•12.,,Mdloby na tebe!"

2.8K 285 20
                                    

,,Tento schválený text laskavě čtyřikrát opište, aby jste si ho co nejlépe zapamatovali. Není třeba při tom mluvit," seděli jsme na hodině OPČM a profesorka Umbridgová procházela mezi lavicemi. ,,Spíš není třeba myslet," zamumlala jsem si pro sebe a Draco se uchechtl. ,,Hůlky odložte!" otočila jsem se na Nevilla, který pod lavicí mával hůlkou. Nakonec ji odložil a stejně jako zbytek třídy se dal do psaní.

•••

O dva dny později jsme se zase sešli v Komnatě nejvyšší potřeby. ,,Omračovací kouzlo je jedno z nejužitečnějších zbraní. Je to něco jako kouzelníkův denní chleba. Pojď sem, Dennisi," zavolal na bratra Colina Creeveyho, který si stoupl naproti Harrymu. ,,Ukaž co umíš," Harry se postavil čelem k Dennisovi. Dennis se rozmáchl a vykřikl: ,,Mdloby na tebe!" Harry vyjekl společně s Dennisem. Oba dva to odhodilo. Zalapala jsem po dechu, oba ale vypadali evidentně v pořádku. ,,Dobrý...základ..základ máš," lapal po dechu Harry a opřel se o lokty. Prudký náraz zmírnily polštáře. ,,Rozdělte se zase do dvojic a zkuste si to," pobídl nás Harry. Stoupli jsme si s Dracem naproti sobě, vedle nás byl Neville a Ron. ,,Dámy mají přednost," pokynul mi Draco hlavou. Vydechla jsem a pomalu pozvedla hůlku.

,,Mdlo-mdloby...n-na..ach Merline, nedokážu to," povzdechla jsem si a hůlku sklonila. ,,Vím, že Dracovi nechceš ublížit, Herm," vedle mě se ozval Harry. ,,Jdi do dvojice s Ronem, já budu s Nevillem a k Dracovi půjde-," rozmýšlel Harry, ,,Ginny! Pojď sem prosím! Budeš ve dvojici s Dracem." Ginny poslechla Harryho a postavila se naproti Dracovi. ,,Zdravím, Weasleyová," zaslechla jsem Draca. ,,Jsi snad zase ten starý Malfoy?" odsekla mu Ginny. ,,Oči má zelené jak čerstvá žába v láku a černý vlas mu padá do čela," zanotoval Draco a já si vzpomněla na valentýnku, kterou pro Harryho vyrobila Ginny, když byla v prvním ročníku.

,,Buď ticho," zavrčela Ginny a pozvedla hůlku. I přesto, že Draca propalovala pohledem, červeň se jí z tváří neztrácela. ,,Jen o něm sním, ten hrdina co-" Draco se dál nedostal, protože Ginny vykřikla: ,,Mdloby na tebe!" Draco odletěl několik stop, protože ho zasáhl paprsek, který doslova vybleskl z Ginniny hůlky. ,,Hej, Hermiono Grangerová!" zavolal na mě Ron, protože já ho doteď ignorovala. Už už otevíral ústa a zvedal hůlku, jenže já byla rychlejší. ,,Mdloby na tebe!" tentokrát paprsek zasáhl Rona, který spadl na zem. Nechala jsem Rona Ronem a běžela za Dracem, u kterého už klečela Ginny. Draco se na ní zubil. ,,Teda," vydechl, ,,nečekal jsem, že budeš až tak dobrá, Ginny." ,,Ginny se nevyplatí provokovat, Draco," zasmála jsem se a s její pomocí jsme mu pomohli vstát. ,,To bylo skvělé, Ginny," pochválil jí Harry a Ginny se usmála.

,,Tak jo, dneska bych to už ukončil. Šlo vám to skvěle," řekl Harry a pomalu pouštěl s pomocí Pobertova plánku studenty po třech zpět na jejich koleje. Nakonec jsme tam zbyli jen já, Draco, Ron, Ginny a Harry. Harry se na nás otočil. ,,Draco? Mio? Jdete s námi, nebo tu zůstáváte?" zeptal se. Draco mu rychle a jednoslovně odpověděl: ,,Zůstáváme." Harry přikývl, pohlédl na Pobertův plánek a pak ho Dracovi podal. Z kapsy vytáhl i neviditelný plášť. ,,Použijte to, aby jste se v pořádku dostali na koleje," usmál se na nás. Draco ignoroval Ronův varovný pohled. Pak prošli dveřmi a my v Komnatě nejvyšší potřeby zůstali už jen sami dva. Draco se na mě otočil. ,,Tak," začal, ,,jsme tu konečně sami."

Tak tahle kapitola se mi vymazala a zůstal mi jenom začátek, takže jsem to ještě v jedenáct přepisovala:DD -,-
Kousek té valentýnky jsem tam prostě musela napsat, nemohla jsem odolat:DD
Díl zase zítra:)

°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Where stories live. Discover now