•17.Patron

2.8K 275 37
                                    

,,Popletal věděl, že k tomu dojde. Nechá nás povraždit, protože se bojí," šeptala jsem Harrymu při hodině lektvarů. Náš mnoholičný lektvar by měl být dokončený. ,,Dodělávejte lektvary a hotové je přineste v lahvičkách na katedru!" zahřímal profesor Snape. ,,Draco, odneseš jí tam, prosím?" podívala jsem se na blonďatého chlapce, který přikývl. ,,Když už jsme u toho Azkabanu," začal Harry, ,,myslím, že bychom si v další lekci mohli vyzkoušet Patronovo zaklínadlo."

•••

,,Před čtrnácti lety mučila moje rodiče smrtijedka Bellatrix Lestrangeová. Chtěla z nich dostat informace, ale oni jí je neřekli. Jsem na ně opravdu hrdý," zvedla jsem oči od knihy. Pomalu se sem začali trousit členové BA. ,,Nevím, jestli jsem připraven to všem říct," řekl Harrymu smutně Neville. Zaklapla jsem knihu přešla k nim. ,,Pojď sem," rozevřela jsem náruč a Nevilla obejmula. ,,Neboj se. Taky na tebe budou hrdí, to ti slibuju," říkal mu Harry.

,,Co jsem ti říkal, Longbottome?" ozval se vedle nás vražedný hlas. Oba dva jsme se odtáhli. Draco propaloval Nevilla pohledem. ,,Nech ho být, to já jsem ho obejmula," hájila jsem Nevilla. ,,Hmm," zabručel a trucovitě si šel sednout na polštář. ,,Myslím, že můžeme začít," vydechl Harry.

,,Takže ahoj, doufám, že jste si přes prázdniny odpočinuli. Dneska si vyzkoušíme jedno z nejsložitějších kouzel. A to čarování Patrona. Patron je něco jako váš ochránce. Musíte najít šťastnou vzpomínku a nechat ji, aby vám doslova pohltila mysl. Teprve pak dokážete Patrona vyčarovat. Takhle," Harry vytáhl hůlku a všichni kousek odstoupili.

,,Expecto patronum!" vyřkl Harry a z jeho hůlky vytrysklo stříbrné světlo. Nejdřív jen světlo, které začínalo brát nějakou zvířecí podobu. Byl to statný, stříbrný jelen, který cválal kolem všech studentů, kteří ho s obdivem pozorovali. ,,Opravdu je důležité soustředit se na tu šťastnou vzpomínku. Nezapomeňte, že vás váš patron ochrání tak dlouho, jak dlouho se na něj budete soustředit. Teď si všichni vybavte nějakou hezkou vzpomínku a nechte ji, ať vás naplní."

Zavřela jsem oči a soustředila se. Vzpomněla jsem si na den, kdy jsem dostala svůj dopis z Bradavic a tuhle vzpomínku chtěla použít, když se mi náhle vybavila úplně jiná vzpomínka. Prodrala se dopředu a vzpomínku na dopis z Bradavic zatlačila dozadu. Vzpomněla jsem si na Draca. Když jsme se spolu začínali bavit, jak jsme se spolu smáli a nebo když mě objal....pak jsem si ale připomněla něco úplně jiného. Na ten polibek, který mi dal na konci roku, když jsme chtěli odhalit nepravého Moodyho. Pousmála jsem se. Ucítila jsem, jak se mi nad tou vzpomínkou rozbušilo srdce. Možná jsem si přála, aby mezi námi bylo něco víc....

,,Zkuste vyčarovat patrona!" pobídl nás Harry a já otevřela oči. V mysli mi běhala jenom ta vzpomínka. Pozvedla jsem hůlku a sledovala ostatní. Některým se to nepodařilo vůbec, jiným zase vytrysklo slabé světlo, které se potom zase vytratilo. ,,Nevzdávejte to a zkuste to znovu!" povzbuzoval Harry a chodil mezi námi. V tu chvíli mě ale pohltil strach. Můj patron byl přeci tehdy neurčitý...nebyla to vydra, jen stříbrný oblak...

,,No tak, Hermiono, do toho, zkus to!" Harry prošel kolem mě a usmál se. Zahlédla jsem Draca, stále sedícího na polštáři a znovu se mi vzpomínka vybavila. Strach šel stranou.

,,Expecto patronum!" z mé hůlky vytrysklo světlo. Nabíralo na síle a pomalu se začalo v něco měnit. Všichni se na mě dívali, ale já věnovala pozornost jen svému patronovi. Nebyla to vydra, jako tehdy....

Jakého myslíte, že Mia bude mít patrona?^^
Jsem zvědavá na vaše tipy!:)
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Where stories live. Discover now