•16.Hagridův návrat

2.8K 289 21
                                    

,,Tak jsme tady.. Taťka se vrátil!" řekla nadšeně paní Weasleyová. Spatřila jsem unaveného, ale přesto usměvavého, pana Weasleyho. ,,Jste v pořádku, pane?" zeptal se Draco, který na jeden den přijel na Grimmauldovo náměstí. ,,Už to bylo horší, Draco," pan Weasley se zašklebil.

,,Tak se posaďte! Máme tu dárky!" usmívala se paní Weasleyová. ,,Ta velká krabice je pro Rona," řekl pan Weasley. ,,Velká krabice pro Rona," zopakovala paní Weasleyová a podala Ronovi jeho dárek. Pak rozdala dárky ostatním. ,,Tak rozbalujte, chci vidět, jak se budete tvářit. Je to přesně to, co sis přál?" otočila se na Rona, který se snažila vyloudit úsměv. ,,J-jo, díky mamko," tiše jsem se zasmála. To už do kuchyně přišel Harry a paní Weasleyová ho běžela obejmout a popřát veselé Vánoce.

,,Vánoční přípitek," zvolal pan Weasley, ,,na pana Harryho Pottera bez kterého bych tu dneska už nebyl. Na Harryho." ,,Na Harryho," řekli jsme všichni. ,,Na Harryho," uslyšela jsem Siriusův hlas. Stál u dveří a s úsměvem ho pozoroval. Přišlo mi, že svátky na Grimmauldově náměstí byly lepší, než s mými rodiči.

•••

Zaslechla jsem hlasy a tak jsem jemně zaklepala. ,,Harry, musíme jít," podívala jsem se smutně na brýlatého chlapce a jeho kmotra. ,,Až to všechno skončí, budeme opravdová rodina, uvidíš," Sirius Harryho pevně objal. Vraceli jsme se zpět do Bradavic.

•••

Zaostřila jsem zrak. Viděla jsem, že se z komína Hagridovy hájenky kouří a pak mi to došlo. ,,Rone, rychle, musíme najít Harryho!"

,,Harry! Harry! Harry!" křičeli jsme oba. Po chvíli jsem zahlédla černou čupřinu. Byl to Harry a kráčel po boku Cho Changové. Jakmile mě uslyšel, otočil se. ,,Hagrid se vrátil," vydechla jsem a běžela k jeho hájence, následována oběma kluky. Chtěla jsem zaklepat na jeho dveře, ale Harry mě prudce popadl a odtáhl mě pryč. ,,Co je?" zeptala jsem se nechápavě. ,,Poslouchej. Umbridgová," ztichla jsem a najednou uslyšela její hlas.

,,Nařizuji vám, aby jste mi řekl, kde jste byl," ,,Už jsem to říkal. Na takový zdravotní dovolený," ,,Zdravotní?" ,,Jo, přesně. Za trochou čerstvýho vzduchu," ,,No, když děláte šafáře, čerstvého vzduchu si moc neužijete, že? Na vašem místě bych si radši ani nevybalovala," Umbridgová si to rázovala ke dveřím, které prudce otevřela a vyšla ven. Počkali jsme, než odejde a až teprve potom zaklepali.

Hagrid nerudně otevřel, ale když nás spatřil, zvedla se mu nálada. ,,Ach, to jste vy tři. Tak jen pojďte dál," pozval nás. Uvařil čaj a my si sedli. ,,Kde jsi byl?" zeptala jsem se ho zvědavě. ,,Je to přísně tajný, jasný? Takže vo tom nikomu neříkejte. Brumbál mě poslal vyjednávat s vobrama," Hagrid vypadal potlučeně a ránu na tváři si chladil. ,,S obry?" vyjekla jsem. ,,Pssst!" pštili mě všichni tři. ,,A našel jsi je?" zeptala jsem se tiše. Ron se zasmál. ,,No vono zase není tak těžký je najít, jsou totiž dost velký. Chtěl jsme je přesvědčit, aby se přidali k nám. Ale nebyl jsem jedinej, kdo to na ně zkoušel," ,,Smrtijedi," vydechl Ron. ,,Jasně. Tak jsem jim teda předal dopis vod Brumbála. Snad si aspoň vzpomenou, že se k nim hezky choval....no tak si to vem, ty přitroublý psisko!" hodil Tesákovi kus masa.

,,Tam venku se teď všechno mění," Hagrid se zadíval z okna. ,,Tak jako posledně," vzdychl. ,,Blíží se bouřka, Harry. Měli bysme na ní být připravený."

•••

,,U Merlinových vousů!" vyjekla jsem a vyprskla pití na Rona. ,,Co se děje?" zeptal se Draco a napil se. ,,Včera uprchlo deset vězňů z Azkabanu. Zrovna ti s nejvyšší ostrahou," teď to byl prozměnu Draco, kdo vyprskl pití na Rona. ,,Cože? To není možné!" zaúpěl. ,,Tím pádem i Bellatrix..." zamumlal Draco. Nebyla jsem jediná, která si četla Denního Věštce. I Neville vypadal otřeseně.

,,Horší je to, že vinu svádějí na Siriuse."

Aww, vy jste úžasní:') těch 4K reads:'3
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum