•11.BA a Komnata nejvyšší potřeby

3.1K 298 20
                                    

,,Hermiono, potřeboval bych s tebou mluvit,'' Neville se lehce dotkl mé paže. Uplynul týden od založení Brumbálovy armády, která stále neměla kde cvičit. ,,Samozřejmě,'' vstala jsem od nebelvírského stolu a následovala Nevilla pryč z Velké síně. Cítila jsem na sobě pohledy Rona a Harryho. ,,Co se děje?'' vzal si mě stranou až jsem byla skoro přitisknutá ke zdi. Naklonil se ke mně. ,,Našel jsem místo, kde bychom mohli cvičit,'' řekl co nejtišeji to šlo. ,,Opravdu?'' rozjasnila se mi tvář. Přikývl. ,,Komnata nejvyšší potřeby. Procházel jsem kolem stěny a najednou se v ní objevily dveře,'' sdělil mi a najednou ho ode mě odtrhla něčí ruka. Podívala jsem se na dotyčného. Přede mnou stál Draco, který Nevilla propaloval pohledem. ,,Ani se k ní nepřiblížíš, je ti to jasné, Longbottome?'' zasyčel. Neville zděšeně přikývl. Rychle odešel a Draco se ke mně otočil.

,,Co to mělo znamenat?'' nadzvedla jsem obočí a založila si ruce na hrudi. ,,Co jste to tady dělali?'' zasyčel znovu a já byla opět přitisknutá ke zdi. ,,Nesyč, ty žárlivý hade,'' odsekla jsem. Stiskl mi ruku a přišpendlil ji ke zdi. ,,Co. Jste. Tady. Dělali,'' zavrčel. ,,Nevrč, ty žárlivý pse,'' ,,Grangerová,'' přimhouřil oči. ,,Nic jsme spolu neměli, u Merlina. Nemusel jsi takhle přehnaně reagovat,'' protočila jsem očima. ,,Malfoyi? Grangerová? Můžete mi vysvětlit, co zde děláte?'' chladný, vždy klidný, hlas se ozval nebezpečně blízko nás dvou. Prudce jsem od sebe Draca odstrčila. ,,Nic,'' vyhrkla jsem a zadívala se do tváře Severuse Snapea. Ušklíbl se, pak ale odešel do Velké síně.

,,Koukej, co děláš, ty troubo,'' zasyčela jsem. ,,Nesyč, ty-'' než stačil větu dokončit, bouchla jsem ho do ruky. ,,Au, to mohlo bolet,'' třel si bolavé místo a ublíženě se na mě podíval. ,,Pojď, ty pako. Musíme jít pro pár členů BA,''

•••

,,Vážně jsi to dokázal, Neville. Našel jsi Komnatu nejvyšší potřeby,'' potěšeně jsem sledovala velkou místnost. ,,Co?'' zeptal se tupě Ron. ,,Říká se jí také příležitostná. Ukáže se jen tehdy, když je někdo v opravdové nouzi a je vybavená vším, co dotyčný potřebuje,'' vysvětlovala jsem. ,,Takže, kdyby se-'' začal Draco, ,,mi třeba chtělo na záchod?'' dokončil za něj Ron a oba se začali smát. ,,Opravdu vtipné. Ale máte víceméně pravdu,'' odsekla jsem. ,,To je paráda. Jako by Bradavice chtěly, abychom se uměli bránit,'' vydechl Harry a hned ten den jsme poslali vzkaz všem členů BA, kdy a kde se bude první hodina konat.

•••

Přesně za pět dní-v pátek večer-se konala první schůzka BA. S Harrym, Ronem a Dracem jsme do Komnaty nejvyšší potřeby přišli dříve než ostatní. Kolem stěn byly regály s knihami, na podlaze měkké polštáře. ,,Podívejte na ty knížky!" vykřikla jsem a běžela k jednomu z regálů. ,,Přehled nejčastějších kleteb a ochrany proti nim, Černá magie kouzla zbavená, Sebeohrana a potřebná zaklínadla, Zaklínadla pro zakleté.." vydechla jsem a četla názvy knih. Po několika minutách se začali trousit členové BA a v osm hodin už zde byli všichni. Usadili jsme se na měkké polštáře a Harry zamkl dveře. ,,Tak...Neville našel Komnatu nejvyšší potřeby, takže doufám, že budete tady spokojení, protože nic lepšího nemáme," začal nervózně Harry. ,,Přemýšlel jsem o tom, čemu bychom se na první hodině mohli věnovat. Říkal jsem si, že by nebylo špatné, vyzkoušet si kouzlo Expelliarmus, odzbrojovací kouzlo. Je to jedno z těch základních kouzel, ale myslím-"

,,U Merlina, Expelliarmus nám proti Ty-víš-komu nepomůže ne?" protočil očima Zachariáš Smith, který byl věčně s něčím nespokojený. ,,Já ho proti němu použil, v červnu. Zachránilo mi život," řekl s klidem Harry a Smith zmlknul.

,,Dobrá, myslím, že bychom mohli začít. Rozdělte se do dvojic."

Draco přišel ke mně. ,,Budeš se mnou?" zeptal se s úsměvem. Přikývla jsem a oba dva jsme od sebe odstoupili. Ron byl s Nevillem. ,,Tak do toho," řekl nám a všude kolem nás se začaly ozývat výkřiky. ,,Dámy mají přednost," zazubil se Draco. Pozvedla jsem svou hůlku, ale ještě než jsem stačila říct ono kouzlo, Draco vykřikl:,,Expelliarmus!" dřív než já a mě vylétla hůlka z ruky. Vítězně se zazubil. ,,Dobrá práce, Draco," povzbudil ho Harry a šel kontrolovat ostatní. Párkrát se mi podařilo Draca odzbrojit, on byl však lepší než já.

O dvě hodiny později Harry BA rozpustil. ,,Byli jste skvělí, na první hodinu jste si vedli báječně. Tak zase za týden tady ve stejnou dobu."

Trošku...jiné?:DD
Že bychom se vraceli do starých kolejí a díly by byly zase každý den?:P
Koukala jsem na SYW a...ono tam je 30K reads a 5K votes!:o
A navíc je pátek, dnes jsme se moc neučili, mám dobrou náladu...tak proč nevydat díl a nejít dopsat hned další?^×^
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

Together ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ²Where stories live. Discover now