•23.Let do Londýna

2.4K 248 11
                                    

Stáli tam rozzuření kentauři a hrabali svými kopyty. ,,Nemáš tady co dělat, kentaure!" kentauři si vzali své luky a vložili do nich šíp. ,,Skloňte ty zbraně!" křikla na ně Umbridgová. Jeden kentaur střelil svůj šíp. Umbridgová ho v letu zničila. ,,No tohle! Ty špinavý kříženče! Pouta na tebe!" vykřikla a kolem kentaura se obmotaly pevné provazy. Kentaur se z nich snažil vyprostit. Spadl na zem, lapal po dechu a kopal kolem sebe. Svíjel se a bolestně řehtal. Rychle jsem si k němu klekla a snažila se ho dostat z pout. ,,Prosím! Nechte toho! Prosím!" Umbridgová však spokojeně pozorovala trpícího kentaura.

Vtom ji uchopila velká ruka. Byl to Dráp. Kentauři se rozzuřeně rozeběhli k němu. Ten, který se svíjel v bolestech, ze sebe pouta shodil a přidal se ke svému stádu. Všichni na Drápa stříleli šípy. ,,No tak! Nechte toho! Nic vám neudělá! On vám nerozumí!" křičela jsem na rozzuřené kentaury. Jeden z kentaurů střelil Drápa do paže. Pustil Umbridgovou, která dopadla přímo do náruče kentaurů. ,,Nechte mě! Pusťte mě! Jsem první náměstkyně ministra kouzel! Pottere, řekněte jim, že jim nechci ublížit!" křičela vyděšeně profesorka.

,,Omlouvám se, paní profesorko, ale nemám vykládat lži," odpověděl Harry a kentauři mířili s Umbridgovou hlouběji do lesa. Má, co jí patří. ,,Díky, Drápe," usmála jsem se na obra. V tom jsem ucítila, jak kolem mě něco prolétlo. Stříbrná záře. Byl to orel, ten stříbrný Dracovo patron. ,,Nechoďte na ministerstvo! Je to past! Voldemort chce Harryho nalákat na Odbor záhad, protože po Harrym něco chce. Nesmíte tam jít!" z patrona mluvil Draco. Hned, jak ukončil svou řeč, rozplynul se a kolem nás se rozprostřela tma. ,,Poběž, rychle! Musíme zpátky!"

•••

,,Jak jste jim utekli?" vydechla jsem překvapeně, když jsem spatřila čtveřici svých přátel. ,,Dávivé dortíčky. Nepřála bych vám to vidět," ušklíbla se Ginny. Ron nám dal naše hůlky. ,,Řekl jsem, že mám hlad a že chci pár kousků. Poslali mě do háje a všechno sežrali sami," zasmál se Ron. ,,To bylo chytré," uznala jsem. ,,Přišla ti zpráva od Draca?" zeptala se nervózně Ginny. ,,Ano. Co to má znamenat?" ,,Draco tvrdí, že Voldemort si z Harryho jen vystřelil a Siriuse nemučí," sdělil nám Neville. ,,Tomu nevěřím. Prokázal se jako zrádce," zamračila jsem se.

,,Všechno nám mezitím vysvětlil. Je na naší straně, ale chce ti to říct sám," ujišťovala mě Ginny. ,,Draco ale není v řádu. Jak dokázal poslat vzkaz po patronovi?" zeptala jsem se na další nejasnou věc. ,,Snape ale v řádu je, naučil ho to. Když už jsme u Snapea, Draco mu všechno vysvětluje," odpověděl mi Ron. ,,Já se ale potřebuju ujistit, že Sirius na ministerstvu není," namítl Harry. ,,Dobře. Londýn už čeká," přikývl Neville. ,,Ne že bych si necenil, co jste udělali, ale už jsem vám nadělal dost problémů," povzdechl si Harry.

,,Brumbálova armáda vznikla proto, aby něco dělala, ne? Nebo to byly jen řeči?" Harry se na Nevilla otočil. ,,Možná nemusíš všechno zvládnout sám," přidal se Ron. ,,Jdeme do toho s tebou," usmála se na něj Ginny. ,,Dobře. Ví tedy někdo, jak se dostaneme do Londýna?" ,,Poletíme přece," promluvila konečně Lenka. Vyděšeně jsem se na ní podívala. ,,Máme testrály."

Díl zase večer no...:DD
Ale tak snad se líbil:)
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Onde histórias criam vida. Descubra agora