryho. Zamračila jsem se, pohodila vlasy a s Harrym odešla na hodinu lektvarů. Málem jsem vyzvracela snídani, když jsem v učebně spatřila sladce usmívající se profesorku.

Všichni jsme šli ke svým kotlíkům a čekali na příchod profesora. Jako vždy se tiše vkradl do dveří sklepení a černý hábit za ním vlál. Nevšiml si profesorky a nevrle-jako každou hodinu-zamířil ke katedře. ,,Dnes si probereme mnoholičný lektvar. Řekne mi někdo, k čemu vlastně mnoholičný lektvar slouží?" zvedla jsem ruku. Draco se tiše zasmál a z rohu se ozvalo tiché odkašlání. Všichni teď věnovali pozornost profesorce, která svůj úsměv věnovala Severusovi, ten však stiskl rty do tenké linky. ,,Vidím, že máme návštěvu," procedil. ,,Nenechte se ničím rušit, pane profesore," zamířila k Pansy, které se začala na něco vyptávat. ,,Slečno Grangerová?" vyvolal mě. ,,Díky mnoholičnému lektvaru se danná osoba může na hodinu změnit v toho, v koho potřebuje, musí však do lektvaru dát například vlasy z toho, v koho se chce proměnit," odpověděla jsem mu.

,,Pět bodů pro Nebelvír," Harry otevřel ústa. Hodila jsem po něm vražedným pohledem a ten rychle pusu zavřel. Profesor by mu pak zase nadával do osla.

,,Mnoholičný lektvar je opravdu náročný, vy si ho však vyzkoušíte umíchat. Utvořte si dvojice. Příprava mnoholičného lektvaru trvá měsíc a přísady se do něj musí pečlivě přidávat. Postup máte na tabuli. Začněte," pobídl nás a Draco na mě mrknul. ,,Prefektko? Chcete být s panem prefektem?" zeptal se a přisunul si věci ke mně. ,,Radši s Malfoyem," ušklíbla jsem se. Začali jsme dělat výluh z dračí kůže a profesor mezi námi procházel a kontroloval nás. Za ním neustále jako pejsek cupitala profesorka. Růžová barva byla u černého hábitu jako pěst na oko. Ron s Harrym, kteří pracovali spolu, trošku tápali a Severus se právě chystal něco jedovatě poznamenat, když ho přerušilo její falešné odkašlání.

,,Jak dlouho tento předmět vyučujete?" zeptala se ho. ,,Čtrnáct let," odpověděl jí tiše. ,,Vaši studenti jsou zřejmě s výukou spokojeni, jak mi zodpověděla slečna Parkinsonová," Harry zakašlal, ale já po něm střelila pohledem. Ron ho kopl pod stolem do holeně. Severus mlčel. ,,Původně jste se ucházel o místo učitele obrany proti černé magii, mám pravdu?" obcházela kolem Snapea a zadívala se do Harryho a Ronova kotlíku. Viděla jsem, jak Severus pevně sevřel učebnici, kterou držel v ruce. ,,Ano," odpověděl jí znovu tiše. Umbridgová zvedla oči od kotlíku a nasadila smutný výraz. ,,Ale neuspěl jste," Ron sklopil hlavu-bylo vidět, že zadržuje smích. ,,Očividně," odpověděl velmi pomalu profesor a Ron se tichounce uchechtl. Umbridgová spokojeně odešla. Uslyšela jsem ránu a letmo zahlédla, jak Severus bouchnul knihou Rona do hlavy. Ten k němu vyděšeně zvedl pohled a pak ho rychle sklopil ke svému kotlíku.

Tak tohle je zase jeden z těch delších dílů než normálně:p
Snad se vám líbil:p
Máme skoro 2K reads!:0
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt